Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ακόμα κάποιοι κάνουν ότι δεν κατάλαβαν την είδηση από το Νταβός. Η Γερμανία ετοιμάζεται να διαλύσει το Ευρώ..


Αυτό που γράφαμε από το 2012. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Ευρώ είναι η ίδια η Γερμανία. Όσο το ευρώ την εξυπηρετούσε για να αρμέγει την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Όταν ήλθε η στιγμή να πληρώσει τον λογαριασμό, άρχισε την δολιοφθορά.
Διότι αυτή ακριβώς είναι η Γερμανία. Τώρα που οι καταστάσεις απαιτούν θυσίες από όλους, τώρα που κατά κοινή ομολογία, δια στόματος του προέδρου του συνεδρίου «αντιμετωπιζουμε την κρισιμότερη κατάσταση των τελευταίων πενήντα χρόνων», τώρα που κατά κοινή ομολογία το μεταναστευτικό απειλεί τις δομές τις Ευρώπης και χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση, η βουλιμική Γερμανία κάνει πίσω, φτιάχνοντας αποδιοπομπαίο τράγο:

 Η Γερμανία γκρεμίζει το ευρώ και τα φορτώνει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει ούτε ένας εχέφρων άνθρωπος πάνω στη γη, που να μην έχει συνειδητοποιήσει, ότι η γερμανική πολιτική δεν κάνει τίποτα τυχαία. Όλες οι τακτικές κινήσεις της γερμανικής πολιτικής, αποβλέπουν πάντα στην υλοποίηση ενός κρυφού στρατηγικού στόχου. Επομένως δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Σόϊμπλε έχει χάσει την ψυχραιμία του και συμπεριφέρεται τόσο απειλητικά και σχεδόν υβριστικά εναντίον μας.

Μόλις χθες και εντελώς απρόκλητα, ο κ. Σόϊμπλε δήλωσε πως χάνει την ψυχραιμία του με την ελληνική κυβέρνηση (αν είναι δυνατόν!!!) και ταυτόχρονα έκανε δήλωση βόμβα, ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί ατύχημα με την Ελλάδα, δηλαδή να χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Την προηγούμενη μέρα βγήκε στη δημοσιότητα ότι ο κ. Ντάϊσεμπλουν είπε στον κ. Βαρουφάκη πως δεν θα ενοχλούσε καθόλου τους ευρωπαίους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Γιατί όλα αυτά;
Και ο πιο άσχετος αντιλαμβάνεται ότι όλες αυτές οι δηλώσεις, από τόσο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, κάνουν κακό στο ευρώ, το οποίο με όλη αυτή την αναμπουμπούλα και με την έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ, κατρακυλά έναντι του δολαρίου και ίσως σύντομα να πάει στην αρχική του ισοτιμία, δηλαδή 1 ευρώ προς 0,83 δολάρια. Προφανώς, όλα αυτά δεν ρίχνουν μόνο το ευρώ, αλλά κάνουν και κακό στην Ευρωζώνη γενικότερα.
Τι γίνεται όμως πίσω από την πτώση του ευρώ; Αυξάνονται οι εξαγωγές της Γερμανίας και των άλλων εξαγωγικών χωρών ενώ γίνονται πιο ακριβές οι εισαγωγές για χώρες όπως η Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι ευχαριστημένες και οι ΗΠΑ, γιατί ισχυροποιείται διεθνώς το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα και διευκολύνεται το χρέος των ΗΠΑ. Ακόμα και αν κάτι συμβεί στην Ευρωζώνη και διαλυθεί, ακόμα και τότε, η Γερμανία θα μπορέσει να επιστρέψει σε ένα ισχυρότατο μάρκο, με απίστευτα συγκεντρωμένο πλούτο.
Επομένως, να γιατί ο κ. Σόϊμπλε κάνει επιθέσεις στην Ελλάδα εκ του ασφαλούς και στην ουσία δείχνει την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο και την αιτία για την κακή εξέλιξη της Ευρωζώνης. Την ίδια ώρα η αριστερή ελληνική κυβέρνηση (που κατέβασε τελευταία τους τόνους), δεν μπορεί να μην απαντά στις προκλήσεις. Από τη στιγμή που αναγκάστηκε να εφαρμόζει το μνημόνιο και να δέχεται εδώ την τρόϊκα, δεν μπορεί επικοινωνιακά και να σιωπήσει και να σκύψει το κεφάλι, γιατί αν χάσει και την όποια επικοινωνιακή «υπερήφανη» στάση, τότε θα την πάρουν οι ψηφοφόροι στο κυνήγι. Έχει με λίγα λόγια παγιδευτεί στην έξυπνη επιθετικότητα του κ. Σόϊμπλε.
Έτσι ο κ. Σόϊπλε, ο οποίος έχει βάλει στην άκρη την κ. Μέρκελ για να μην φθείρεται, άλλωστε ο ουσιαστικός καγκελάριος είναι αυτός, στριμώχνει συνεχώς την ελληνική κυβέρνηση και την αναγκάζει να φαίνεται ότι είναι αντιδραστική στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που ο ίδιος γκρεμίζει το ευρώ υπέρ των γερμανικών συμφερόντων, φορτώνοντάς το στην Ελλάδα.
Πέτρος Χασάπης

olympia


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ.ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΝΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.