Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποποίηση ευθύνης (εικόνες & διαγράμματα)

Γιατί αλήθεια χρειάζονται νέες δομές, αφού έχουν δήθεν κλείσει τα σύνορα; Δεν είναι αυτονόητο πως οι δομές υψηλού επιπέδου δημιουργούν μεν σωστά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά, ταυτόχρονα, λειτουργούν ως πρόσκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους του πλανήτη; Είναι σε θέση η χρεοκοπημένη Ελλάδα να τους φιλοξενήσει, όταν διώχνει τα ίδια της τα παιδιά μαζικά στο εξωτερικό; Μπορεί βέβαια να δίνει τα χρήματα για τις κατασκευές η ΕΕ, αλλά ασφαλώς θα ζητάει και άλλα ανταλλάγματα – εις βάρος φυσικά των Ελλήνων.

Επικαιρότητα

Το μεταναστευτικό θέμα έχει δυστυχώς εργαλειοποιηθεί για κομματικούς σκοπούς, από τις τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας μας και όχι μόνο – ενώ δεν μας είναι καθόλου κατανοητή η θέση της αριστεράς. Είναι άλλωστε αδύνατον να μη γνωρίζει ότι, η εισροή των δύστυχων μεταναστών μειώνει τις αμοιβές των εργαζομένων – ενώ μετατρέπει τις κοινωνίες σε πολυπολιτισμικές, εύκολα ελεγχόμενες, προς όφελος των ελίτ.

Προφανώς πάντως δεν έχει καμία σχέση με το διεθνισμό που πρεσβεύει – αφού η παράνομη μετανάστευση προωθείται σκόπιμα από τις ελίτ, στα πλαίσια της  ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης. Μίας διαδικασίας, με την οποία δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετος κανείς – γνωρίζοντας τις καταστροφικές της συνέπειες, όσον αφορά τους απλούς ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν πραγματικά η Δύση ήθελε να βοηθήσει αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους μεταναστεύουν, για να βρουν μία καλύτερη ζωή, με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και να υποφέρουν τα πάνδεινα, θα στήριζε οικονομικά τις χώρες προέλευσης τους – ενώ ασφαλώς δεν θα διεξήγαγε πολέμους στις χώρες τους και δεν θα τις λεηλατούσε, όπως στην πραγματικότητα συμβαίνει.

Συνεχίζοντας, μπορεί μεν να μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές λόγω της πανδημίας, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουν – ενώ θα επιταχυνθούν, ως αποτέλεσμα της επισιτιστικής κρίσης που προβλέπεται, με κριτήριο τις τιμές της ενέργειας, τα προβλήματα στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τους τοπικούς πολέμους και πολλά άλλα. Πόσο μάλλον όταν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην παγκόσμια οικονομία – ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις φαίνονται ξεκάθαρα παντού.

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, οι ροές συνεχίζονται στον Έβρο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας (γράφημα) – με 3.109 αφίξεις έως τα μέσα του 2021, παρά τον προσχηματικό στην ουσία φράκτη που κατασκευάσθηκε.

Άλλωστε, εάν τα σύνορα είχαν σφραγισθεί, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να μεγαλώσει τη δομή, το hotspot, του φυλακίου του Έβρου – οπότε απλά εμπαίζει τους Έλληνες, θεωρώντας τους ανόητους. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να κατασκευάζει υπερδομές σε πέντε νησιά μας (γράφημα) – προς όφελος κυρίως του νέου εθνικού μας εργολάβου, της ΤΕΡΝΑ (ανάλυση).

Γιατί αλήθεια χρειάζονται νέες δομές, αφού έχουν δήθεν κλείσει τα σύνορα; Δεν είναι αυτονόητο πως οι δομές υψηλού επιπέδου δημιουργούν μεν σωστά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά, ταυτόχρονα, λειτουργούν ως πρόσκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους του πλανήτη; Είναι σε θέση η χρεοκοπημένη Ελλάδα να τους φιλοξενήσει, όταν διώχνει τα ίδια της τα παιδιά μαζικά στο εξωτερικό; Μπορεί βέβαια να δίνει τα χρήματα για τις κατασκευές η ΕΕ, αλλά ασφαλώς θα ζητάει και άλλα ανταλλάγματα – εις βάρος φυσικά των Ελλήνων.

Περαιτέρω, με κριτήριο τις μέχρι σήμερα εμπειρίες μας, ελάχιστοι παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν στις χώρες τους – σημειώνοντας πως το 2020 είχαμε μόλις 3.660 επιστροφές, κυρίως προς την Αλβανία, σε σύνολο 65.000 περίπου καταγεγραμμένων εισόδων (γράφημα).

Όσον αφορά το άλλο μεγάλο θέμα, την παροχή ασύλου, δόθηκε το 2020 σε 34.325 μετανάστες – ενώ οι εγκρίσεις στο 1ο εξάμηνο του 2020 αυξήθηκαν στο 43%, από 33% το αντίστοιχο διάστημα του 201 (γράφημα).

Για σύγκριση, το όριο των αιτούντων άσυλο στις Η.Π.Α. των 330 εκ., όχι οι εγκρίσεις αλλά οι αιτήσεις, αυξήθηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν στις 62.500 από 15.000 επί Trump (πηγή) – ενώ η Ελλάδα των 11 εκ. αφενός μεν δεν έχει θέσει κανένα ανώτατο όριο αιτήσεων, αφετέρου ενέκρινε 34.325 το 2020, όταν οι Η.Π.Α. 46.554. Δεν είναι παράλογο; Φυσικά δε, όσοι γίνονται δεκτοί στις Η.Π.Α. κρατούνται σε κλειστά κέντρα, έως ότου γίνει η εξέταση της αίτησης τους – ενώ, αν μη τι άλλο, οι ΗΠΑ είναι μία έμπειρη χώρα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, από πολλούς αιώνες τώρα.

Κλείνοντας, δεν είναι λογικό το ότι η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τη μείωση των διαμενόντων στα νησιά, μεταφέροντας τους όμως στην ενδοχώρα – αφού δεν απευθύνεται σε ανόητους, αλλά σε νοήμονες Πολίτες που απαιτούν να ενημερώνονται σωστά.

Analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια: