Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Γύρω από την "απάντηση" του Μητροπολίτη Πειραιώς

Στον Ορθόδοξο Τύπο της 14ης Αυγούστου ο Μητροπολίτης Πειραιώς απεκάλυψε, σε μία γλώσσα που παραπέμπει κατευθείαν στην γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την διττή όψη της πλάνης που γελοιοποιεί στον καιρό μας το Μυστήριο της Εκκλησίας, τον άκριτο ζηλωτισμό και τον συγκρητικό οικουμενισμό. Προχώρησε όμως και στην εξής δήλωση την οποία δεν κατανοούμε ευκρινώς: «οι εν τω Πανσέπτω Οικουμενικώ Θρόνω διακονούντες το Γένος, … επιζητούν στήριξιν εις τα διεθνή fora, και πλειστάκις, εξ ανάγκης πειρώνται να συγκλίνουν τα πράγματα φραστικώς, γεγονός που δεν με ευρίσκει σύμφωνον, αλλά που δύναμαι να το κατανοήσω επαρκώς».

Εννοεί μήπως ο ταπεινός Μητροπολίτης πώς δύναται να κατανοήσει τον λόγο του Πατριάρχου «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του Αρχεκάκου Όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του Δικαιοκρίτου Θεού», ως φραστικήν σύγκλισιν;

Δύναται επίσης να κατανοήσει τους λόγους του Επισκόπου κ. Ζηζιούλα «Εφ’ όσον ο Επίσκοπος είναι εικών του Χριστού δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την εικόνα του και να πάμε απευθείας στο πρωτότυπο, διότι, εάν η επικοινωνία μας με τον Θεό παρακάμπτει τον άνθρωπο (Επίσκοπο) τότε η επικοινωνία αυτή πραγματοποιείται μέσω της φαντασίας», ως προσπάθειες φραστικής συγκλίσεως;

Ομολογούμε πως δεν διαθέτουμε την λεπτή κατανόηση του Μητροπολίτου!

Όταν η Εκκλησία μας ήταν ζωντανή και οι Επίσκοποί της αληθινοί Χριστιανοί, οι προαναφερθέντες Πανοσιολογιότατοι θα βρισκόντουσαν ήδη εκτός Εκκλησίας!

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Όταν (σ.σ. Αν!) η Εκκλησία μας ήταν ζωντανή και οι Επίσκοποί της αληθινοί Χριστιανοί, οι προαναφερθέντες Πανοσιολογιότατοι θα βρισκόντουσαν ήδη εκτός Εκκλησίας!"

Με προλάβατε.Είχα σκοπό κάτι να γράψω,αλλά τα είπατε καλύτερα.Να προσθέσω μόνο τη μόνιμη και διαρκή θλίψη μου,για το μίσος που τρέφουν οι νεοορθόδοξοι γόνοι της ημερολογιακής εκτροπής,προς τους αδελφούς παλαιοημερολογίτες.Όσο δεν γίνεται κατανοητή η ζημιά που πάθαμε εδώ και 80 χρόνια,η Ορθοδοξία θα "ουνιτίζει".Και κατά την πάγια τακτική του παπισμού,αυτό που σου προσφέρει με την δεξιά,θα σου το αφαιρεί η αριστερά.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.