Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Αλλάζει ρότα ο Τραμπ «βλέποντας» τώρα ρωσικό χάκινγκ.

Σε μία αιφνιδιαστική μεταστροφή δύο εβδομάδες πριν την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται για πρώτη φορά να αποδέχεται -διά στόματος του προσωπάρχη του- τα συμπεράσματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία επιδόθηκε σε κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Fox News Sunday
 ο προσωπάρχης Ράινς Πρίμπους δήλωσε ότι ο Τραμπ κατανοεί πως η Μόσχα βρισκόταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος, προσθέτοντας μάλιστα πως ενδεχομένως θα αναλάβει δράση.

«Αποδέχεται το γεγονός ότι [σε] αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση επρόκειτο για οντότητες στην Ρωσία, επομένως δεν είναι αυτό το θέμα» είπε ο Πρίμπους.

Τα σχόλια σηματοδοτούν σημαντική μεταστροφή στον τρόπο διαχείρισης του θέματος, καθώς ο μεγιστάνας επανειλημμένως έχει απορρίψει τις αιτιάσεις ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι κατηγορίες είναι προϊόν των πολιτικών του αντιπάλων που επιχειρούν να υπονομεύσουν τη νίκη του.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτερο στέλεχος της ομάδας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδεχθεί ότι η Μόσχα ενεπλάκη στην παραβίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων και την ακόλουθη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο Πρίμπους επισήμανε επιπλέον ότι ο δισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να δώσει εντολή στις υπηρεσίες πληροφοριών να καταθέσουν προτάσεις για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Βάσει αυτών των προτάσεων, «θα ληφθούν ενέργειες» τόνισε ο ίδιος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων

Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι «υποτίμησε» τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης στις δημοκρατίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα αρνήθηκε ωστόσο ότι υποτίμησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος όπως καταγγέλλουν οι επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενορχήστρωσε αυτήν την εκστρατείας κυβερνοεπιθέσεων και χειραγώγησης των ΜΜΕ με στόχο να ευνοήσει την εκλογή του Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον -γεγονός το οποίο το Κρεμλίνο διαψεύδει.

«Όμως πιστεύω ότι υποτίμησα τον τρόπο με τον οποίο, σε αυτήν την νέα εποχή στον τομέα της πληροφορικής, είναι δυνατό η παραπληροφόρηση, οι κυβερνοεπιθέσεις και αυτού του είδους τα πράγματα να επηρεάζουν τις ανοικτές κοινωνίες μας, με στόχο να παρεισφρήσουν στις δημοκρατικές μας πρακτικές» τόνισε ο Ομπάμα.


Πηγή:  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...