Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Λαγκάρντ: Θα πρέπει να επανεφεύρουμε μια άλλη παγκοσμιοποίηση

.
«Θα πρέπει να επαναφεύρουμε μια άλλη παγκοσμιοποίηση και μια νέα πολυμερή διακυβέρνηση», εκτιμά η επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Η Lagarde δηλώνει ανήσυχη για τις πολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά το 2017 ο αριθμός των δημοκρατικών καθεστώτων βρίσκεται σε οπισθοχώρηση, αναφέρει το newmoney.
«Η άνοδος του λαϊκισμού και των αυταρχικών καθεστώτων είναι ανησυχητική», σημειώνει, εκτιμώντας μάλιστα οτι ανησυχεί περισσότερο για τα πολιτικά παρά για τα οικονομικά ζητήματα.
Όπως λέει, τα οικονομικά ζητήματα, δεν είναι επείγοντα, παρά την επαγρύπνηση που πρέπει να επιδεικνύεται και τις δομικές ανησυχίες, όπως το μεγάλο επίπεδο χρέους.
Αντίθετα, οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να έχουν σημαντικότερες επιπτώσεις στην οικονομία.
Αντιστροφή στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών αποτελεί η στροφή σε πιο αυταρχικά καθεστώτα καθώς και η καθίζηση των μεσαίων τάξεων και η επιδείνωση των ανισοτήτων, με τα τελευταία φαινόμενα να αφορούν κυρίως τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά -φαινόμενο καινούργιο- και την Γερμανία, τονίζει.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι στις ΗΠΑ, παρά το σθένος της συζήτησης για την μετανάστευση, επικρατεί το ζήτημα του επιπέδου ζωής, περισσότερο από την Ευρώπη, όπου το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πιο κυρίαρχο.
Η μεταστροφή μιας ισοδυναμίας στη σχέση συνεργασίας ΗΠΑ-Κίνα, που έχει μετατραπεί σε ανταγωνιστική θα καθορίσει κατά πάσα πιθανότητα την γεωπολιτική ισορροπία στην οποία θα γύρει ο μελλοντικός κόσμος.
Η συνέχεα averoph
ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ. 
ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ. 
Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΜΦΥΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: