Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Βελγίου Αθηναγόρας: «Το Οικ. Πατριαρχείο σηκώνει στις πλάτες του τον επανευαγγελισμό των εθνών…»

katanixis.grΌσοι Ιεράρχες του Οικουμενικού θρόνου "λιβανίζουν" τον Πατριάρχη πατόκορφα, γίνονται στα μάτια του πιστού λαού τραγικές φιγούρες. Μισθούς, ταξίδια, συνέδρια, εκδόσεις, πολυτέλεια, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, χλιδή που αν αποκαλυφθεί κάποια φορά ενδελεχώς το μπάτζετ όλης αυτής της αχρείαστης πολυτέλειας, θα σκανδαλιστεί και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος.
Δεν περιμέναμε ευτυχώς από τον Μητροπολίτη Βελγίου να ελέγξει τα λάθη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όταν όμως αναφέρεται στην Ιεραποστολή στην Κεντρική Ευρώπη και στην αξία της και στην αλήθεια του Ευαγγελίου, να μη περνάει τον πιστό λαό του Θεού για άλογα πρόβατα.
Δεν ασφυκτιά ο Άγιος Βελγίου υπό το βάρος των Ιερών Κανόνων που παραβιάζονται με τις επαίσχυντες συμπροσευχές με αιρετικούς; Δεν στενάζει υπό το βάρος των τόμων πατερικών κειμένων που καταγγέλλουν την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και την παναίρεση του Οικουμενισμού;
Τα κολλητιλίκια και τα πάρε δώσε με τους αιρετικούς παπικούς τον έχουν καταστήσει τραγική όντως φιγούρα,  που αντί να αγωνιά και να αγωνίζεται για την αλήθεια της πίστεως ως όφειλε, υποτιμά τον πιστό λαό του Θεού και παρουσιάζει την φρικτή Οικουμενιστική κατρακύλα του Φαναρίου σαν ηρωική πράξη.
Καλή Μετάνοια
Βελγίου Αθηναγόρας: «Το Οικ. Πατριαρχείο σηκώνει στις πλάτες του τον επανευαγγελισμό των εθνών…»
Την μνήμη της προστάτιδάς της Αγίας Αικατερίνης γιόρτασε η ομώνυμη ενορία του Άμστερνταμ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, τον πανηγυρικό Όρθρο ακολούθησε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, τον οποίο πλαισίωναν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βελγίου αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, του πλουσίου νέου, επισημαίνοντας την δαιμονική εμμονή στον υλισμό και τα χρήματα, η οποία πολλές φορές γίνεται πρόσκομα της έμπρακτης αγάπης μας προς τον πλησίον και εν τέλει της ίδιας της σωτηρίας μας. Δεν είναι ο πλούτος η αιτία της κολάσεως, αλλά η εμονή σε αυτόν και η στέρηση της φιλανθρωπίας από τον άνθρωπο που τον κατέχει.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του να παρευρίσκεται στην πανήγυρη της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, η οποία αποτελεί συνέχεια της ιστορικής Ορθόδοξης ενορίας του Άμστερνταμ και μετά από μια διακοπή της λειτουργίας της επανασυστάθηκε και διακονεί της λατρευτικές ανάγκες των πιστών. Ο Ναός αγοράστηκε από την Μητρόπολη Βελγίου πριν δύο χρόνια και σήμερα βρίσκεται στην φάση της πραγματοποίησης των απαραίτητων ανακαινιστικών έργων. Τόνισε την σημαντικότητα της ύπαρξης Ορθόδοξης ενορίας στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, στην οποία υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, φοιτητές και εργαζόμενοι, αλλά και Ορθόδοξοι από διάφορες εθνικότητες.
«Η ιεραποστολή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διακονίας μας ακόμα και στην Κεντρική Ευρώπη που τίνει να αποχριστιανωποιηθεί. Η εσωτερική ιεραποστολή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την διατήρηση των αξιών  της πίστης μας. Παρόλες τις προκλήσεις της εποχής μας εμείς εμμένουμε και συνεχίζουμε την διατήρηση της χριστιανικής μας ταυτότητας, απευθύνοντας προσκλητήριο σάλπισμα στον καθένα που αναζητά την αλήθεια… Ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Μητέρα Εκκλησία των Ορθοδόξων και οφείλουμε όπου γης να μαρτυρούμε τον πλούτο της παραδόσεώς μας… Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σηκώνει στις πλάτες του την μεγάλη ευθύνη του ευαγγελισμού αλλά και του επανευαγγελισμού των εθνών…».
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην παρακείμενη στον Ναό αίθουσα, κατά την οποία νέοι της ενορίας τραγούδησαν παραδοσιακά ελληνικά μουσικά κομμάτια και κάλαντα.



ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ; ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΟΥΡΙΔΗ; 
ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΙ ΗΔΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΣΕ. 
ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: