Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ / Ρωσικές ειδικές δυνάμεις έκαναν επέμβαση και αιχμαλώτισαν τα 3 ουκρανικά πλοία που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα Ρωσίας. Ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ κατά ουκρανικών, εμβόλισαν ένα, 1 ναύτης τραυματίας. ΒΙΝΤΕΟ Ο ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΤΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ / ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις έκαναν επέμβαση στα 3 ουκρανικά πλοία που παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα στα στενά του Κερτς στο ύψος της Κριμαίας και τα αιχμαλώτισαν στη Θάλασσα του Αζόφ. To ρωσικό πολεμικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά ουκρανικών πλοίων που παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα.. Ένα πολεμικό πλοίο Gyurza-M τάξης U175 Berdyansk υπέστη ζημιές κι ένας ναύτης τραυματίστηκε. Ρωσικό πλοίο της συνοριοφυλακής εμβόλισε μάλιστα ουκρανικό ρυμουλκό.
Το ουκρανικό ναυτικό ισχυρίζεται ότι η Ρωσία άνοιξε πυρ στα πλοία της στη Μάυρη Θάλασσα. Ένα πλοίο χτυπήθηκε από επιδρομές τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος αναφέρει το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό.
Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι τα 3 ουκρανικά πλοία αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία μετά από μια μέρα εντάσεων στην ακτή της Κριμαίας αναφέρει το  news.sky.

Σύμφωνα με το  defence-blog οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο μικρά θωρακισμένα σκάφη πυροβολικού και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα.
Αυτή τη στιγμή, το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κατέλαβε δύο μικρά θωρακισμένα πλοία πυροβόλων όπλων κατηγορίας «Gurza» και ένα ρυμουλκό επιδρομής A-947 «Jani Kapu». Δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Berdyansk τραυματίστηκαν.
Το Ουκρανό Ναυτικό και η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δεν μπόρεσαν  να επιβεβαιώσουν ως τώρα τυχόν απώλειες.
Σύμφωνα με τη δήλωση του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού  :
 »  21.20
Αναφορικά με τις επιχειρησιακές πληροφορίες, τα μικρά θωρακισμένα πλοία πυροβολικού   » Berdyansk  » και  » Nikopol  » χτυπήθηκαν από τα πυρά του εχθρού και ακινητοποιήθηκαν. Το ρυμουλκό « Jana Kapu » επίσης υποχρεώθηκε να σταματήσει. Τα πλοία αιχμαλωτίστηκαν από ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για 2 ναύτες Ουκρανούς τραυματίες  « .
Στο τέλος πανηγυρίζει o Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής που ανεβάζει τη δήλωση με  »Υesss »…
Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
Ωστόσο άλλος γνωστός Ρώσος ανταποκριτής του πολέμου τώρα αναφέρει ότι  »Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας λέει ότι τα ουκρανικά σκάφη επιστρέφουν στον εγχώριο λιμένα τους, δεν επιβιβάστηκαν σε αυτά  ρωσικές ειδικές δυνάμεις ή δεν χτυπήθηκαν από πυρά.Που σημαίνει ότι το ουκρανικό Ναυτικό έλεγε ψέματα. »
Από τη μια πρώτης γραμμής Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές πανηγυρίζουν επιβεβαιώνοντας και από την άλλη η επίσημη διάψευση από Ρωσία μέσω συναδέλφων τους που σημαίνει ή ότι η Ρωσία όντως και αντέδρασε θεαματικά όπως είναι και το πιθανότερο ως αναμενόμενο άλλωστε ή οι Ουκρανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
 »As of 21:20 Crimea time: All three Ukrainian military vessels have lost engine power. All three apparently captured by Russian Special forces. Two Ukrainian sailors reportedly injured. This is allegedly from the Ukrainian Navy, so may be biased. »
Ωστόσο σύμφωνα με το BBC η Ρωσία δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ενώ ο Ποροσένκο συγκάλεσε σε έκτακτη συνάντηση το  « γραφείο πολέμου » δήλωσε ο εκπρόσωπος του.
Πολεμικός ανταποκριτής Ρώσος του RT αναφέρει στις 10.40′ το βράδυ Κυριακής πως ο τελευταίος απολογισμός από τη σημερινή ναυμαχία στο Κερτς είναι : 6 Ουκρανοί ναύτες αναφέρονται τώρα τραυματίες. Οι 2 σοβαρά. 
ΠΟΛΕΜΟΣ
Ουκρανικά πολεμικά πάνω από την Οδησσό…ουσιαστικά μιλάμε για σειρήνες πολέμου..Αναφορές από Donbas για σφοδρά πυρά ουκρανικού πυροβολικού κατά περιοχών  Donetsk, Lugansk .Άλλη μαρτυρία από Ντονμπάς νότια αναφέρει ησυχία.. αντιφάσεις στις πληροφορίες είναι κρίσιμες οι ώρες.. Ωστόσο το Ria Novosti επιβεβαιώνει τώρα ότι ο ουκρανικός στρατός άρχισε πριν μισή ώρα μαζικό βομβαρδισμό με πυροβολικό και διαφόρους τύπους όπλων κατοικημένων περιοχών στην αυτοανακηρυχθείσα Λαική Δημοκρατία Ντόνετσκ.
Νωρίτερα σήμερα ..
Αυτό το πρωί γύρω στις 7 π.μ ώρα Μόσχας σύμφωνα με το FSB  παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα . H Ρώσικη Ακτοφυλακή έκλεισε τα Στενά του Kerch στη Κριμαία μεταξύ Θάλασσας Azov και Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, αφότου 3 Ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα από τη Μαύρη θάλασσα κατά παράβαση των άρθρων 19, 21 της σύμβασης του ΟΗΕ για το θαλάσσιο δίκαιο.Ρωσικά πλοία και μαχητικά περιπολούσαν  στην περιοχή της γέφυρας.. Ο πρόεδρος της Κριμαίας Sergei Aksyonov κατήγγειλε ότι τα « δυτικά αφεντικά του καθεστώτος της Ουκρανίας  » είναι πίσω από την πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα.
Oμάδα κρούσης από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 κατευθύνθηκαν εναντίον των 3 ουκρανικών πλοίων.  Η Ρωσία κατέλαβε τα τρία πλοία του Ναυτικού της Ουκρανίας. Αυτή είναι η πηγή InfoResist στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας που δηλώνει επίσης ότι
« Δύο θωρακισμένα πυροβολικού σκάφη και ένα ρυμουλκό επιδρομών αιχμαλωτίζονται. Οι Ρώσοι  άρχισαν να τα ρυμουλκούν »..
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Δημοσιοποιούνται ραδιοεπικοινωνίες  ραδιοφωνικές επικοινωνίες Ρώσων στρατιωτικών και Ουκρανών από τη σημερινή σύρραξη στο στενό του Κερτς στην Κριμαία. Πρόκειται και για μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Οι Ουκρανοί αναφέρουν τραυματισμούς και ζητούν ιατρική βοήθεια. Δεν έχουν επαληθευθεί επίσημα. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για 6 τραυματίες ναύτες Ουκρανούς οι 2 σοβαρά και ότι αιχμαλωτίστηκαν από Ρώσους 3 ουκρανικά πλοία.


dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: