Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Η πρόοδος και η εξέλιξη του ευ ζειν στην σημερινή Ελλάδα

Σε ενημερωτική εκπομπή της τηλεοράσεως, γύρω απο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των Ελληνοπαίδων, πριν λίγα χρόνια, είχε εμφανιστεί εκπρόσωπος του “Αγίου” Θεσσαλονίκης, ο οποίος προσπάθησε να πείση τις Ελληνίδες μητέρες πως μια Εκκλησιατική καρριέρα είναι καθ’ όλα αξιοπρεπής, απαιτεί λίγα προσόντα (τα παράγωγα της υποταγής στους ανωτέρους) και ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρις Επισκόπου, με λίγη τύχη. Μάλιστα η αξιοπρέπεια και η σοβαρότης της καρριέρος αυτής, ενισχύθηκε περαιτέρω θεολογικά και ο Επίσκοπος πρόκειται εντός ολίγου να αξιωθεί και σαν παρακαθήμενος του πάπα, του αληθινού πλανητάρχη!

Σήμερα πλέον, είμαστε εις θέσιν να απευθυνθούμε και στους Έλληνες πατέρες και να τους βεβαιώσουμε πως μια Αγιορείτικη καρριέρα μπορεί να είναι πλέον καλύτερη και προτιμώτερη και απο αυτή την Εκκλησιαστική. Με τα ίδια περίπου προσόντα: χρειάζεται μόνο ένας “λόγος”, “Γιατί όχι; (Why not?)”, όσοι έχουν επιπλέον και το “χάρισμα” της αγάπης, μπορούν να αναρριχηθούν μέχρι ηγουμένου. Να πλουτίσουν περισσότερο και από τον Λάτση, να κλείνουν εμπορικές συμφωνίες με κράτη και να πέφτουν στα πόδια τους βασιλείς και πρίγκιπες!

Βλέπουμε σιγά-σιγά την πρόοδο να κυριαρχεί, τον πολιτισμό να επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας! Η εξέλιξη λοιπόν και των Ευαγγελίων ήταν αναπόφευκτη: διότι παρότι έλεγε ο Κύριος στο κατά Ιωάννην 10,11. «Ο μισθωτός, όταν βλέπει το λύκο να έρχεται, αφήνει τα πρόβατα και φεύγει. Έτσι, ο λύκος τα αρπάζει και τα διασκορπίζει». Ο μισθωτός εξελίχθηκε. Εντελώς απρόβλεπτο ακόμη και για τον Κύριο. Δεν φεύγει πλέον, πού θα βρει καλύτερα; Ούτε αφήνει τον Λύκο να διασκορπήσει τα πρόβατα! Μεγάλη ανοησία, από ένα πλάσμα που δεν εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες, και μάλλον δεν μπορεί καν να εξελιχθεί. Ο μισθωτός σήμερα χρησιμοποιεί τον Λύκο και με τη βοήθειά του μεταφέρει τα πρόβατα σε άλλη “μάντρα”, στην οποία τα πρόβατα πλέον είναι δικά του! Και στην πραγματικότητα καμμία μάντρα δεν υπάρχει πλέον γύρω τους, για την προστασία τους. Είναι ελεύθερα, απολύτως ελεύθερα! Απλώς κάποιες κατάλληλες στιγμές κάνει την εμφάνισή του ο Λύκος, ο οποίος δεν είναι πια ούτε αυτός ο πατροπαράδοτος Λύκος. Είναι η σκιά των προβάτων!

Και ζούμε όλοι μας καλά και στο μέλλον θα ζήσουμε και καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: