Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΑΘΕΟΣ Ή Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ ;

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-Ï êáèéåñùìÝíïò áãéáóìüò óôç ÂïõëÞ ãéá ôç íÝá êïéíïâïõëåõôéêÞ ðåñßïäï.(EUROKINISSI- ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό άρχισε πάλι να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο που είχε εμφανιστεί στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου του 2012. Πολλοί γνωστοί ποιμένες άρχισαν ξανά να συμβουλεύουν και να προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά να προτιμήσουν στις επερχόμενες πιθανές εκλογές τον σημερινό κυβερνήτη, γιατί είναι πιστός και θεοσεβούμενος, από τον άλλο που είναι άθεος και τον οποίο παρουσιάζουν λίγο πολύ, σαν την μεγαλύτερη επερχόμενη συμφορά για την εκκλησία.
Είναι αλήθεια ότι στις προσεχείς εκλογές θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα άθεο, ο οποίος δεν έχει τελέσει το μυστήριο το γάμου, δεν πατάει ποτέ το πόδι του σε εκκλησία και δεν βάφτισε τα παιδιά του. Εδώ όμως υπάρχει ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Αυτός ο άθεος είναι τουλάχιστον ειλικρινής στις δημόσιες εμφανίσεις του και δεν κρύβει τις πεποιθήσεις του. Επιπροσθέτως, όπως φαίνεται τα πάει μια «χαρά» με την «κεφαλή» της ιεραρχίας καθώς εκεί οι ιεράρχες δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όλα αυτά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην θιγούν τα συμφέροντα τους και ας πάνε όπου θέλουν τα «υπόλοιπα».
Από την άλλη όμως τι έχουμε ; Τον υποτιθέμενο πιστό και ευσεβή! Η υποκρισία για άλλη μια φορά όχι μόνο περίσσεψε, αλλά τώρα «σπάει» κυριολεκτικά τα κόκαλα μας. Αυτό ο πιστός και ευσεβής ορθόδοξος χριστιανός, είναι αυτός που ενέκρινε για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία τόσα πολλά αντιχριστιανικά νομοσχέδια, με αποκορύφωμα τον τελευταίο αντιρατσιστικό νόμο. Με τον νόμο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ ποινικοποιούνται οι Άγιες Γραφές και της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Αυτός ο ευσεβής και πιστός, είναι από την δεκαετία του ενενήντα μέλος της Λέσχης Μπίλεντεμπεργκ, (βλέπε «Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», του Τάσου Δαρβέρη, εκδόσεις Στερέωμα, 1994), της πιο ισχυρής νεοταξικής, μυστικιστικής και σατανικής οργάνωσης που επιδιώκει να αλώσει τους λαούς κάτω από την στυγνή δικτατορία του Αντίχριστου. Αυτός ο πιστός, είναι αυτός που ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας σε ξένους ανθέλληνες μαζί με τον στενό του φίλο από τα φοιτητικά χρόνια, τον περίφημο ΓΑΠ. Έχει καταστρέψει την οικονομία της χώρας και έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία. Αυτός ο ευσεβής, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην τον κουνήσουν από την φαρδιά του καρέκλα, για να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από τα ιερά και όσια της πατρίδας μας που ήδη έχει βγάλει στο «σφυρί». Αυτός ο ευσεβής και πιστός, είναι αυτός που τον υποδεχτήκαν μετά βαΐων και κλάδων στην Ιερή Κοινότητα προβάλλοντας τον σαν τον σωτήρα της Ελλάδας, αυτόν που κατέστρεψε κάθε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα για άλλη μια φορά εκτός των άλλων, θα παίξει πάλι το «χαρτί» του κάλου χριστιανού απέναντι σε ένα άπιστο. Για τον λόγο αυτό, άρχισε ξανά να επιστρατεύει ρασοφόρους πνευματικούς ποιμένες για να τον στηρίξουν, προτρέποντας το ποίμνιο τους να τον ψηφήσει. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος θεομπαίχτης της ελληνικής ιστορίας και ο μεγαλύτερος ψεύτης της πολιτικής αυτού του δύσμοιρου τόπου.
Αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι ούτε ο άθεος, ούτε ο θεομπαίχτης. Το πρόβλημα είναι οι σεβαστοί και μη εξαιρετέοι πνευματικοί ποιμένες, που άρχισαν πάλι να επαναλαμβάνουν την ανάγκη να παραμείνει στην εξουσία ένας θεομπαίχτης μασόνος, από το να έρθει ένας άθεος και υποτίθεται επικίνδυνος για τα …συμφέροντα τους, αν και όπως φάνηκε από την τελευταία του επίσκεψη στην Ιερή Κοινότητα, όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να πλήξει τα συμφέροντα τους, αλλά να τα υπερασπιστεί ενάντια στην μνημονιακή κατοχή που επιζητά να τους καταργήσει εξ ολοκλήρου.
Με δεδομένο ότι δεν προτείνουμε ούτε τον άθεο, ούτε τον θεομπαίχτη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σωτήρας του κόσμου όταν ήρθε είχε κηρύξει πως δεν είχε έρθει για τους «ευσεβείς», αλλά για τους αμαρτωλούς. Ο άθεος έχει την δυνατότητα μετάνοιας. Ο θεομπαίχτης ποια επιλογή έχει ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 nikosxeiladakis.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Υποκρισία.. Αυτό απεχθανόταν ο Κύριος.Συγχώρησε την πόρνη, τον ληστή, τον τελώνη, τον άσωτο, τον πρώην διώχτη και βλάσφημο, τον πρώην μάγο.Σε όλους έδειξε άπειρο έλεος.Στον υποκριτή που νομίζει ότι είναι εντάξει επειδή έχει κόψει και ράψει ένα χριστιανισμό στα μέτρα του, ο Κύριος προσπαθεί με τον αυστηρό έλεγχο να τραβήξει την κουρτίνα για να δει τον αληθινό του εαυτό.
Οι δήθεν χριστιανοί έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την αθεϊα που υπάρχει.Αν πεις ότι πιστεύεις αμέσως αρχίζουν όλοι την κριτική.. γιατί η εικόνα που έχουν είναι η χειρότερη, και οφείλεται στην υποκρισία.. στον τρόπο ζωής, στα έργα που δεν έχουν καμμιά σχέση με τα λόγια. Επιπλέον οι πολιτικοί ξέρουμε ότι από τα κολέγια που έχουν περάσει,(για να μην πούμε και τις μασονικές στοές για κάποιους) έχουν σχεδόν όλοι την ίδια ιδιότυπη σκέψη και αντίληψη, κοσμική, προσαρμοσμένη απόλυτα στο οικονομικό διαπλεκόμενο σύστημα του παγκόσμιου τζόγου των αγορών και των χρηματιστηρίων.Είναι διαποτισμένοι με τη λογική αυτού του συστήματος και απλά το διαχειρίζονται ταυτιζόμενοι μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο κ Χειλαδακη ειναι πανεμορφο και δινει τη δυνατοτητα να σκεφθει κανεις πολλα πραγματα!Καλο αγωνα να εχετε,να προσεχετε καθε παγιδα του εχθρου που μεταβαλλει τον πιστο,
Ο θεομπαιχτης ,πως μπορει να μεταβληθει;;;
Εξαρταται!
Εαν ειναι μπλεγμενος η οχι σε χρηματα και υπογραφες και αυτο ειναι το δυσκολοτερο σημειο επιστροφης,που βανεις την υπογραφη σου ..θυμηθηκα τα στεγαστικα δανεια.Πολυ δε περισσοτερο τα της πιστεως!
Θελει πολλη δυναμη να αποταξεις ολα αυτα με τα οποια μπλεχτηκες.Τετοια δυναμη που να μην γυρισει στα του Ιουδα που πεταξε τα αργυρια και πηγε και κρεμαστηκε.πρεπει να δειξουμε αγαπη χριστιανικη με πονο ψυχης για την σωτηρια τους,με λογους ενθαρρυντικους και με τα δογματα της ευσεβειας,με τα οπλα τα αμυντικα και επιθετικα,με πολλη αγαπη για την επιστροφη των πλανεμενων,με υπομνη και μακροθυμια,με εργο ποιμαντικο,με πιστη στην επιστροφη για αποκηρυξη των αιρετικων φρονηματων..ο Ιουδας θα χρειαζοταν στηριξη δεν νομιζετε; Θ α γινοταν ο μεγαλυτερος αγιος! Πρεπει να περιμενουμε αλλα και συγχρονως να αγωνιζομαστε ,να δουμε και Ο θεος τι θα δειξει ! Πιστευω πως η αγαπη και η πιστη ,η προσευχη,ο λογος ο αληθης, θα ενσπειρει μεσα κατι,το ολιγοτερον να διορθωθουν οσοι πιστευουν.
Δεν το θεωρειται εργο αυτο;
Ειναι τεραστιο το εργο αυτο παιδια.
Μη με παρετε για τιποτε σπουδαιο,ανταλλαγη αποψεων κανουμε και ολοι προσφερουμε αυτο που μπορει ο καθενας .Η Γρφαη μιλα στο να παραμεινουμε ενωμενοι στον Χριστο σπουδαζοντας τα αληθη δογματα και προωδευοντας στη Χαρη και στη γνωση και οσο μπορουμε προσπαθουμε.
Ειναι τεραστιο εργο κ Χειλαδακη να φερεις ψυχη απο την κακοδοξια!
Ελπιζω να μη με παρεξηγησατε που εγραψα κατω απο την αναρτηση σας ,γιατι δεν θελω να εχω τυψεις που μερικοι εχουν ρατσισμο για τα θηλεα.πην

amethystos είπε...

Μέχρι σήμερα, στήν ιστορία, κανένας αιρετικός δέν γύρισε. Είναι γλυκός ο καρπός τού θελήματός μας. Ο Ιούδας έκανε τό θέλημά του θεό, όπως ο εωσφόρος. Οταν προσευχόμεθα γιά τούς πλανεμένους, η προσευχή μας αφορά περισσότερο τήν πραστασία όσων μπορεί νά παρασυρθούν από τίς γλυκές υποσχέσεις ότι υπάρχει σωτηρία χωρίς μετάνοια, εύκολη. μέ μία σωστή απόφαση. Οπως πιστεύουν οι αποτειχισμένοι. Δέν είναι ατομική.
Ο Ιούδας βρίσκεται ήδη στήν υπηρεσία τού εωσφόρου καί πειράζει τούς ανθρώπους προσπαθώντας νά τούς οδηγήσει στήν κόλαση. Γι' αυτό είναι καί τό σύμβολο τής Νέας Εποχής. Μήν ασχολείσαι.

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφουμε την κάθε λέξη του άρθρου.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα καλύτερα κείμενα του κ. Χειλαδάκη.

Πηνελόπη συμφωνώ με τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν θέλω κι εγώ να προτρέχω και να καταδικάζω γιατί συνήθως τα πνευματικά διαβάζονται ανάποδα, δεν μπορείς να ξέρεις την κατάληξη κανενός.. αλλά αυτό μάλλον ισχύει για τους αμαρτωλούς όπως τον ληστή που ήταν ο πρώτος που μπήκε στον παράδεισο και όχι για τους αιρετικούς που όπως σωστά λέει ο αδ. Αμέθυστος σχεδόν κανένας δεν μετανόησε.

Αυτό που είπες ότι καθένας προσφέρει ότι μπορεί, ήθελα να το πω κι εγώ, γιατί έτσι το ένιωθα.Αυτό είναι το Σώμα του Χριστού, ένα σύνολο από πολλά διαφορετικά μέλη, και μάλιστα το πιο περιφρονημένο είναι και το πιο χρήσιμο (ίσως γιατί προσδίδει στο Σώμα την ταπείνωση).Καθένας μας ανάλογα με τη ζωή του, τις εμπειρίες του και αυτά που έχει μάθει μπορεί να προσφέρει κάτι στους άλλους και είναι ωραίο να αξιοποιούμε αυτά που ακούμε και να ωφελούμαστε... Μ.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα Μαρια
Υπαρχει χρονος που ειναι προς το συμφερον της Εκκλησιας.διοτι ενω διδασκοταν μια εκκλησιολογια εκ των ουκ ανευ,γυριζει πλεον το τιμωνι σιγα σιγα προς την σωστη κατευθυνση.Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει κατι να καταδικασει την αιρεση,ομως ο χρονος ειναι οχι χρημα αλλα οικοδομη στα αληθη δογματα ωστε να επιστρεψουν οι πλανηθεντες,ασχετως εαν ερθει η ωρα η δεν ειναι ακομη για την λαμψη της Ορθοδοξιας κ παλι.Ο κ.Χειλαδακης τα λεει πολυ ωραια και πρεπει να στηριξουμε καθε εναν που αγωνιζεται αλλα και συγχρονως τον προσωπικο μας αγωνα.Πολυ ωραια αυτα που ειπες! Οπως βλεπετε ολοι, χρειαζεται και η εγρηγορση και το κοψιμο της ταχυτητας ωστε να παρουν και μια αναπνοη οι πεπλανημενοι και η εκκλησια να εξανλησει ολα τα περιθωρια γιατι υπαρχουν και τα ορια.
Πην

Ανώνυμος είπε...

Οι πλανεμένοι μπορεί να μεταστραφούν και να επιστρέψουν. Εξάλλου όλοι έχουμε ανάγκη πνευματικής κατάρτισης και μετάνοιας.Ο απ. Παύλος λέει κάτι που με εντυπωσιάζει.
Όποιος νομίζει ότι ξέρει κάτι ΚΑΛΑ, δεν έχει μάθει ακόμα ΤΙΠΟΤΑ, καθώς πρέπει να το μάθει.Άρα ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.
Η έλλειψη μετάνοιας για την οποία μιλάμε παρατηρείται συνήθως στους πρωτεργάτες.. στους αρχηγούς ή στους δημιουργούς της αίρεσης.Νομίζω ότι και ο αδελφός εννοούσε αυτό..
Πάντως μου αρέσει η αισιοδοξία σου για κάποια πράγματα.Μακάρι να επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα.. Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε!
Να πω ευχαριστω στον αμεθιστο και σε εσενα Μαρια ,που με περισυλλεξατε οταν ετρωγα πετριες πανταχοθεν!
Καλα να ειστε!π

Ανώνυμος είπε...

Εμένα Πηνελόπη μου γιατί να με ευχαριστείς; Δε νομίζω ότι έκανα κάτι.Εσύ ήσουνα από την πρώτη στιγμή διακριτική και ευγενική, ακόμα και όταν διαφωνούσες, και μου κάνει εντύπωση που λες ότι έτρωγες πετριές.
Αλλά έτσι έχουμε καταντήσει.. μια αρένα.. να ξεσπάει ο ένας στον άλλο λες και θα βγει τίποτα. Το καταλαβαίνω αυτό που λες.. είναι πολύ άσχημο.Γιατί εσύ μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις και να προσπαθείς για το καλύτερο, και ο άλλος να σου επιτίθεται και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο γιατί έχει δεχτεί κι αυτός επίθεση ή γιατί δεν συμφωνείς με τον τρόπο που συμπεριφέρεται.Είμαστε όλοι πολύ ατελείς ακόμα.. δυστυχώς.. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω βέβαια ότι είναι και η εποχή πολύ περίεργη.. τα προβλήματα πολλά.. και η υπομονή εξαντλείται. Ίσως δεν πρέπει να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Ίσως πρέπει να μάθουμε να υποχωρούμε.Όποιος είναι σε λίγο καλύτερη θέση ας σηκώσει λίγο από το βάρος του άλλου."Αλλήλων τα βάρη βαστάζεται και ούτως εκπληρώσατε το θέλημα του Κυρίου." Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια και μεστα τα σχολια σου Μαρια!
Ευχαριστω και συμφωνω!
Πην