Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«Φουντώνει» το «γερμανικό κίνημα» για το Grexit.

Οξύτατα είναι τα σχόλια των γερμανικών μέσων ενημέρωσης έναντι της Ελλάδας, αναφερόμενα τόσο στην οικονομία, όσο και στην σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος. Der Spiegel και Die Welt, ασκούν σκληρή κριτική και κάνουν λόγο ακόμα και για έξωση της χώρας μας από το ευρώ.
Ειδικότερα, το περιοδικό Der Spiegel, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, αναρωτιέται
σε άρθρο με τίτλο ‘’Να, τότε καλή επιτυχία κ. Τσίπρα’’ πως «Τι κοινό έχει η κρίση του ευρώ με την ψυχανάλυση;» Πολύ σωστά – το ότι κάποτε επανέρχονται οι απωθημένες αλήθειες στην επιφάνεια. Όπως για παράδειγμα, το ότι η Ελλάδα είναι στην πράξη χρεοκοπημένη. Αυτό θα φανεί γρήγορα σε περίπτωση μιας εκλογικής νίκης της Αριστεράς». «Ενώπιον τέτοιας χρεοκοπίας», προσθέτει, «το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτοκτονικό – με συνέπεια την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
Ακόμα πιο «βαρύ» είναι το σχόλιο της εφημερίδας Die Welt. «Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να απειλήσουν την Ελλάδα με έξωση» είναι ο τίτλος του σχολίου. Στους Ευρωπαίους εταίρους, παραμένουν στην παρούσα κατάσταση μόνο δυο εναλλακτικές λύσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας: Ή να στήσουν ένα «αξιόπιστο απειλητικό φόντο» ήδη κατά τη διάρκεια των επικείμενων εκλογών – κάτι που θα σήμαινε, ότι το grexit, η έξωση της χώρας από την ευρωζώνη, δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ή, να συνεχίσουν να σώζουν στοιχειωδώς τη χώρα από τον πνιγμό – κάτι που θα αποτελούσε όμως παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες και «βούτυρο» στο ψωμί των δεξιών ευρωσκεπτικιστών.
Η πρώτη λύση, συμπεραίνει ο σχολιαστής, είναι η καλύτερη. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι τυχόν grexit θα κόστιζε στη Γερμανία το αστρονομικό ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ – χώρια τα δισεκατομμύρια που θα αναγκαζόταν να δώσει στη συνέχεια για τη στήριξη μιας χρεοκοπημένης χώρας, που συνεχίζει να βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: paraskhnio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το έργο τό έχουμε ξαναδεί πολλές φορές.Έχει γίνει βαρετό.Νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε; Περάσαμε την κόκκινη γραμμή.Ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή.