Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ

ΡΩΣΙΑ/ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ
Россия может применить ядерное оружие в ответ на агрессию
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε σήμερα Παρασκευή διάταγμα ακύρωσης του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχε τεθεί σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου 2010. Ο Vladimir Putin ενέκρινε ένα νέο αμυντικό δόγμα που σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών.
Ο Πρόεδρος υπογράμισε ότι το νέο δόγμα είναι αμυντικού χαρακτήρα.Σχετίζεται κυρίως με την εμφάνιση των νέων απειλών που αφορούν την Ρωσία.Τέτοιες είναι η κατάσταση στην Ουκρανία αυτή που διαμορφώνεται γύρω από την χώρα όπως και οι εξελίξεις σε Β. Αφρική, Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ενίσχυση της ικανότητας του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο αμυντικό δόγμα ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε εκδήλωση επίθεσης με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα της Ατλαντικής Συμμαχίας. (tvzvezda 26/12/14)Missiles balistique intercontinental RS-24 Iars
Οι ρωσικές στρατηγικές βαλιστικές ορδές (RVSN) πραγματοποίησαν σήμερα επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση βαλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου RS-24 Iars από το Κοσμοδρόμιο Plessetsk, που βρίσκεται στην περιοχή του Arkhangelsk (βόρεια) ανακοίνωσε το Υπ.Άμυνας της Ρωσίας.Η εκτόξευση έγινε στις 11h02 ΄Μόσχας (08h02 UTC) από κινητή πλατφόρμα.
Οι κεφαλές επάνδρωσης του πυραύλου κατέστρεψαν επιτυχώς τους στόχους που βρίσκονταν στο πολύγωνο Koura στην Kamtchatka.
Η εκτόξευση όφειλε να επαληθεύσει το αλάθητο των βαλιστικών διηπειρωβτικών πυραύλων RS-24 που κατασκευάστηκαν το 2013 και το 2014 και να πιστοποιήσουν τις τεχνικές δεξιότητες και την ετοιμότητα μάχης των Iars.
Οι RS-24 θα αποτελέσουν με τον Topol-M monobloc (RS-12M2) την αιχμή του δόρατος των πυρηνικών ρωσικών δυνάμεων.(ria novosti 26/12/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: