Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων «επιταχύνει» δίπλα στον επιταχυντή του CERN τα γεγονότα;

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αγαθή συγκυρία , έκπληξη ή ελιγμός;
¨Ελιγμός του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Σύναξη
Η Γενεύη και όχι η Κωνσταντινούπολη ίσως να είναι τελικά ο τόπος όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων, η οποία θα συνεδριάσει στις 21 Ιανουαρίου 2016.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αποφάσισε τελευταία στιγμή ώστε να μην υπάρξουν δικαιολογίες από τη μη συμμετοχή άλλων Εκκλησιών.
Αφορμή υπήρξε η μη συμμετοχή κατά 90% της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σύναξη αν γινόταν στο Φανάρι, μετά την απαγόρευση της Ρωσικής Κυβέρνησης να ταξιδεύουν ρώσοι πολίτες στη Τουρκία.
¨ Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι δεν θα συμμετείχαν στη Σύναξη που έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη επικαλούμενοι στο παρασκήνιο τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.
Όμως οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζονται παγωμένες καθώς ο κ.κ. Βαρθολομαίος προσπαθεί πάση θυσία να συγκληθεί εντός του 2016 η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054, ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο Βατικάνειους Συνόδους. Την ίδια ώρα όμως εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως της Ρωσίας και της Αντιόχειας, εγείρουν μια σειρά νέων ζητημάτων που καθιστούν την πραγματοποίηση της Μεγάλης Συνόδου εξαιρετικά δύσκολη. ….  
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Οικουμενικό Κέντρο του Σαμπεζύ της Γενεύης ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου καί επί δεκαετίες εκεί εδρεύει η Γραμματεία της Μεγάλης Συνόδου και έχουν γίνει πολλές προσυνοδικές συνάξεις.
Από τα παραπάνω γίνεται πασιφανές πως εμπλέκεται η γεωπολιτική με τις εκκλησιαστικές διπλωματικές σχέσεις και την γεωστρατηγική επικαιρότητα των ημερών μας.
Να ήταν μόνο αυτό…
Στην Γενεύη ήδη επιτελούνται ¨πράγματα και θαύματα¨…
Εκεί παραδίπλα βρίσκεται και το καμάρι της ανθρώπινης ματαιοδοξίας το περιβόητο CERN.
¨Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών  γνωστό ως CERN . Προέρχεται από το όνομα «Conseil Européen pour la Recherche Nucleaire». Είναι ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό που λειτουργεί με το  μεγαλύτερο σωματιδιακής φυσικής εργαστήριο στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1954 και εγκαταστάθηκε  σε  βορειοδυτικό προάστιο της Γενεύης στα  γαλλο-ελβετικά σύνορα και έχει 21 κράτη μέλη
Επιλεκτικά αποσπάσματα  ερωτήσεων – απαντήσεων από το γραφείο τύπου του CERN
¨Γιατί είναι το μποζόνιο Higgs αναφέρεται ως το σωματίδιο του Θεού;
Το μποζόνιο Χιγκς είναι η βάση του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής, αλλά  οι πειραματικοί φυσικοί δεν ήταν σε θέση να το παρατηρήσουν , μέχρι την άφιξη του LHC, για πρώτη φορά  μετά από σχεδόν 50 χρόνια.  ο Leon Lederman επινόησε τον όρο «το σωματίδιο του Θεού» στο δημοφιλές βιβλίο του 1993 «Το σωματίδιο του Θεού.
Είναι ο στόχος του CERN για να αποδείξει ότι ο Θεός δεν υπάρχει;
Όχι. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνεργάζονται  αρμονικά στο CERN,  με εκπροσώπηση  από όλες τις περιφέρειες, θρησκείες και πολιτισμούς. Το  CERN  υφίσταται για να  γίνει  κατανοητό το μυστήριο της φύσης προς όφελος της ανθρωπότητας.
Γιατί  το CERN έχει ένα άγαλμα του Σίβα;
Το άγαλμα του Σίβα ήταν ένα δώρο από την Ινδία για να γιορτάσουν τη σχέση της με το CERN, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και παραμένει ισχυρή σήμερα. Στην ινδουιστική θρησκεία, Λόρδος Shiva ασκείται Νάταρατζ χορός που συμβολίζει Shakti, ή δύναμη της ζωής. Αυτή η θεότητα επιλέχθηκε από την ινδική κυβέρνηση, διότι υφίσταται  μια αλληγορία που συμβολίζει τον  κοσμικό χορό της Νάταρατζ και τη σύγχρονη μελέτη του «κοσμικού  χορού» των υποατομικών σωματιδίων.¨
Όλα αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία προκαλούν και ¨πονοκεφάλους¨  πέρα εκείνων που έχει να αντιμετωπίσει το Φανάρι.
¨Πονοκέφαλο στο Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μέσω της Σύναξης των Προκαθημένων προσπαθεί να ξεμπλοκάρει τα προβλήματα που εγείρονται προκειμένου στην συνέχεια να καταστεί δυνατή η Μεγάλη Σύνοδος που αποτελεί όραμα αιώνων για τους Ορθοδόξους και προετοιμάζεται τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια. Στόχος του κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν και παραμένει η σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου που θα δώσει μήνυμα ενότητας και θα αποτελέσει την απαρχή για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που απασχολούν τους Ορθοδόξους στον σύγχρονο κόσμο. Τα όποια τεχνικά ζητήματα εγείρονται από ορισμένους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως εκτιμούν ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν βοηθούν την ενότητα.¨ .
Τελικά μήπως ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης που η σεπτή Αγιοκατάταξη του  έγινε πρόσφατα , με τις ζωντανές του  παρακαταθήκες και εν όψει των ραγδαίων γεωπολιτικών ανατροπών επιθυμούσε- συμβούλευε – κατηύθυνε  η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ να γίνει ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΑ από  όλους στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
hellasforce.

Δεν υπάρχουν σχόλια: