Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον επενδύουν στο 'καθαρό κρέας'

Συνολικά, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα


Η startup εναλλακτικού ή «καθαρού» κρέατος Memphis Meats ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι μόλις ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Α’ ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.
AdTech Ad
Αυτού του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η εταιρεία venture capital DFJ. Συμμετείχαν επίσης η Cargill, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς και οι Atomico, New Crop Capital, SOSV, Fifty Years, KBW Ventures, Inevitable Ventures, Suzy Welch, Kyle Vogt και Kimbal Musk. Παράλληλα, επενδυτικό ενδιαφέρον εξέφρασαν και πολλοί ερευνητικοί οργανισμοί.
Η Memphis Meats δεν έχει ακόμη διαθέσει εμπορικά το προϊόν της. Η βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή κρέατος (μοσχαρίσιο, κοτόπουλου, πάπιας) από ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία τοποθετεί τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου, ζάχαρης και άλλων ουσιών.
Ο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης είναι σημαντικός και λόγω της συμμετοχής της Cargill σ’ αυτόν. Άλλα τμήματα του κλάδου των τροφίμων, όπως η βιομηχανία γάλακτος, έχει αντισταθεί στη χρήση εναλλακτικών ζωικών προϊόντων. Η κίνηση της Cargill δείχνει ότι ο κλάδος του κρέατος ίσως υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Η Tyson, για παράδειγμα, έχει επενδύσει στην εταιρεία παραγωγής κρέατος από φυτικές ουσίες Beyond Meat.
«Δέσμευσή μας είναι η ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στον κλάδο των παραδοσιακών πρωτεϊνών, επενδύοντας παράλληλα σε καινοτόμες νέες πρωτεΐνες για να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα προϊόντων στους πελάτες μας» ανέφερε η Σόνια ΜακΚόλουμ Ρόμπερτς, πρόεδρος εταιρικών συνεργασιών της Cargill Protein, σε γραπτή της δήλωση.
«Η Memphis Meats μπορεί δυνητικά να προσφέρει στους πελάτες μας και στους καταναλωτές μια εκτεταμένη γκάμα επιλογών για πρωτεΐνες. Η εταιρεία συμβαδίζει με τη δική μας αποστολή που είναι η σίτιση του κόσμου με τρόπο ασφαλή, υπεύθυνο και αειφόρο» κατέληξε.
Η Memphis Meats είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης χρηματοδότησης εταιρειών που στόχο έχουν την παραγωγή κρέατος χωρίς ζώα. Ρόλο σε αυτή την τάση έχουν παίξει και οι ανησυχίες των καταναλωτών ως προς τη διαχείριση των ζώων αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής κρέατος.
Η εταιρεία λέει ότι η δική της διαδικασία παραγωγής κρέατος χρησιμοποιεί περίπου το 1% της γης και το 10% του νερού που απαιτούνται για τη συμβατική κτηνοτροφία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο καθαρό είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε σχέση με το συμβατικό, εσωτερικής καύσης, τόσο καθαρό είναι και το κρέας από κυτταροκαλλιέργεια. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια, η οποία παράγεται κυρίως συμβατικά, και η παραγωγή της θα χρειαστεί να αυξηθεί εάν ααυξηθεί ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Το "καθαρό κρέας", όπως και όλες οι κυτταροκαλλιέργειες ζωικών κυττάρων, δεν μεγαλώνουν μόνο με ζάχαρη και κάποιες βιταμίνες. Το βασικό συστατικό, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν και να αυξηθούν τα κύτταρα, είναι o FCS, fetal calf serum, δηλαδή ορός από μοσχάρια (έμβρυα ή νεογέννητα). Η αυξηση λοιπόν στην παραγωγή του "καθαρού κρέατος", θα έχει ως συνέπεια την αυξημένη "παραγωγή" εμβρύων μοσχαριών.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το κρέας δεν γίνεται με παρθενογένεση;

amethystos είπε...

Πρέπει νά τό ευλογήσουν οι εξωγήινοι τού πλούτου.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ας μη λησμονείται πως οι φυτοφάγοι είναι πολλοί και η χορτοφαγία διαδεδομένο σπορ και,μάλιστα,'στο πλαίσιο της Οικολογίας,έχουμε υπερηφάνως να παρουσιάσουμε και κομματικούς εκπροσώπους(αειφόρος η ανάπτυξις γαρ των δασών και του 'μικροβιοκλίματος της ερήμου Γκόμπι).Ηλεκτροκινητήρ,ηλεκτρονικό τσιγάρο,ηλεκτροβιονικός-ψηφιοποιηθείς άνθρωπος,οι μεταλλάξεις ενός φαιδρού αιώνος που αναγεννά το Τίποτα και γεννάται,παλινορθώνει ένα Λόγο ιταμής ματαιολιγοψυχίας,κακοφροσύνης,δουλικότητος προς Τεχνοείδωλ'αβύσσου άκρως φασιστικά και υποδαυλίζοντα τα πάθη,τα ορμέμφυτα ένστικτα,την εξουσία των προσωπικοτήτων.