Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Προσοχή στις παγίδες των εκσυγχρονιστών της Εκκλησίας

 Ο άδικος και βρώμικος πόλεμος που ξεκίνησαν στον βετεράνο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας και τα σχέδια εκσυχρονισμού της Εκκλησίας 

Το λέμε ανθρωποκεντρικά για να καταλάβουμε το αποτέλεσμα της αμαρτίας. Λέμε ο Θεός ότι και τιμωρεί και οργίζεται για να το καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι ότι όταν διώχνουμε την Χάρη έρχεται το κακό. Ναι, επιτρέπει ο Θεός σεβόμενος την ελευθερία μας να μας εγκαταλείψει γνωρίζοντας το τι θα ακολουθήσει.

Οι προοδευτικούληδες - αγαπούληδες της Εκκλησίας, οι παπαfacebook, οι ροζουλί αισθησιακοί αναρχοπαπάδες, που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο με αναίδεια βγάζουν γλώσσα και επιτίθενται στους Ιεράρχες που χρησιμοποιούν την εδώ και 2000 χρόνια ορολογία της Εκκλησίας μας, βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους σε αυτούς και σε αυτά που θεωρούν ως κακά κείμενα της Εκκλησίας μας προσπαθώντας έτσι να "εκσυγχρονίσουν" την Εκκλησία και να την φέρουν σε μία μεταπατερική κατάσταση.

Η αγαπολογία τους και οι αισθησιακές ομιλίες τους μετατρέπονται σε εμπάθεια και χολή όταν μιλάνε για Πατέρες όπως ο Αμβρόσιος, ο Χριστόδουλος των Ελλήνων, ο Αυγουστίνος Καντιώτης.

Για τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο που έλεγε τα ίδια με τους άνωθεν δεν τολμάνε να πουν ακόμα τίποτε φοβούμενοι την δημόσια κατακραυγή. 
Τον λόγο των Πατέρων της Ορθοδοξίας "Ο Θεός Τιμωρεί" προσπαθούν αυτοί οι ίδιοι να τον διαστρεβλώσουν. Κανείς δεν είπε ότι ο Θεός είναι εκδικητής. Οι ροζουλί αγαπαλόγοι το έβαλαν συκοφαντικά στο στόμα εκείνων που εχθρεύονται. Μια πονηρή προπαγάνδα σε έναν εύκολο στόχο. Τον Αμβρόσιο.

Ο Θεός είναι μόνο αγάπη, λέει ο Αλεξανδρουπόλεως, ο πρώην Θηβών, ο αναιδής διάκος του Μεσσηνίας, ο παπάς που θέλει να τον λέμε με ψευδώνυμο, αλλά αν τους ρωτήσουμε γιατί έγινε η καταστροφή στα Σόδομα, στον Κατακλυσμό, στις αιχμαλωσίες, στην Μικρασιατική εκστρατεία που όπως λέει ο Άγιος Παΐσιος "οι αξιωματικοί μας βλασφημούσαν και ήρθε η οργή του Θεού", αν τους ρωτήσουμε λοιπόν για όλα αυτά, τι θα μας πουν; Αλήθεια, ποια είναι η θεολογία τους για την κόλαση, ποιες οι απόψεις τους για το μεταναστευτικό, για το χάραγμα, για την αντίδραση των Ελλήνων στα Συλλαλητήρια και ποια η στάση και οι απόψεις τους για την μασονία και την νέα τάξη;

Αυτοί που θέλουν να εκσυγχρονίσουν την Εκκλησία ξεκίνησαν έναν πόλεμο για μια φράση που οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποιούν 2000 χρόνια. Για να τον κερδίσουν αυτόν το πόλεμο διαστρέβλωσαν την έννοια της φράσης. Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Μην διχαστούμε και χαίρονται οι υπηρέτες της νέας τάξης και ο διάβολος.

yiorgosthalassis

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Θεός είναι μόνο αγάπη. Μέ τόν ορο Θεός νοείται η Φύσις τού Θεού. Η οποία διακρίνεται από τήν ουσία Του, όπως καί από τίς Υποστάσεις Του. Η αγάπη λοιπόν δέν είναι η ουσία τού Θεού αλλά άκτιστη ενέργεια η οποία μετέχεται καί χαρίζει τόν νόμο τής σωτηρίας. "Αγάπα τόν θεό εξ όλης τής ψυχής καί εξ όλης τής διανοίας σου καί τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν". Εάν ο Θεός είναι αγάπη τότε "έχει ο Θεός". Χωρίς νά έχει ο άνθρωπος.

Είναι λίγο υπερβολικό νά λέμε ότι ο Αγιος Παίσιος έλεγε τά ίδια μέ τόν Αμβρόσιο, τόν Χριστόδουλο καί τόν Καντιώτη. Κατ' αρχάς ο Καντιώτης δέν έχει ειρμό στόν λόγο του, είναι εκστατικός καί οι άλλοι δύο ενίσχυσαν τόν οικουμενισμό, παρ' ότι παρουσιάστηκαν σάν Ελληνάρες.

Τό οργανωσιακό κήρυγμα καί ο Αγιορείτικος Μοναχισμός δέν σχετίζονται. Η οργανωσιακή εκκλησία η οποία κυριαρχεί σήμερα καί σιγά-σιγά απορροφάται από τόν οικουμενισμό, ούτε κατηχεί, ούτε διδάσκει. Τό ιερατείο πού τήν συντηρεί δέν διαθέτει κάν ορθόδοξα θεμέλια.

Σήμερα ένας τέτοιος οργανωσιακός φελλός, μέ γεμάτο τό στόμα, τολμά νά μιλήσει γιά ερμηνευτική συνείδηση, πουλώντας την γιά ορθόδοξη.

Χάσαμε τό θεμέλιο τής πίστης μας όπως λέει καί ο σημερινός απόστολος. Δέν οικοδομείται τίποτε αιώνιο πλέον στίς ξεραμένες λάσπες πού απλώνει ο καθένας.


Αμέθυστος

6 σχόλια:

dmk83donna@gmail.com είπε...

"Δέν οικοδομείται τίποτε αιώνιο πλέον στίς ξεραμένες λάσπες πού απλώνει ο καθένας".
Τα "βαρίδια" της Πίστεως βρίσκονται κρυμμένα στον βυθό της "θάλασσας", "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν"..... Η Ιεραποστολή πνέει τα λοίσθια, απόκαμαν και οι λιγοστοί Κοσμάδες Αιτωλοί, οι δρόμοι γεμάτοι παγίδες θανάτου. Και όμως ήταν, είναι και θα είναι η μόνη λύση: Η Κατήχηση, καθάρια, αγνή με αποδείξεις τα ζωντανά και τα αγιασμένα παραδείγματα, για να ξυπνήσει απ' τον λήθαργο και την άγνοια η ψυχή και να στολιστεί με βιώματα αρετής και πίστεως.
"Οι ξεραμένες λάσπες" ας γίνουν "γη αγαθή" με τα δάκρυα της μετανοίας, γιατί μονάχα η άγνοια κενώνει και "ξεραίνει".

"ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ.

εἰ ἐγνώκειτέ με, καὶ τὸν πατέρα μου ἐγνώκειτε ἄν".

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε. Παρότι ο Αγιος Κοσμάς είναι ισαπόστολος. Δέν είναι ιεραπόστολος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.parembasis.gr/index.php/el/5368-2018-07-26a

Ν.

Ανώνυμος είπε...

αν και δεν με συμφερει ουτε μου αρεσει, ειναι γεγονος οτι οι αγιοι ελεγαν (και ο αγιος Κοσμας) πως ο Θεος τιμωρει. και η αγια γραφη μας το διδασκει σε σχεδον καθε βιβλιο της. Απο εκει και περα αν η εξηγηση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣ ειναι "νομικη" (οπως οι ρ/κ) ή "ιατρικη" (οπως Ρωμανιδης) δεν εχει νοημα παρα μονο ως προσπαθεια μη σκανδαλισμου και αποστασιας/απιστιας (παρηγορια στον αρρωστο). Και δια της εκαστοτε τιμωριας ο Θεος συγχωρει και σωζει

amethystos είπε...

Υπάρχει καί η εμπειρική εκδοχή.
https://www.vimaorthodoxias.gr/didaxes-geronta-paisiou/o-agios-paisios-gia-to-pos-leitourgoun-oi-pnevmatikoi-nomoi/

dmk83donna@gmail.com είπε...

30/7/18 3:55 μ.μ.
Ο Θεός επειδή είναι πλήρης Αγάπης είναι απαθής, δεν θυμώνει, δεν εκδικείται, αλλά παιδαγωγεί δεν "τιμωρεί" και πολλές φορές θέτει στον δρόμο του ανθρώπου "σημεία" επίγνωσης της Αλήθειας και της πραγματικότητας.