Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Αδαλής: Μπήκαμε σε τεράστια ενεργειακή κρίση η οποία θα γίνει και επισιτιστική-Το παρασκήνιο


Στη συζήτησή μας (06-1-2021) ο οικονομολόγος και αναλυτής κάνει μία λεπτομερή όσο και αποκαλυπτική ανάλυση για τα αίτια της εκτόξευσης της τιμής του φυσικού αερίου η οποία έφθασε σε ιστορικό υψηλό και εξετάζει τα σενάρια για τις επιπτώσεις και τις προοπτικές. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι ούτε παροδικό, ούτε επιφανειακό και πρόκειται να οδηγήσει σε "ενεργειακό χειμώνα" και σε επισιτιστική κρίση. Επισημαίνει ότι η πυρηνική ενέργεια θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι ως εναλλακτική, όπως το κάνουν τόσες άλλες χώρες.

https://www.youtube.com/watch?v=KxfAfsWBz-E

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Blondet έγραψε το 1994 το βιβλίο "The Adelphi of Dissolution": ένα δοκίμιο ανατριχιαστικό, ακόμη και βαρύ για ανάγνωση. Στο τελευταίο μέρος, το ύφος του κειμένου αλλάζει ξαφνικά: περιγράφει ο Blondet τη συνάντησή του με έναν μυστηριώδη ''βιβλιόφιλο''(ίσως πρώην συνεργάτη μυστικών υπηρεσιών) που έχει διαβάσει τα προσχέδια του βιβλίου. Ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο γεννιέται με τη μορφή διαλόγου, αυτός και ο ''βιβλιόφιλος'' κάθονται σε ένα τραπέζι.
Από τον διάλογο παίρνω ένα μικρό απόσπασμα.
***
«Το χρήμα και οι άνθρωποι έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους».
«Για λίγο καιρό ήταν ένα, κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης. Χρειαζόσουν ανθρώπους για να κατασκευαστούν προϊόντα, τώρα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ανθρώπινα σώματα για να παραχθούν προϊόντα. Τότε τα χρησιμοποιείς διαφορετικά, τα κάνεις εμπόριο, πολέμους, τα σπαταλάς».
«Ο άνθρωπος και τα χρήματα δεν χρειάζονται πλέον ο ένας τον άλλον. Το χρήμα παράγεται μόνο του. Και ο άνθρωπος θα ''ξοδευτεί'' ή θα επενδυθεί όπως συνέβαινε με τα χρήματα στο παρελθόν. Ο κίνδυνος τότε ήταν να χάσουμε όλα τα χρήματα. Τώρα το ρίσκο είναι να τεθούν σε κίνδυνο πολλοί άνθρωποι ».
«Τα προαναφερθέντα τα πιστεύει και ο ΟΗΕ. Και σκέφτονται το ίδιο στην υψηλή οικονομία, στον νεοκαπιταλισμό. Κάπου, κάποιοι, αποφάσισαν: όχι άλλη οικονομική ανάπτυξη, αρκετά με τη βιομηχανική ανάπτυξη. Και ούτε καν δημοκρατία πια. Δεν είναι απαραίτητη σε αυτούς: σήμερα πολλαπλασιάζουν τα χρήματα μέσω χρημάτων, χωρίς να χρειάζεται να παράγουν τίποτα. Άρα τα ανθρώπινα σώματα γίνονται πράγματα χαμηλού κόστους. Εμπορεύματα μιας χρήσης...
"Ποιοι είναι όμως "αυτοί ";" ρωτάει ο Blondet.
«Οργανωμένα και ισχυρά συμφέροντα. Μεταβιομηχανική. Αποβιομηχάνιση, Μηδενική ανάπτυξη. ''Οικολόγοι'', γιατί είναι απαραίτητος ο περιορισμός της βιομηχανικής ανάπτυξης. . Έτσι δημιουργούν τον φόβο: Η τρυπα του Οζοντος. Η μόλυνση. Υπερπληθυσμός. Οι πόροι που εξαντλούνται ».
"Και μαζί, καταλήγουν σε μια νέα θρησκεία κατάλληλη για μελλοντικές εποχές"
Οι άνθρωποι, είναι για αυτούς πλέον άχρηστοι, μπορούν να εξαλειφθούν.

Ανώνυμος είπε...

Γραφένιο... https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/el/IP_13_54