Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΓΖΟΣ

Φανέρωσε γι’ άλλη μια φορά στην Τηλεόραση, σε συνέντευξή του, την απόλυτη άγνοιά του γύρω απο την Εκκλησιαστική ζωή, φανέρωσε την Ιδεολογία του και έβαλε τους πάντες σε κρίση! Λόγω της δικής μας άγνοιας περί της Ιδεολογίας του Μπέγζου και περί τής Χριστιανικής ζωής! Η ιδεολογία του εντάσσεται στο μεγάλο Δυτικό ρεύμα σκέψεως που ονομάζεται “Iστορικισμός”. Που γέννησε την Επιστημονική Θεολογία του Αγουρίδη και όπλισε την επίθεση του Ράμφου εναντίον του Χριστού! Που σαν απομυθοποίηση του Ευαγγελίου έφτασε μέχρι και τον κενολόγο Μέσκο.

Κληρονόμος του ανθρωπισμού ο Ιστορικισμός βλέπει μέσα στην Ιστορία την θετική δράση τού ανθρωπίνου πνεύματος, στην οποία πραγματοποιούνται οι καθολικές αξίες. Η αληθινή υπερβατικότης του άνθρωπου, για τον Ιστορικισμό, είναι η Ικανότης του να δίνεται στον κόσμο.

Εναντίον του Ιστορικισμού ορθώθηκε και η λεγόμενη «θεολογία της κρίσεως», του Μπάρτ και του Emir Brunner. Διότι ο Ιστορικισμός, έχοντας στην διάθεσή του τα πιο λεπτά όργανα της φιλολογίας, μείωσε σε απλά Ιστορικά γεγονότα και επομένως μόνον ανθρώπινα, την μορφοποίηση των Χριστιανικών δογμάτων και αυτή ακόμη την καταγωγή του Χριστιανισμού. Αφαίρεσε κάθε υπερφυσικό αποκαλυπτικό Χαρακτήρα. Ο Ιστορικισμός υπήρξε επίσης και μια πρόοδος σε σχέση με τον Historismus του Βολταίρου, ο οποίος ολοκληρώνει τον σκοπό του με την κατανόηση και όχι με την μετάλλαξη της πραγμάτικοτητος. Εδώ ακριβώς δε διακρίνονται καθαρά και οι Μαρξιστικές, υλιστικές ρίζες του!

Αυτή η Ιδεολογία κυριαρχεί σήμερα στο οικουμενιστικό λεγόμενο κίνημα, κυριαρχεί στις θεολογικές λεγόμενες σχολές και χρησιμεύει για υπόβαθρο του πιο σκοτεινού αθεϊσμού ντυμένου με το ένδυμα της επιστήμης

Ο Μπέγζος είπε χαμογελώντας, στην Τηλεόραση, πως δεν είμαστε σίγουροι για την Ιστορική ύπαρξη του Χριστού, αλλά είμαστε απόλυτα σίγουροι για την πίστη των μαθητών Του, η οποία δημιούργησε και την εκκλησία που γνωρίζουμε! Φυσικά θεωρεί αβέβαιες τις Ιστορικές πηγές που καταγράφουν την Ιστορική ύπαρξη του Χριστού! Αλλά το κυριώτερο είναι πώς δείχνει την αδιαφορία του και την άγνοιά του. Δεν γνωρίζει πως η πίστη στην Θεότητα του Κυρίου, στον Χριστό, προσφέρεται, δίδεται, δωρίζεται από τον Ίδιο τον Χριστό. Πώς χωρίς την ενσαρκωμένη θεότητα δέν θα υπήρχε η τόσο σημαντική για αυτόν πίστη. Είναι κάτι που αγνοεί το σύνολο της νεοορθοδοξίας! Χωρίς την ενέργεια του Θεού, την δράση του Αγίου Πνεύματος, ακόμη και οι μαθητές αδυνατούσαν να πιστέψουν στην θεότητα του Κυρίου, και αφού το κατόρθωσαν, στην ανθρωπότητα Tου. Όπως μας άφησε μαρτυρία η προδοσία του Πέτρου!

      Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ
http://www.youtube.com/watch?v=vYU-UeZ1fVw&feature=player_embedded#

modern father είπε...

αδικείτε νομίζω τον κύριο Καθηγητή...

Ανώνυμος είπε...

ti leei re o typos? den eimaste bebaioi gia thn yparksh tou ihsou, alla eimaste bebaioi gia thn pisth ton mathiton tou. Pos eixe mathites kapoios pou den yparxei? Einai san na exo dynosavro ego gia katoikidio, xoris na yparxoun pia dynosavroi. Pane oi anthropoi tous xano.