Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ Του Θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους


ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ Γ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ

Του Θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
===========

Βίντεο  που τιτλοφορείται  «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ -ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» (από εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα  “Ορθοδοξία και Ορθοπραξία”, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη), αναφέρεται μεταξύ άλλων  «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα (εννοεί την Κύπρο).  Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό…
Ερώτηση – Θα είναι όμως σύντομα αυτό;
Γέροντας  Ιωσήφ Βατοπαιδινός:  Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα… ».

Θα κρατήσω τούτο το οξύμωρο σχήμα, που είναι όμως αληθινό, το εμφαντικό «μη τρομάξουμε» για την αναμενόμενη λυσσαλέα πληγή από τους Τούρκους, που πλήθος απλών ανθρώπων κατατρόμαξε, στο πολυβασανισμένο τούτο νησί της Κύπρου.

Τον τελευταίο καιρό, το τόσο σοβαρό θέμα του προφητικού χαρίσματος, έγινε «παίγνιο» διαδικτυακό, με αδιάκριτες και απαράδεκτες υπερβολές.  Θλίψη αισθάνεται κανείς, από τέτοιες εκτροπές «ακατάσχετου»ενθουσιασμού, που είναι  τόσο ξένες στο Ορθόδοξο ήθος και παραπλανούν τον απλό λαό.  Τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στο διαδίκτυο, που τιτλοφορούνται «απίστευτη επαλήθευση προφητείας του γέροντος Ιωσήφ» κλπ, φαίνονται σαν εμβατηριακά σαλπίσματα επί ερειπίων, για όσους γνώρισαν τον Γέροντα Ιωσήφ πριν το 1981. Οι «ακοές πολέμων» (1981, 1993) που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, ακόμα προκαλούν λύπη. 

Θεωρώ σκόπιμο να προσθέσω ότι το «προφητικό χάρισμα» του Κυπρίου αυτού μοναχού, το αντιλήφθηκαν κυρίως κάποιοι που τον γνώρισαν πολύ μεταγενέστερα, νεώτεροι και αρκετοί εις αριθμόν.  Είναι μεγάλη η ευθύνη, να αφήνεται πλήθος κυρίως νέων, να τον θεωρούν ως προφήτη.

Ρωτείστε και εμάς που τον γνώρισαμε από παλιά κοντά στο 1981, που μας τρόμαζε ότι κατ’ εκείνο τον καιρό θα γινόταν πόλεμος, και οι συμβουλές του ήταν να φύγομε από την Κύπρο για να σωθούμε.  Ακολούθησαν οι ξεκάθαρες αναφορές για πόλεμο το 1993, που συνοδεύτηκαν με συμβουλές να φυλαχθούν τρόφιμα.  Ακολούθησε το έτος 1998, η προαναφερθείσα αναφορά για καταστροφή της Κύπρου, λυσσαλέα τη χαρακτήρισε.

Ο ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.  ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ, Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ,   ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ.  Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ«ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΟΛΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1981 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΛΑΞΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1993, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ, ΤΟ ΕΤΟΣ 1998  ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Από πού και ως πού επαληθεύθηκαν οι προφητείες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: