Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Σήμερα χρεοκόπησε η Αργεντινή, ενώ η Ελλάδα είναι σε μόνιμη χρεοκοπία.

Πανηγυρίζει το μνημονιακό μπλόκ με τη χρεοκοπία της Αργεντινής. Σε αμυντική στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερνε ως πρότυπο την Αργεντινή.
Η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει δόση για κουρεμένα ομόλογα
περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που εμείς πληρώνουμε μόνο για τόκους φέτος, 502 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!!! Για δε κεφάλαιο φέτος θα πληρώσουμε 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Αυτά, για να καταφανούν για ποια μεγέθη μιλάμε μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας….
Η Αργεντινή δεν αρνείται να πληρώσει αυτά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Αρνείται όμως να πληρώσει τους «γύπες» των αγορών επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ομόλογα τα οποία δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα». Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάναμε εμείς πέρυσι, όταν πληρώσαμε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε έναν «γύπα» από τα νησιά Κέϋμαν. Τα αργεντίνικα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν, αγοράστηκαν από τη δευτερογενή αγορά εντελώς πάμφθηνα και τώρα έρχονται οι τζογαδόροι «γύπες» (όπως έγινε και στην περίπτωσή μας και εξακολουθεί να γίνεται με την ίδια την ΕΚΤ) για να πληρωθούν στην πλήρη ονομαστική τους αξία, μαζί με τους τόκους τους.
Ο Αμερικανός διακανονιστής, που χειρίζεται την υπόθεση, δεν δέχτηκε να γίνει η πληρωμή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά απαίτησε πρώτα να πληρωθεί το 1,5 δισεκατομμύριο, διαφορετικά θα κήρυττε την Αργεντινή σε στάση πληρωμών, όπως και τελικά έγινε. Έτσι δυστυχώς δουλεύει η σύγχρονη παγκοσμιοποίηση. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των διεθνών τζογαδόρων. Αυτή είναι η κατάρα της εποχής μας. Η Αργεντινή αυτή τη στιγμή μάχεται ενάντια σε αυτή την κατάρα και δεν πρέπει, τουλάχιστον εμείς, να επιχαίρουμε.
Μετά από τα πιο πάνω για ποιο λόγο άραγε πανηγυρίζει το μνημονιακό μπλόκ; Μήπως επειδή τα δικά μας χρέη τα πληρώνει η τρόϊκα, με νέα δανεικά, καταργώντας μας ως κράτος; Μήπως για τη μόνιμη χρεοκοπία και τον οριστικό ενταφιασμό της Ελλάδας ή μήπως για το ότι θα συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία η ίδια μνημονιακή ολιγαρχία;

προεδρική δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: