Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο ΟΛΛΑΝΤ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΠΟΥΤΙΝ ΥΣΤΕΡΙΑ

Ο François Hollande, αδιαφορώντας για τα μοναδικά ρεκόρ απαξίωσής του, συνεχίζει να διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην διεθνή πολιτική σκηνή. Μετά την κορύφωσή του στο συριακό με τη μνημειώδη φράση ότι "περίμενε με το χέρι στο κουμπί την έγκριση της Αμερικής για να βομβαρδίσει", πρωταγωνιστεί και στο ουκρανικό, πυροδοτώντας αντι-Πούτιν και αντιρωσική υστερία .

 Πορφύρης Δ - Σταφυλά Π

27/07/14, από συνέντευξη για το αεροσκάφος

To επίσημο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Γαλλίας, με ημερομηνία 29/07/14, υπό τον τίτλο "Συζήτηση με κ.Ομπάμα, κα Μέρκελ, κ. Κάμερον και κ. Ρέντζι", μεταξύ άλλων αναφέρει:

Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις που απευθήνθηκαν στον Πρόεδρο Πούτιν, είναι εξαιρετικό λυπηρό που η Ρωσία δεν άσκησε πραγματική πίεση στους αυτονομιστές ώστε να τους φέρει σε διαπραγμάτευση, αλλά ούτε και έλαβε τα συγκεκριμένα αναμενόμενα μέτρα για τη διασφάλιση του ελέγχου των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

Όλοι τόνισαν ότι είναι σε επιφυλακή σχετικά με κάθε στρατιωτική υποστήριξη που η Ρωσία θα μπορούσε να παράσχει για τις μάχες των αυτονομιστών.

Οι πέντε Αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν ότι υπό τέτοιες συνθήκες, προτίθενται να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

dimpenews

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: