Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

«Καθοριστικός ο Σεπτέμβριος»! Τι εννοεί ο προφήτης Μπένι; Μήπως νέο μνημόνιο;;;


μπενιΤο νέο Μνημόνιο έρχεται! Και μαζί του φέρνει κι άλλα δεινά, αφού για να δηλώσει ο ΜΠΕΝΙ ότι αγωνίζονται για να μην υπάρξει υποχώρηση στα εθνικά θέματα…καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει!

Για καθοριστικό Σεπτέμβριο όσον αφορά στις εξελίξεις που έρχονται, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει, μίλησε μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Από το σύνολο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ωστόσο, συνάγεται ότι οι εξελίξεις αφορούν τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξη. Πρωτίστως αφορούν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση σε αυτά.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, ούτε νέα μέτρα. Και πρόσθεσε ότι η χώρα θα επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση μιας ευρωπαϊκής χώρας, χωρίς αποκλίσεις και υβρίδια, όπως η τρόικα και διαδικασίες που ταπεινώνουν τη χώρα, εννοώντας τις μακρές επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα και το πήγαινε-έλα στα υπουργεία που δημιουργούν κακό κλίμα.

Σχετικά με το χρέος ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι βιώσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του κ. Ρέγκλινγκ και προσθέτοντας ότι σε 10 χρόνια οι παραμετρικές αλλαγές θα είναι τέτοιες που θα μεταβάλουν τα δεδομένα με γεωμετρική πρόοδο. Αλλά αυτό, είπε, δεν αναγνωρίζεται επειδή υπάρχει κομματική μικροψυχία, διότι θα έπρεπε να πιστωθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια να γίνουν νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα γενιά εφικτών ρυθμίσεων προκειμένου να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ, όπως είπε, ο μεγάλος στόχος είναι να νιώσουν ασφαλείς οι Τράπεζες.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, λεπτομέρειες του οποίου θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και το οποίο θα έχει στο κέντρο του την αύξηση της απασχόλησης. Και αναφέρθηκε σε μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία εκτιμά ότι είναι εφικτή η δημιουργία 750.000 θέσεων εργασίας μέσα σε έξι χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για το «χαράτσι της ΔΕΗ» (χωρίς, πάντως, να αναφέρει το όνομα του υπουργού) τόνισε ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα διαπραγμάτευσης» και συνέστησε σε όσους ασκούν παρόμοια κριτική να κάνουν ότι έκανε εκείνος το καλοκαίρι του 2011 «για να πετύχουμε πιο γρήγορα την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση».

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: