Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Κατάρριψη από πύραυλο δείχνουν τα "μαύρα κουτιά" και "καρφώνουν" τους ναζί του Κιέβου

 Αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο», λένε φιλορώσοι αυτονομιστές - ΗΠΑ: Το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο (upd)


Η εξέταση από Βρετανούς ειδικούς των μαύρων κουτιών του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία αποκάλυψε μια «αποσυμπίεση» που οφείλεται σε μια «ισχυρή έκρηξη» την οποία προκάλεσε ένας πύραυλος, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.
«Τα στοιχεία των καταγραφέων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται με μια έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ενός πυραύλου» στην άτρακτο, διευκρίνισε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου, ο Αντρίι Λισένκο.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει ακόμα περισσότερο την υποψία της κατάρριψης του μοιραίου αεροπλάνου από πυραυλο BUK-M1 του ουκρανικού στρατού.
Είναι η εκδοχή που έχει ήδη εξάλλου υποστηριχθεί με ατράνταχτα και αδιάσειστα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι ρωσικές αρχές, αλλά και έχουν ομολογήσει αρκετοί δυτικοί αξιωματούχοι (Αμερικανοί, Γερμανοί, ακόμα και Ουκρανοί) μέχρι σήμερα.
Ο Λισένκο εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από τους Βρετανούς ειδικούς που ανέλυσαν τους καταγραφείς από το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία τη 17η Ιουλίου.
Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες,
«Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Φερνόι, η εκπρόσωπος του OVV.
Η Βρετανία έχει επιφορτιστεί με το έργο να μεταφορτώσει τα δεδομένα από τα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής και να παραδώσει τις πληροφορίες στους διεθνείς ερευνητές προκειμένου να τα αναλύσουν.
Νωρίτερα ο ΟΗΕ, με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους μπορεί να συμπεριληφθεί στα «εγκλήματα πολέμου» και τόνισε την «επιτακτική η ανάγκη για τη διεξαγωγή μίας ταχείας, διεξοδικής, αποτελεσματικής και ανεξάρτητης έρευνας για το συμβάν».
Για δεύτερη ημέρα, οι ειδικοί του ΟΑΣΕ που ταξιδεύουν με συναδέλφους τους από Ολλανδία και Αυστραλία, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Ντονέτσκ, «για λόγους ασφαλείας» όπως ανέφερε ο Οργανισμός, αφού μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: