Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δίνει τη μάχη της ενάντια στα «όρνια» της κερδοσκοπίας η Αργεντινή


αργεντινηΟι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας υπό τον υπουργό Οικονομικών, Αξελ Κισίλοφ, και των πιστωτών τερματίστηκαν στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, μεσάνυχτα τοπική) χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.


Η ύστατη προσπάθεια για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία έπεσε στο κενό, όπως δήλωσαν παράγοντες της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

«Όλα κατέρρευσαν», δήλωσε ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα.

Ο Αμερικανός, δικαστικός διαμεσολαβητής, Ντάνιελ Πόλακ, έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής.

Η αδυναμία πληρωμής «δεν αποτελεί μία απλή “τεχνική” κατάσταση, αλλά ένα αληθινό και οδυνηρό γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Αργεντινής, των ομολογιούχων και των πιστωτών», πρόσθεσε.

«Οι πολίτες της Αργεντινής θα είναι το πραγματικό και απόλυτο θύμα», είπε. «Οι πλήρεις συνέπειες της αθέτησης δεν είναι προβλέψιμες, αλλά σίγουρα δεν είναι θετικές», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει αθετήσει τους όρους του χρέους της, επαναλαμβάνοντας ότι έχει αποστείλει τις απαιτούμενες πληρωμές στα μέλη της διοίκησης των τραπεζών.

Πάντως, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s κήρυξε χθες το βράδυ την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: