Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η Γαλλία ανάμεσα σε διαδηλώσεις και χούλιγκανς.

Η Γαλλία βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δύο μέτωπα: στις μαζικές διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασία και την τυφλή βία των χούλιγκανς. Ο Φρανσουά Ολάντ απειλεί με απαγόρευση των κινητοποιήσεων.

Με δακρυγόνα η αστυνομία προσπάθησε επανειλημμένα αργά χθες βράδυ στην πόλη Λίλ να διαλύσει ομάδα 200 περίπου Άγγλων φιλάθλων, οι οποίοι υπό την επήρεια του αλκοόλ είχαν συγκεντρωθεί στο σταθμό της πόλης, αρνούμενοι να απομακρυνθούν.

Στο τέλος 36 άτομα μεταφέρθηκαν στο κρατητήριο και 16 στο νοσοκομείο.
Για σήμερα οι φόβοι επικεντρώνονται στη γειτονική πόλη Λενς όπου θα έχουμε τη σύγκρουση των άσπονδων εχθρών Αγγλίας- Ουαλίας.

Στο Παρίσι, στο στάδιο του Σεν Ντενί παίζουν Γερμανία- Πολωνία και όλοι ελπίζουν ότι θα αποφευχθούν οι ταραχές. Ακόμα ως εκ θαύματος δεν έγιναν επεισόδια χθες στη Μασσαλία μετά το παιχνίδι Γαλλία - Αλβανία. Αντίθετα μάλιστα, όπως λέγεται, οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων γιόρτασαν μαζί στο τέλος του αγώνα σε πολλά σημεία της πόλης. Αυτό είναι και το ποδόσφαιρο που θα επιθυμούσαν πολλοί. Η βία όμως και οι αγριότητες, το κάνουν να μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

Συνεχίζονται και οι απεργίες

Εν τω μεταξύ οι κατακουρασμένοι Γάλλοι αστυνομικοί δεν ξέρουν «που την κεφαλήν κλίναι» αφού συνεχίζονται παράλληλα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τις δικές τους βιαιότητες.

Νέες ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν οριστεί η 23η και 28η Ιουνίου... εκτός εάν στο ραντεβού που έχει Φιλίπ Μαρτινέζ, επικεφαλής του συνδικάτου CGT με την υπουργό εργασίας ΕΛ Κόμρι, βρεθεί μια διέξοδος και «σφυρίξει» τέλος πριν προχωρήσει ο Ολάντ στην απειλή του για απαγόρευση των διαδηλώσεων σε περίοδο μάλιστα έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Πηγή:  dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: