Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ: Τι λέει για την Ελλάδα ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ




Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση προαναγγέλλει την απαρχή μιας περιόδου που θα είναι χειρότερη και από τις σκοτεινές ημέρες του Οκτωβρίου του 198

Image result for αλαν γκρινσπανπροειδοποίησε ο Άλαν Γκρίνσπαν.
«Είναι η χειρότερη περίοδος που θυμάμαι, από...τότε που ήμουν δημόσιος λειτουργός» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της Fed σε συνέντευξη του στο CNBC.
«Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στις 19 Οκτωβρίου του 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων» σημείωσε ο ίδιος.
Ο κ. Γκρίνσπαν υποστήριξε ότι η «ρίζα του βρετανικού προβλήματος βρίσκεται πολύ πιο βαθιά». Όπως τόνισε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα οδηγήσει «σχεδόν σίγουρα» σε προσπάθεια αναβίωσης της ζητήματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άμεσο πρόβλημα είναι το ευρώ και η ευρωζώνη, που έχουν αποτύχει. «Το ευρώ έχει σοβαρό πρόβλημα γιατί το Νότιο κομμάτι της ευρωζώνης χρηματοδοτείται από το Βόρειο κομμάτι και την ΕΚΤ» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ καιρό στο ευρώ ανεξάρτητα από το τι γίνεται τώρα» σημείωσε.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: