Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Είναι πιο δημοκρατικό είπε, η συνταγματικότητα των νόμων να κρίνεται από το σύνολο των δικαστηρίων. Δηλαδή ποτέ λέω εγώ και αν κάποιος από εσάς έχει υπόψη του κάποια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που να κηρύσσει νόμο αντισυνταγματικό, να μου το πει να βγει να το πει. Ακόμα και όταν αποτολμήθηκε κάτι τέτοιο π.χ. με το ΕΕΤΗΔΕ, είδατε τι έγινε αμέσως μετά στον ΑΠ. Ακόμα λοιπόν και με την Αριστερά (όχι πως υπήρχε δα καμιά αμφιβολία), όπως και με τη Δεξιά, η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Είμαστε τόσο έξυπνοι και έχουμε προφανώς τόσο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων περιττεύει στο «δημοκρατικό» και «ηθικό» μας συστημα. Γι’ αυτό φυσικά διανύουμε την πέμπτη χρεοκοπία και προφανώς η Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπόδραστη πορεία της παρακμής της μέχρι να έρθει κάποια «επανάσταση» που θα τα αλλάξει όλα. Γιατί χωρίς μια συθέμελη πολιτειακή αλλαγή τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων την Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει. Είναι τόσο πολύπλοκη η διαδικασία, τόσο εξατομικευμένη και τόσο «σατανικά» έξυπνη υπέρ του συστήματος, που αν την μελετήσει και την κατανοήσει κάποιος, θα απογοητευτεί οικτρά με την ωμή κοροϊδία του λαού που ακούει στο όνομα «διάχυτος έλεγχος της συνταγματικότητας», νομίζοντας ότι έχει κάποια πραγματική εξουσία ο απλός κατώτερος δικαστής να κηρύξει νόμο ως αντισυνταγματικό. Πέτρος Χασάπης
"Είναι πιο δημοκρατικό", είπε ο αρμόδιος υπουργός, "η συνταγματικότητα των νόμων να κρίνεται από το σύνολο των δικαστηρίων". Δηλαδή ποτέ λέω εγώ και αν κάποιος από εσάς έχει υπόψη του κάποια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που να κηρύσσει νόμο αντισυνταγματικό και αυτή να ίσχυσε μέχρι τέλους, να βγει να το πει. Και όταν αποτολμήθηκε κάτι τέτοιο π.χ. με το ΕΕΤΗΔΕ, είδατε τι έγινε αμέσως μετά στον ΑΠ.

Ακόμα λοιπόν και με την Αριστερά (όχι πως υπήρχε δα καμιά αμφιβολία), όπως και με
τη Δεξιά, η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου. Είμαστε τόσο έξυπνοι και έχουμε προφανώς τόσο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων περιττεύει στο «δημοκρατικό» και «ηθικό» μας συστημα. 
Γι’ αυτό φυσικά διανύουμε την πέμπτη χρεοκοπία και προφανώς η Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπόδραστη πορεία της παρακμής της μέχρι να έρθει κάποια «επανάσταση» που θα τα αλλάξει όλα. Γιατί χωρίς μια συθέμελη πολιτειακή αλλαγή τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.
Για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων την Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει. Είναι τόσο πολύπλοκη η διαδικασία, τόσο εξατομικευμένη και τόσο «σατανικά» έξυπνη υπέρ του συστήματος, που αν την μελετήσει και την κατανοήσει κάποιος, θα απογοητευτεί οικτρά με την ωμή κοροϊδία του λαού που ακούει στο όνομα «διάχυτος έλεγχος της συνταγματικότητας», νομίζοντας ότι έχει κάποια πραγματική εξουσία ο απλός κατώτερος δικαστής να κηρύξει νόμο ως αντισυνταγματικό.

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H...Francë Qytet μάλλον κείται πολύ μακράν ή εμείς έχουμε παλαβώση τελείως!Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες με τους Γερμανούς;Μήπως οι τελευταίοι έγιναν αίφνης ουτοπισταί-ανθρωπισταί...μεγαλοαν-άρχες;Ένα συνταγματικό δικαστήριο θα μας λύση τα προβλήματα;Θεσμούς και νόμους έχουμε αλλά δεν εκτελούνται,δεν εφαρμόζονται ρητώς και απαρεγκλίτως.Τώρα,το κεφάλαιον της πολυνομίας ή και...πολυθε'ί'ας που είχαμε ή και μιας διαχύτου κοινωνικής ανομίας(τζανγκλοποίησις και κοινωνικός αυτοματισμός και κανιβαλισμός επί των ερειπίων της γλυκύπικρης αυτής 'μικρής πατρίδος),προ'ι'ούσης και επελαυνούσης της απατηλής κρίσεως,θα πρέπει κάποτε να οριστικοποιηθή από τους ταγούς.Όραμ'απαιτείται και σαφής στοχοθεσία.Θα 'μπορούσε,μήπως,να μας κατευθύνη ο Θούριος του Ρήγα 'σε μια πρώτη-πρώτη φάση,τουλάχιστον,ή,έστω,αυτά που ψελλίζει ο...Πατριν(ι)ός Καραμπελιάς;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...