Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ


Εισαγωγικά α’

Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου ακούσαμε τον αρχιερατικό Εορδαίας να λέει επί λέξη: «Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση. Το λέω και εγώ» (Βίντεο, 10:47).
Εισαγωγικά β’
Τα κριτήρια για να είναι κάποιος Ορθόδοξος θεωρώ πως είναι επτά:
1.Να πιστεύεις ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση σύμφωνα με τον λόγο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
2. Να καταδικάζεις το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιρέσεων (Π.Σ.ΑΙ) και επιπλέον την συμμετοχή μας σ’ αυτό. Αυτονόητο!
3.Να καταδικάζεις τον Πατριάρχη Αρχοντώνη τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων σύμφωνα με τον αείμνηστο Νικόλαο Σωτηρόπουλο πνευματικό παιδί του Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.
4.Να καταδικάζεις την ληστρική Σύνοδο του Κολυμβαρίου που δεν είναι ούτε «Αγία» ούτε «Μεγάλη» σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών" .
5.Να καταδικάζεις ενώπιον των ανθρώπων α) τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω της συμμετοχής του στην Ληστρική Σύνοδο και της αποφάσεώς του να ψηφήσει μόνο αυτός αντί όλων των επισκόπων, β) τους 24 επισκόπους που δέχτηκαν να σταθούν ως γλάστρες και μάλιστα άλλαξαν το φυτό που οι 80 και πλέον επίσκοποί μας έβγαλαν με Συνοδική απόφαση από την σύγκληση της ιεραρχίας τον Μάιο του 2016 για την ονομασία των ιστορικών Αιρετικών «εκκλησιών», και γ) ολόκληρη την Ιεραρχία μας λόγω ότι αποδέχτηκαν το κείμενο «προς τον λαό» και μοίρασαν αυτό στους αδελφούς μας παραβλέποντας τα 11 ψέματά του σύμφωνα με τον π. Νικόλαο Μανώλη Ιερέα της Θεσσαλονίκης.
6. Να πιστεύεις ότι όποιος επίσκοπος δημοσίως έχει εκφραστεί υπέρ του πατριάρχη που δήθεν ορθοτομεί και υπέρ της Αιρετικής Συνόδου θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας σύμφωνα με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό.
7.Να έχει κάνει αποτείχιση. Και να μην ξεχνά εν σχέσει με τους αντιοικουμενιστές αδελφούς του, τους μη διακόψαντες ακόμη το μνημόσυνο του οικείου επισκόπου, το λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προς τον Πέτρο. «Σίμωνα, κοιμάσαι; Δεν μπόρεσες μια ώρα να αγρυπνήσεις; 38 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μην έρθετε σε πειρασμό. Το πνεύμα είναι βεβαίως πρόθυμο, αλλά η σάρκα ασθενής» (Μαρκ. 14, 37-38)

Εισαγωγικά γ’
Περί ψεύδους
Σύμφωνα με το Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος : «ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟ και την πέτρα (δια της προσκρούσεως) γεννάται η φωτιά, και από την πολυλογία και τα ευτράπελα . Το ψεύδος είναι εξαφάνισης της αγάπης· και η επιορκία άρνησις του Θεού.
2. Κανεὶς συνετός άνθρωπος ας μη θεωρή μικρό το αμάρτημα του ψεύδους, διότι το Πανάγιον Πνεύμα εξέδωσε εναντίον του την πιο φοβερή απόφασι: «Απολείς πάντας τους λαλούντας το ψεύδος» (Ψαλμ. ε´ 7), όπως λέγει ο Δαβὶδ προς τον Θεόν. Και εὰν συμβή αυτό, τί πρόκειται να πάθουν εκείνοι που συρράπτουν επὶ πλέον το ψεύδος με τους όρκους;
3. Εγνώρισα μερικούς που εκαυχώντο για τα ψεύδη τους. Αυτοὶ κατόρθωναν και έκαναν τους άλλους να γελούν με τις αστειότητες και τις αργολογίες τους, και έτσι εξαφάνιζαν ελεεινὰ το πένθος των μοναχών που τους ακροάζονταν».
Ευχόμαστε ο χρόνος να δείξει αν ο π. Αυγουστίνος (και οι συν αυτώ) μας είπε δημοσίως ψέματα ή όχι.

Χρήστος Θ. Ελευθεριάδης
Ηλεκτρολόγος Τ.Ε.Ι
ΥΓ.
Ένας απλός και ταπεινός κανόνας που αποτελεί σύνοψη των επτά παραπάνω κριτηρίων λέει ότι ‘’ Όποιος διώκει Ορθόδοξο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ορθόδοξος’’.

ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.   ΝΕΟΣ ΠΙΣΤΟΣ. 
ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: