Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Κόκκινος συναγερμός: Απέπλευσε ο υποβρυχιακός Στόλος της Β.Κορέας –Δηλώσεις Ν.Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο – Θα καταστρέψουμε τη Β.Κορέα»


Αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο προχωρά σε εκτόξευση SLBM

Επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι αναλυτές την κατάσταση στην Κορεατική καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχωρά ακάθεκτος και σε δοκιμή SLBM σε μια προσομοίωση πλήγματος κατά της Νότιας Κορέας.

Η Νότια Κορέα παρακολουθεί υποβρύχιο της Β.Κορέας που εντοπίστηκε αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει την κλάση του σε ένα σενάριο τρόμου καθώς υπάρχουν πληροφορίες για κατασκευή νέου τύπου υποβρυχίων!

«Ασυνήθιστα και πρωτοφανή επίπεδα δραστηριότητας» του υποβρυχιακού στόλου της Βόρειας Κορέας η οποία συμπίπτει με τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM: intercontinental ballistic missile)» παρατήρησαν Αμερικανοί αναλυτές και φοβούνται ότι πρόκειται για δοκιμή SLBM με «αγέλες» υποβρυχίων της Β.Κορέας να στήνουν ενέδρες στο βυθό.

Μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν δοκιμές του συστήματος εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια (SLBM: submarine launched ballistic missiles) που γίνεται για τέταρτη φορά εντός του έτους, οι τρεις εντός Ιουλίου με επίκεντρο τα ναυπηγεία Sinpo, στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Ο υποβρυχιακός στόλος του Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελείται από 70 περίπου υποβρύχια διαφόρων δυνατοτήτων.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν είτε πύραυλο KN-11 ή Pukguksong-1, στην πρώτη επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου από υποβρύχιο.

Οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έλαβαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση, παρακολούθηση και έλεγχο της κατάστασης, ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης που διαπιστώθηκε και όλοι φαίνεται πως βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στην περιοχή υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SLBM: Submarine Launched Ballistic Missile).

Το υποβρύχιο έχει εντοπιστεί κατά τις διελεύσεις του στην Κίτρινη Θάλασσα, ανατολικά της Χερσονήσου της Κορέας, ενώ σταθμεύει σε ναυτική βάση στην επαρχία Hwanghae.

Το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά να παρακολουθεί άσκηση του ναυτικού της Νότιας Κορέας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στην Βόρεια Οριογραμμή.

Στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα, είτε η Βόρεια Κορέα να έχει αναβαθμίσει τα υποβρύχια κλάσης Shinpo ώστε να έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης SLBM, είτε να έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέου τύπου υποβρυχίου.

Σύμφωνα με πρώην κυβερνήτη υποβρυχίου η Βόρεια Κορέα προχωράει ολοταχώς στην ανάπτυξη SLBM ακόμα και στα υποβρύχια κλάσης Romeo των 1800 τόνων.

Το υποβρύχιο συνεχίζει να κινείται στην Κίτρινη Θάλασσα έτοιμο για νέα εκτόξευση.

Με την ένταση να χτυπά κόκκινο, οι ΗΠΑ στέλνουν 12  F-16 Fighting Falcons από την 176 πτέρυγα μάχης του Wisconsin στην αεροπορική βάση Kunsan, 180 χλμ νότια της Σεούλ.

πηγη

Δηλώσεις Ν.Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο – Θα καταστρέψουμε τη Β.Κορέα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος για έναν «πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα» εάν η Πιονγκγιάνγκ «συνεχίσει τις προσπάθειες να πλήξει την Αμερική» με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε σήμερα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε: «δεν θα τους επιτρέψω να αποκτήσουν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) που θα φέρει πυρηνική κεφαλή προκειμένου να πλήξουν την Αμερική».

Βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα το κάνουν εάν πιστέψουν ότι υπάρχει μια αξιόπιστη απειλή στρατιωτικής δράσης στο τραπέζι» εξήγησε ο πολιτικός σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Υπάρχει επί τάπητος το σενάριο στρατιωτικής δράσης, που προβλέπει να καταστρέψουμε το βορειοκορεατικό πρόγραμμα και την ίδια τη Βόρεια Κορέα» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.

«Θα ξεσπάσει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα με αφορμή το βαλλιστικό της πρόγραμμα εάν συνεχίσουν να προσπαθούν να πλήξουν την Αμερική με έναν ICBM» επέμεινε ο Γκράχαμ, επικαλούμενος τις συζητήσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Μου το είπε.

Το πιστεύω» διαβεβαίωσε.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Παρασκευή στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου και υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να πλήξει την αμερικανική επικράτεια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη δυσφορία του προς την Κίνα, λέγοντας μάλιστα το Σάββατο ότι δεν θα αφήσει πλέον το Πεκίνο «να μην κάνει τίποτα» απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

«Εάν ήμουν η Κίνα, θα πίστευα το ίδιο, και θα προσπαθούσα να κάνω κάτι. Μπορούμε να σταματήσουμε τη Βόρεια Κορέα, μέσω της στρατιωτικής ή της διπλωματικής οδού» κατέληξε

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: