Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Το γραφείον τύπου του Φαναρίου και η ομοφυλοφιλία

Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος
Ο κ. Ν. Παπαχρήστου διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Κων/λεως ανήρτησεν εις την ιστοσελίδα amen.gr της 14ης Οκτωβρίου 2017 κείμενον του κ. Ν. Κοσμίδη περί της στάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος δια το νομοσχέδιον της αλλαγής φύλου. Το κείμενον δεν τιμά την Εκκλησίαν της Ελλάδος ούτε το Πατριαρχείον… Παραθέτομεν απόσπασμα:
«Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, η Εκκλησία μοιάζει ανίκανη όχι να εκσυγχρονιστεί, αλλά να αντιμετωπίσει τον κόσμο και το ιστορικό παρόν, όπως είναι, μακριά από φοβικές, ανέξοδες και κυρίαρχες λογικές. Αρνείται να εξετάσει όχι μόνο το πρόβλημα της ερωτικής ικανοποίησης και των διαφορετικών τρόπων που αυτή βιώνεται, αλλά πολύ περισσότερο την ανάγκη για αγάπη, στοργή και ψυχικό δέσιμο. Δέσμια προνεωτερικών κοινωνικών προτύπων και ανθρωπολογικών αναλύσεων, πολλές από τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες με σύγχρονες επιστημονικές παραδοχές, ο περί ανθρώπου λόγος της Εκκλησίας είναι ανέτοιμος να απαντήσει στις σημερινές προκλήσεις. Επιπροσθέτως, έχοντας απωλέσει την εσχατολογική προοπτική στον διάλογό της με την κοινωνία, η θεώρησή της για τον άνθρωπο τείνει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως συντηρητική, κατάλοιπο, τιμωρητική, κατεστημένο, καταπιεστική, απάνθρωπη κ.λπ…. Φτάσαμε να επικαλούμαστε δήθεν ανοσία εντός της Εκκλησίας (και του κλήρου της) για καταστάσεις που ονοματίζουμε ως ανώμαλες και αφύσικες. Μάλιστα, επικεντρώνουμε το πικάντικο ενδιαφέρον μας στο ποιές φυσικές η παρά φύσιν ερωτικές (κατα)στάσεις επιτρέπει ο Θεός, όταν θα έπρεπε να μας απασχολήσει ως ουσιαστικό πρόβλημα το ζήτημα της «μη κανονιστικής» ομοφυλόφιλης (η ακόμα και ετερόφυλης) αγάπης… Δυστυχώς, η υποκριτική –σε πολλά άλλα- Βουλή των Ελλήνων, μοιάζει σήμερα να ασχολεί­­ται περισσότερο με την «πρακτική θεολογία» απ’ ότι η ίδια η  Εκκλησία…  ήταν   πρα­γματικά ανατριχιαστικό να ακούει κανείς τους εκπροσώπους των ακροδεξιών εδράνων να εμφανίζονται ως οι σφοδρότεροι υπερασπιστές των θέσεων της Εκκλησίας. Ανατριχίασε άραγε το ίδιο και το σύνολο των Επισκόπων μπροστά σ’ αυτό το θέαμα;».
ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΑ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ...ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΞΕΚΟΥΠΩΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΕΣΚΑΣΕ. ΣΤΟ ΚΩΛΥΜΠΑΡΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.
Αμέθυστος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εψαξα λίγο στο διαδίκτυο για τον συγγραφέα του φιλο-γκει αρθριδιου-προνουντσιαμεντου...Και βρήκα ένα παιδαρελι που ούτε πτυχίο δεν έχει ακόμα, αλλά πρόλαβε να χωθεί σε κάποιο ίδρυμα Μητροπόλεως, που κανείς δεν ξέρει τι σκοπό έχει. Και μιλάει για "εσχατολογία" το καμμένο, δηλαδή αναμασάει τις ανοησίες του Ζ. Ζ. και Φάρος for dummies. Σήμερα αντί να μιλάμε για μετάνοια, μιλάμε για "εσχατολογία", έλεος... Πρόσθεση δεν ξέρουμε, αλλά πάμε σε αλγόριθμους κατευθείαν. Ρε βλαμμένοι, αφήστε τις εσχατολογίες στην άκρη και κοιτάξτε την ακατάστατη ζωή που ζείτε, που ζω και γω ο ίδιος. Η εσχατολογία για τον καθένα μας θα σημάνει όταν τα τιναξουμε, δεν το καταλαβαίνετε; Όλοι οι άγιοι για την ημέρα του θανάτου μοχθουσαν, όχι για εσχατολογικά οράματα. Δείτε ένα βίντεο όπου ο Μόρφου αφηγείται μεταθανάτια εμπειρία κοπέλας στην Κύπρο... Βλαμμένα και μισοαγραμματα μικρομεγαλα, που θέλετε να διδάσκετε τη βλακεία σας και σε άλλους. Και να κάνετε την κ@υλα σας κανόνα του Ευαγγελίου...Άντε και γ..., αφού τόσο πια το γουστάρετε, κανεις δεν σας μποδίζει. Αλλά αφήστε τον Χριστό και την Εκκλησία ήσυχους...

amethystos είπε...

Γέμισε η διοίκηση τής εκκλησίας μέ αμούστακα παλληκαράκια πού υποδύονται τούς προφήτες καί μέ Γέρονες πού υποδύονται τά νιάτα. Κερδίζει τό νέο, τό μοντέρνο. Τό ανεύθυνο. Δι' ευχών τών μετα-πατέρων ημών.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η σιγουρια που εχουν πως αυτα που υπερασπιζονται ειναι ο λογος της εκκλησιας σε αφηνει αφωνο..

amethystos είπε...

Αυτό μάλλον είναι τό χαρακτηριστικό τής κακοδοξίας.

χαλαρωσε είπε...

χρονια πολλα και ευλογημενα φιλοι και διαχειριστες.

Θα ελεγα και του πουστη αμεθυστε.