Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Γιώργος Κοντογιώργης, Επειδή «εχθρός μας [τους] είναι ο εθνικισμός της ελληνικής κοινωνίας και όχι ο εθνικισμός των γειτόνων», 15.6.2018.

Γιώργος Κοντογιώργης, Επειδή «εχθρός μας [τους] είναι ο εθνικισμός της ελληνικής κοινωνίας και όχι ο εθνικισμός των γειτόνων».
Για την κατά την άποψή μου λύση που πρέπει να δοθεί στο σκοπιανό πρόβλημα όπως και για τις προτεραιότητες που οφείλει να επικεντρώσει την προσοχή της η ελληνική πλευρά έχω επανειλημμένα μιλήσει τους τελευταίους μήνες (βλέπε σχετικά στο ιστολόγιό μου).
Με αφορμή την επαχθή για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία με τη σκοπιανή πλευρά η εθνικιστική Αριστερά -δηλαδή οι ιπποκόμοι του εθνικισμού των άλλων, στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό-, βρήκε την ευκαιρία να διακινήσει χολή σε βάρος της ελληνικής χώρας και κοινωνίας, επαναφέροντας το δόγμα «εχθρός μας [τους] είναι ο εθνικισμός της ελληνικής κοινωνίας και όχι οι γείτονες».
Επειδή καλοί φίλοι μού ζήτησαν να ενημερώσω για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, παραπέμπω όσους ενδιαφέρονται σχετικά στο έργο μου Το ελληνικό κοσμοσύστημα, τόμος Β΄, Εκδόσεις Σιδέρη, στα κεφάλαια που περιέχονται στις σελίδες: 225 έως 248 και 374 έως 397 (για το έθνος των Ελλήνων, το πολιτικό τους πρόταγμα  και τους περιεχόμενους σ’αυτό πληθυσμούς της οικουμένης).  Επίσης στις σελ. 408 έως 568 (για το έθνος, την ελευθερία και τη Ρώμη, δηλαδή για την οπτική του Πολύβιου σε ό,τι αφορά στην ελευθερία των Ελλήνων). Στο κεφάλαιο αυτό παρελαύνει η ιστορικότητα και η γεωγραφία του ελληνικού έθνους, όπου ο Πολύβιος αναφέρεται σταθερά στους «Μακεδόνες και στους άλλους Έλληνες». Ο Αριστοτέλης  κάνει λόγο για «το των Ελλήνων γένος» που απαρτίζεται από «τα των Ελλήνων έθνη», στα οποία εμπεριέχεται αναντιλέκτως και εκείνο των Μακεδόνων. Κατά τον Πολύβιο οι Μακεδόνες μετέρχονται «τον Έλληνα τρόπο», το «ελληνικόν έθος», την ελληνικήν αίρεσιν» και την «ελληνικήν φωνήν» και επομένως ανήκουν εις το γένος των Ελλήνων, δηλαδή «εις την Ελλάδα πάσαν» (σελ.414 επ). Ανάλογο αποδεικτικό υλικό μπορεί να αναζητήσει ο αναγνώστης και στον πρώτο τόμο του Ελληνικού κοσμοσυστήματος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα 'μικρό' πρόβλημα εδώ, στα όσα ζούμε σήμερα... Μια πολύ μικρή πολιτική δύναμη, η Αριστερά του Σύριζα, ανήλθε στην εξουσία για καθαρά 'οικονομικούς' λόγους και λόγους 'διαφθοράς', και καθόλου για λόγους ευρύτερα κοινωνικούς ή έστω 'ιδεολογικούς'... Ένα τίμημα για την 'αποτυχία' των προηγουμένων κυβερνήσεων... Η κυβέρνηση αυτή ωστόσο, αφού απέτυχε παντελώς στους μοναδικούς λόγους για τους οποίους απέκτησε την 'εξουσία', επιχειρεί με πάθος να επιβληθή σε θέματα στα οποία αντιτίθεται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων!!! Αυτό δημιουργεί και την αφόρητη σημερινή 'ένταση' μέσα στην Ελλάδα... Φανερώθηκε ωστόσο η αρρώστια... Κι όπως η κάθε φανέρωση, μπορεί κι αυτή η 'φανέρωση' να γίνη λυτρωτική, αρκεί να μην έχη ακόμα χαθή κάθε ίχνος φιλότιμου και αναζήτησης της αλήθειας από κάθε ελληνική ψυχή...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...