Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Η Ελλάς δυστυχώς δεν ανήκει στους Ελληνες

Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια! Επί Αριστεράς η αποικιοκρατία στην πατρίδα μας διευρύνθηκε
Εικόνα: Μανώλης ΚοττάκηςΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη
Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» αναφώνησε ο κύριος πρωθυπουργός την Παρασκευή της πανηγύρεως μετά λαιμοδέτου στο Ζάππειο, ουχί περιπατώντας (για να θυμηθούμε τον μέγιστο Αττίκ). Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύνθημα διατυπώθηκε πρώτη φορά από τον Κεμάλ Ατατούρκ κατά την επανάσταση των Νεοτούρκων («Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους»), άγνωστο πώς έγινε σύνθημα από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν («Η Γαλλία στους Γάλλους»), από τον οποίο το αντέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου και από εκεί ο Αλέξης Τσίπρας. 
Το βασικό ερώτημα είναι σε ποιους Ελληνες ανήκει η Ελλάδα επί των ημερών του. Σκέφτομαι να σας τους συστήσω... Ξεκινώ από ψηλά: Martin Czurnda, Εric Tourett. διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Είναι οι «Ελληνες» του ΤΧΣ: του οργάνου που ελέγχει αποφασιστικά τις «ελληνικές τράπεζες». Διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Να σας συστήσω και άλλους «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα: Marianne Okland, Claude Pirett, AndrewMclntyre, Eva Cenderbalic. Είναι οι «Ελληνες» με σουηδική, νορβηγική και άλλες ρίζες που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής μας Τράπεζας. Ηarel De Breck, Alexander Blades, Arre Bergreen, Enrico Tomacco, David Dexter είναι οι «Ελληνες» που διόρισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα Πειραιώς με βάση τη ρύθμιση που περιείχε το τρίτο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε και άλλους «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα; FU Chengging, YE Weilong, FENG Boming, ZHU Jianhui, IP Sing Chi.

Πρόκειται για το νέο κινεζικό διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ επί ΣΥΡΙΖΑ μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. (Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. το 2008 είχαν υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης του λιμένος στην Cosco, δεν πώλησαν πλειοψηφικό ποσοστό του ΟΛΠ.) Αν δεν χορτάσατε «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα, να σας γνωρίσω και άλλους. Ολο το διοικητικό συμβούλιο της Frapport Greece, επικεφαλής του οποίου είναι ο κύριος Στέφαν Σούλτε, είναι Γερμανοί.

Γι’ αυτό στα περιφερειακά αεροδρόμια ο freddo κοστίζει πλέον σχεδόν πέντε ευρώ. Πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση που ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Να μην αρχίσω, τέλος, κάτι πιο ανατριχιαστικό για τα μέτρα της Αριστεράς, να παραθέτω επωνυμίες ξένων funds στα οποία μεταβιβάστηκαν τα «κόκκινα» δάνεια και ανήκουν πλέον ουσιαστικά τα σπίτια και οι επιχειρήσεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Ζήτω, λοιπόν, κύριε Τσίπρα μου! Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες επειδή από μεθαύριο θα δανείζεστε από τις κάποτε σε εσάς μισητές αγορές αντί από κράτη.

Προτείνω να σοβαρευτούμε: Η Ελλάς δυστυχώς δεν ανήκει πλέον στους Ελληνες. Πλην ναυτιλίας, την οποία «σκύλιασαν» να αλώσουν οι Γερμανοί, χωρίς να το καταφέρουν, αερομεταφορών, ενδεχομένως της ακτοπλοΐας (και εκεί έχουμε απώλειες) και του τομέα των υπηρεσιών, η πατρίδα μας πωλείται κάθε μέρα την τελευταία οκταετία. Αμερικανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί αγοράζουν ξενοδοχεία, τη βαριά βιομηχανία μας. Γάλλοι διεκδικούν τα νερά μας. Γερμανοί και Κινέζοι τις ασφαλιστικές εταιρίες, που θα καταστούν τρίτος πυλώνας της ασφάλισης. Βεβαίως όλα αυτά δεν ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως σε καιρούς παγκοσμιοποίησης γίνονται διεθνείς συμπράξεις και συμμαχίες - ειδικώς τον καιρό που είσαι ισχυρός είναι λύση (ο ΟΤΕ πουλήθηκε με 26 ευρώ τη μετοχή το 2008 και γλίτωσε ο Προϋπολογισμός τα ελλείμματά του).
Βεβαίως δεν φταίνε οι ξένοι τεχνοκράτες που διορίστηκαν στα Δ.Σ. των τραπεζών - αυτοί την καριέρα τους κάνουν. Υπάρχει όμως μια μεγάλη αλήθεια! Επί Αριστεράς η αποικιοκρατία στην πατρίδα μας διευρύνθηκε. Οι τραγικοί χειρισμοί του δημοψηφίσματος, για το οποίο σήμερα ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (προχθές «είχατε δίκιο»), έδεσαν τη χώρα περισσότερο στο άρμα της εξάρτησης και την ανάγκασαν να υπογράψει ένα τρίτο Μνημόνιο, με το οποίο παραδόθηκαν ολόκληροι τομείς της οικονομίας μας, με πρώτο τον τραπεζικό, στους δανειστές. Πριν από λίγες εβδομάδες εκτός από την οικονομία αρχίσαμε να παραδίδουμε με συμφωνίες και την ιστορική κληρονομιά μας, τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονία». Κατά συνέπεια το θέμα με τον κύριο πρωθυπουργό δεν είναι αν η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες. Το ερώτημα όπου πρέπει να απαντήσει -γιατί αυτά συνέβησαν και επί των ημερών του- είναι σε ποιον ανήκει η Ελλάς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είτε επί Δεξιάς είτε επί Αριστεράς, αναντάμ παπαντάμ, αποικία του Αγγλοσαξονικού τόξου είμεθα. Τους άξεστους Γερμανούς τους υβρίζομεν κάθε τόσο για ξεκάρφωμα. Διατί ενοχλείσθε;

amethystos είπε...

Εμεινες πίσω.

Ανώνυμος είπε...

πιστεύεις και συ τις τερατολογίες που γράφουν τα βλογκ? Απορώ!

amethystos είπε...

Είναι ένα συγκεκριμένο κείμενο μέ πολλά στοιχεία. Δέν είναι τά μπλόγκ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...