Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Μυστική ατζέντα στη συνάντηση Βαρθολομαίου-Κυρίλλου; Δηλώσεις ενότητας απ’ όλους

katanixis.grΘλίψη και απογοήτευση για την διοικούσα Εκκλησία στην εποχή μας. Βγαλμένες οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τα πιο αρρωστημένα μυαλά των Χολιγουντιανών ταινιών κατασκοπίας. Με εκατέρωθεν "διαρροές" με μυστικές ατζέντες και την "Βατικανικού" τύπου εκκλησιαστική διπλωματία να αντιγράφεται πιστά.
Όλα στο βωμό της εξουσίας και της ισχύος, παραβλέποντας την φωνή του λαού και (κυρίως) παραθεωρώντας το θέλημα του Θεού.
Οι δήθεν ισχυρότεροι παίκτες στη σκακιέρα της διπλωματίας, που για το θεαθήναι στήνουν σκοτεινά διπλωματικά παιχνίδια, είναι οι τραγικοί συμπαίκτες στον ολέθριο κατήφορο της Οικουμενιστικής λαίλαπας και για το τεράστιο αυτό θέμα ούτε κουβέντα...
Η διοικητική υποκρισία και η ενορχηστρωμένη προδοσία της πίστεως στο υψηλότερο επίπεδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έφτασε στο μη παρέκει.
Κάθε Αρχιερέας, κάθε κληρικός και κάθε μοναχός/η της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά κυρίως και ο πιστός λαός του Θεού, είναι αντιμέτωποι με την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στον Άγιο Τριαδικό Θεό και την Παναγία μας, να πάρει θέση για το θέμα αυτό: Οικουμενισμός ή Ορθοδοξία; Με το διάβολο ή με τον Χριστό;
Φτάνει πια η κοροϊδία και το νάνι νάνι. Ο δρόμος της πατερικής αντίδρασης στο έσχατο σημείο επέλασης της αίρεσης είναι η διακοπή της μνημόνευσης, η αποτείχιση από την αίρεση.
Καλή Παναγιά και
Καλή Φώτιση

Το μεγάλο στοίχημα της Ορθοδοξίας: Μυστική ατζέντα στη συνάντηση Βαρθολομαίου-Κυρίλλου; Δηλώσεις ενότητας απ’ όλους
Του Μάνου Χατζηγιάννη
H πιο μεγάλη ώρα για την σύγχρονη Ορθοδοξία είναι σε κάτι παραπάνω από 20 μέρες… Οι δύο βασικοί πυλώνες της θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την ημερήσια διάταξη να έχει ως κυρίως πιάτο το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, που ταλανίζει εδώ και μήνες την παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα.
Η πλευρά της Μόσχας έχει εκφράσει την θέση πως δεν επιθυμεί τα θέματα της συζήτησης των δύο πατριαρχών να δημοσιοποιηθούν.
«Η ατζέντα είναι σήμερα σε εξέλιξη», δήλωσε  ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, π.Νικολάι Μπαλάσσοφ.
«Είναι σχεδόν ένα μήνα μακριά, πιστεύω ότι τα γενικά περιγράμματα της συνάντησης θα καθοριστούν πιο κοντά στην ημερομηνία της», δήλωσε από την πλευρά του ο ιερέας Αλέξανδρος Βόλκοφ,  εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας.
Το γραφείο του γενικού γραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με τη σειρά του, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι αυτή η συνάντηση θα διεξαχθεί μετά από αίτημα της ρωσικής πλευράς και οι πατριάρχες θα συζητήσουν «διμερείς σχέσεις ενδιαφέροντος» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
Θέση για την επικείμενη συνάντηση έλαβε και η άμεσα ενδιαφερόμενη κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκπρόσωπός της δήλωσε πως η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης θα βελτιώσει τις σχέσεις των δύο πλευρών και θα ντροπιάσει εκείνους που προσπαθούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, χωρίζοντας την Εκκλησία.
«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ένα θετικό γεγονός για την παγκόσμια Χριστιανική Ορθοδοξία και θα χαλαρώσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο Μόσχας, βελτιώνοντας έτσι το γενικό κλίμα στις διορθόδοξες σχέσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων π. Νικολάι Ντανιλέβιτς.
Η συνάντηση, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Αυγούστου, θα πρέπει να λύσει ή τουλάχιστον να περιγράψει τρόπους επίλυσης, σε πολλά επείγοντα ζητήματα, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της χριστιανικής ορθόδοξης ενότητας, έγραψε στο Facebook ο Ντανίλεβιτς.
«Εν πάσει περιπτώσει, ο άμεσος διάλογος μεταξύ των ηγετών των εκκλησιών είναι πάντα καλύτερος από μια ανταλλαγή μη προσωπικών παρατηρήσεων μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρατηρούμε μέχρι σήμερα», συμπληρώνει ο ιερέας.
Υπάρχει κοινή επιθυμία μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών «για ενότητα και εδραίωση και λύση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί», τονίζει.
«Καμία από τις τοπικές μας Εκκλησίες δεν σκοπεύει να δημιουργήσει νέα σχίσματα, όπως είναι οι τάσεις στις σημερινές διορθόδοξες σχέσεις, γι ‘αυτό οι δυνάμεις εκείνες που ελπίζουν να λύσουν τα προβλήματά τους, ακόμη και αν χρειαστεί σχίσμα μεταξύ των μελών της Οικουμενικής Ορθοδοξίας ματαιοπονούν», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας πως για την παγκόσμια Ορθοδοξία και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η επερχόμενη συνάντηση «υπόσχεται να είναι ένα θετικό γεγονός».
Μένει λοιπόν να δούμε αν η 31η Αυγούστου, τελευταία ημέρα του εκκλησιαστικού έτους, θα αποδειχθεί η D-Day της Ορθοδοξίας, αν και μέσα σε πάνω από 20 ημέρες πολλά μπορεί να γίνουν…


ΣΧΟΛΙΟH δυτική κοινωνία καί ο πολιτισμός της αυτοκαταργούνται μέ τήν εκκοσμίκευση. Οπου κυριαρχεί τό παθητικό μέρος τής ψυχής καί τής διανοίας. Στά δικά μας πράγματα όμως κυριαρχεί απολύτως η πολιτικοποίηση. Τό πάθος τής εξουσίας. Τό οποίο εφαρμόζει μόνον έναν νόμο, απλό καί αποτελεσματικό. Διαίρει καί βασίλευε. Τό πρόσωπο δέ πού αναδύεται μέσα από τόν κατακερματισμό τής συνειδήσεως η οποία έχει αποδεχθεί τό παιχνίδι τής εξουσίας, είναι ο δημοσιογράφος, ο οποίος φαντάζεται ότι συνδέει τούς χαμένους κρίκους παρατηρώντας καί ελέγχοντας τήν εξουσία. Σύμφωνα μέ τούς κανόνες πού επιβάλλονται από τήν κριτική στάση καί τά κριτήρια πού είναι απαραίτητα γιά νά στηρίξουν τόν έλεγχο.
Σ' αυτό τό σημείο όμως ο ευφυέστατος Ροίδης είχε διακρίνει τήν ματαιότητα τής πράξεως τού παρατηρητού, η οποία εκτός τών άλλων κινείται στήν σχετικότητα τής οπτικής γωνίας, καί μάς είχε προειδοποιήσει. Οι πολιτικοί αναλυτές καί δημοσιογράφοι μπορούν νά επηρεάσουν τήν πορεία τών πραγμάτων όπως οι αστρονόμοι μπορούν νά επηρεάσουν τήν κίνηση τών πλανητών. Σήμερα λοιπόν οι δημοσιογράφοι τής εκκλησιαστικής εξουσίας, οι οποίοι αρέσκονται νά ονομάζονται θεολόγοι, αγνοώντας τήν σοφία αυτών πού βρέθηκαν στήν γέννηση τού πάθους τής πολιτικοποιήσεως στήν ιστορία μας, πιστεύουν ότι θά επηρεάσουν τήν πορεία τής πλάνης κάνοντας απεργίες. Ακόμη καί απεργίες πείνας εφόσον διακόπτουν καί τήν Θ. Κοινωνία. Καί δηλώνουν αυτάρεσκα: Ο δρόμος της πατερικής αντίδρασης στο έσχατο σημείο επέλασης της αίρεσης είναι η διακοπή της μνημόνευσης, η αποτείχιση από την αίρεση. Μειώνοντας ανεπανόρθωτα καί τούς Πατέρες τής Εκκλησίας σέ αντιδραστικούς επαναστάτες, εξομοιώνοντάς τους μέ τόν Θεόδωρο Στουδίτη ο οποίος εκτός τών άλλων δέν ανήκει στήν χορεία τών Πατέρων τής Εκκλησίας καί ο οποίος δέν θά μπορούσε ποτέ του νά αναγνωρισθεί μέ τούς μιμητές του διότι υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής τών γραμμάτων καί τής ελληνικής παιδείας στήν εποχή του.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...