Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ταύτιση απόψεων στη συνάντηση του Βίκτορ Όρμπαν με τον Ματτέο Σαλβίνι

Ταύτιση απόψεων στη συνάντηση του Βίκτορ Όρμπαν με τον Ματτέο Σαλβίνι
Απόλυτη ταύτιση απόψεων σημειώθηκε στην συνάντηση του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν με τον ιταλό υπουργό εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σήμερα το απόγευμα στο Μιλάνο.
«Ζητάμε την συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Βεντιμίλια. Χάρη και στην στάση μας, πάντως, στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ», τόνισε ο Σαλβίνι. «Ήταν μια θετική συνομιλία, και όχι μόνον για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκα.
Ο δε ούγγρος πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε την δήλωσή του ότι «ο Ματτέο Σαλβίνι είναι ο ήρωάς του και ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεται την μοίρα του».
«Θέλουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο, που θα πρέπει να προκύψουν από τις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου», τόνισε ο Όρμπαν. Ο οποίος πρόσθεσε πως «θα ήθελε, όλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ταυτιστεί με τις θέσεις του, και να ταχθεί κατά της παράνομης μετανάστευσης».
«Υπάρχουν δυο θέσεις: η μια, του Μακρόν, θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση. Η άλλη θέση είναι η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος, πάντως, «ενημέρωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκο Κόμμα για την σημερινή του συνάντηση».
Σε σχέση με τις προσεχείς ευρωεκλογές ο Ιταλός συνομιλητής του κατέστησε σαφές ότι ο στόχος είναι μια εκλογική συμμαχία χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά, η οποία να ενώσει διαφορετικές δυναμικές με έναν κοινό σκοπό.
Σύμφωνα με τον Όρμπαν, αν ο Σαλβίνι μιλούσε ουγγρικά και έθετε υποψηφιότητα, «θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει την χώρα του».
Ο Ματτέο Σαλβίνι, τόνισε ότι η Ιταλία βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την Γερμανία για την επανεισδοχή των λεγόμενων δευτερογενών μεταναστών στην Ιταλία, «υπό τον όρο να απομακρυνθεί από την Ιταλία ακριβώς ο ίδιος αριθμός μεταναστών».
Ο ούγγρος πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι «η χώρα του απέδειξε ότι η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει, διότι πρέπει να βοηθάμε όποιον έχει προβλήματα στην χώρα του, αλλά όχι να φέρνουμε τα προβλήματα στην δική μας». Τέλος, εκτίμησε ότι «ο Σαλβίνι αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στην θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: