Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ερντογάν: Αν δείξουμε αδυναμία, θα πέσουν πάνω μας σαν κοράκια

«Οι διαρκείς επιθέσεις δεν στοχεύουν εμένα αλλά την Τουρκία» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην επαρχία Μους, νοτιοανατολικά της χώρας, προειδοποιώντας πως οι επιθέσεις αυτές ομοιάζουν με «παρόμοιες απόπειρες εισβολής στην Ανατολία». 

«Μην ξεχνάτε, η Ανατολία είναι ένα τείχος. Κι αν αυτό το τείχος καταρρεύσει, δε θα υπάρχει πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω κατάρρευση των γύρω περιοχών: «Αν δείξουμε το παραμικρό ίχνος αδυναμίας, θα δείτε πως θα έρθουν καταπάνω μας σαν κοράκια. Κάποιοι αφελείς μεταξύ μας πιστεύουν πως αυτό αφορά εμένα. Όχι, το ζήτημα είναι η Τουρκία, είναι το Ισλάμ».

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε στους νέους, φέρνοντάς τους προ της ιστορικής τους ευθύνης. «Έχουμε δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο τι έθνος είμαστε. Νέοι άνθρωποι! Προστατεύστε αυτήν την κληρονομιά του παρελθόντος, προχωρώντας στο μέλλον».

Ο Ερντογάν βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ, στις 26 Αυγούστου του 1071, στην οποία επικράτησαν οι Σελτζούκοι επί των βυζαντινών στρατευμάτων, ανοίγοντας το δρόμο για τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία
.

Πηγή: cnn.gr


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: