Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ο Τσίπρας ξέρει. Εσείς δεν ξέρετε

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης Όσοι χλευάζουν τον ανασχηματισμό με στελέχη ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και όσοι δίνουν βάρος στην ασυνέπεια λόγων και πράξεων είτε του πρωθυπουργού είτε των συριζαίϊκων ΜΜΕ είτε των νεοεισερχόμενων στην κολυμπήθρα του ΣΥΡΙΖΑ, Παπακώστα, Ξεναγιαννακοπούλου και Ζορμπά υποτιμούν και την μπαμπέσικη πονηριά του πρωθυπουργού και την κατάντια της συνείδησης μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Και για να δούμε την αξία των πραγμάτων δεν έχουμε παρά να δούμε το πεδίο της μάχης. Το πεδίο αυτό μας λέει διαχρονικά ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έκριναν ποτέ ένα κόμμα ή έναν πρωθυπουργό από τη φιλαλήθειά τους. Αντιθέτως, οι πιο ψεύτες και λαοπλάνοι κερδίζουν συνήθως τις εκλογές. Οι ευθείς καταποντίζονται. Ο λαός θέλει παραμύθι. Το ξέρουν από τα μικρά παιδιά μέχρι τους σεναριογράφους του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1950- 60.
Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και όχι με απαξίωση η συντηρητική παράταξη και η κομμουνιστική αριστερά του ΚΚΕ τις κινήσεις του πανούργου κυρίου Τσίπρα. Ο οποίος είναι ανίκανος στο κυβερνάν, αλλά αξεπέραστος στο να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο μπροστά στα μάτια του.
Έχει ιδιαίτερο χάρισμα ο κ Τσίπρας στην εξαπάτηση; Το χάρισμά του λέγεται «ακραία ανηθικότητα». Γιατί η απλή πολιτική ανηθικότητα δεν αρκεί για να ξεστομίζεις και να κάνεις όσα λέει και κάνει ο πρωθυπουργός. Αλλά, ο πρωθυπουργός και ο περίγυρός του έχουν ακόμα ένα χάρισμα. Ξέρουν με τι λαό έχουν να κάνουν. Και συμπεριφέρονται αντίστοιχα.
Όσοι νομίζουν ότι το κράξιμο στο διαδίκτυο και οι συζητήσεις με τον περίγυρό τους και στα καφενεία αποτυπώνουν το λαϊκό αίσθημα κάνουν τεράστιο λάθος. Ο μέσος Έλληνας μιλάει ανοιχτά μόνο όταν είναι με τους κερδισμένους. Σε κάθε άλλη περίπτωση σωπαίνει και περιμένει να δεί πού θα γύρει η ζυγαριά. Εκεί πάει. Είναι μεγάλος ιδεολόγος!
Η πλειονότητα δεν δίνει δεκάρα αν η Παπακώστα έβριζε τον Τσίπρα παλιότερα ή αν η Ξενογιαννακοπούλου πούλησε το κόμμα της. Όπως δεν δίνει δεκάρα που ο Σπίρτζης ή ο  Ρουμπάτης της ΕΥΠ ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεκάρα δεν δίνει αν ο Παπαγγελόπουλος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή. Και δεν δίνει δεκάρα αν η «Αυγή» ή το “Left” έβριζαν παλιότερα την Παπακώστα και την Ξενογιαννακοπούλου και τώρα σβήνουν τα παλιά γραμμένα.
Όλα αυτά δεν έχουν αξία για πάνω από το 50% του λαού για έναν απλό λόγο. Ο λαός είναι τόσο πολιτικά ανήθικος όσο και οι πολιτικοί του. Αλλιώς δεν θα τους ψήφιζε κι όλας. Ούτε θα ανεχόταν αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά σαν ραγιάς τη διαρκή κλοπή των κόπων του σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δικαιώματα. Ούτε και θα δεχόταν μοιρολατρικά και ραγιαδίστικα το ξεπούλημα της ιστορίας του και των φυσικών θαλάσσιων, εναέριων και χερσαίων εδαφών του. Ούτε θα ανεχόταν την παραχώρηση της κρατικής περιουσίας του για 99 χρόνια σε χέρια ξένων εκμεταλλευτών. Κάθε άλλος λαός με στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα είχε κρεμάσει τους υπαίτιους στο Σύνταγμα.
Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο Τσίπρας και οι περί αυτόν. Γιατί είναι κομμάτια του πιο απατεωνίστικου και κουτοπόνηρου κομματιού του λαού. Και ξέρουν ότι αυτό το κομμάτι έχει μόνο μια ιδεολογία: Να αρπάξει από το χέρι της εξουσίας ένα ξεροκόμματο διορισμού, ένα ξεροκόμματο αύξησης, επιδόματος, μονιμότητας, «να τρουπώσει», να πάρει πίσω κάτι τις απ αυτά που του κλέβουνε «σώπα, δε βαριέσαι, κάτι είναι κι αυτό». «Κι έχει ο θεός». «Αύριο βλέπουμε». Α! Και να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, που σπάει και εξεγείρεται μόνο όταν αποκαλύπτεται ότι ο ηγέτης ή ο κύκλος του κλέβουν για τον εαυτό τους πολύ περισσότερα από όσα κλοπιμαία μοιράζουν. Όπως ακριβώς ξεσήκωσε ο Θερσίτης τους Αχαιούς κατά του Αγαμέμνωνα πριν από 3.200 χρόνια. Ο Αντρέας κι ο Σημίτης είναι τρανταχτά νεοελληνικά παραδείγματα.
Όσοι υποτιμούν τις μπαμπέσικες υπουργοποιήσεις του κ.Τσίπρα ξεχνάνε ότι κάθε πολιτικάντης σέρνει από πίσω μια στρατιά ψηφοφόρων και κολαούζων και μια στρατιά επαιτών για να «φάνε» από το ξεροκόκκαλο που θα τους πετάξει ο πολιτικάντης και το κόμμα. Μπορεί και να τρουπώσουν. Ελπίζουν.
Και ξεχνάνε ότι οι ιδεολογικές μπαρούφες του κ Τσίπρα και των συντρόφων του, που παριστάνουν τους αριστερούς και καλούν σε συστράτευση κατά της … ακροδεξιάς, δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στο λαό για έναν απλό λόγο: Γιατί η μεγάλη πλειονότητα του λαού δεν έχει ιδεολογία! Είναι ΟΦΑ. Έχει για ιδεολογία την αρπαχτή. Γιατί αν είχε την υπεράσπιση ενός πολιτεύματος ή της Δημοκρατίας, τώρα θα είχε εξεγερθεί βίαια κατά της βίας που υφίσταται από αυτούς που τον κυβερνάνε. Και κατά της καταπάτησης της Δημοκρατίας από τον κάθε τσογλανοπολιτικάντη.
Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Γιατί η πλειονότητα του λαού δεν έχει καν ιδέα τι είναι Δημοκρατία και ποια είναι τα δικαιώματά του σ αυτήν. Έχουν φροντίσει γι αυτό οι τελευταίες γενιές πολιτικών από το 1980 και μετά. Δεν του διδάσκουν τίποτε.
Το σκηνικό, λοιπόν, είναι απλό. Ένα 30% των ψηφοφόρων είναι ακλόνητα συντηρητικοί. Ένα 8% είναι ακροδεξιοί φασίστες. Ένα 8% είναι οι κομμουνιστές με το ΚΚΕ. Ένα 3% είναι αριστεροί και αριστεριστές ποικίλων αποχρώσεων. Και ένα 8% παραμένουν σταθερά στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ. Σύνολο σταθερών ψηφοφόρων 57% όσων ψηφίζουν. Δηλαδή, το 57% του 60% που ψηφίζει! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 καθαρές 300.000 ψήφους. Δηλαδή, το 3% που είχε πάντα σαν Συνασπισμός. Στην πραγματικότητα δεν έχει πιά ιδεολογικούς ψηφοφόρους. Έχει τυχοδιώκτες ψηφοφόρους και ελάχιστους αριστερούς που φοβούνται να μείνουν άστεγοι.
Όλο το υπόλοιπο ποσοστό, λοιπόν, των ψηφοφόρων που ψηφίζουν ή απέχουν είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μια ανιδεολογική πούλπα. Ένας χυλός. Μια δεξαμενή όπου μπορεί οποιοσδήποτε λαοπλάνος να ψαρέψει τάζοντας ή ταϊζοντας με αντιδεξιούς και αντιαριστερούς σανούς.
Οι βάσεις για να καταντήσει έτσι ο λαός μπήκαν τη δεκαετία του 1980. Τότε ήταν η τελευταία φορά που μια ιδεολογία, ένα κόμμα, είχε από πίσω του μια τεράστια λαϊκή βάση που πίστευε και ακολουθούσε. Ιδεολογικά. Φυσικά υπήρχαν τα λαμόγια. Αλλά, ο όγκος πίστευε. Πίστευε μέχρι που ο ηγέτης του και κυρίως η ομάδα του, ξεφτίλισαν την ιδεολογία σε θεσηθηρία, σε  μάσα με χρυσά κουτάλια, σε αντιλαϊκό κρατισμό, σε φοροαρπαγή, σε ανηθικότητα και σε αυταρχική εξουσιαστική συμπεριφορά.
Επιστέγασμα επ’ αυτού ήταν η διαρκής επέκταση της αμορφωσιάς και της ήσσονος προσπάθειας σαν κυρίαρχες νοοτροπίες. Με αποτέλεσμα, μετά από 20 χρόνια, μέχρι και σήμερα, δύο γενιές Ελλήνων να είναι ουσιαστικά αμόρφωτοι. Κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά, ιστορικά, εγγράμματα. Κυρίως Δημοκρατικά.
Και επειδή η πολιτική και κοινωνική αμορφωσιά δημιουργούν ευήκοα ώτα σε κάθε κατεργάρη και σε κάθε αρλούμπα που πουλιέται άκριτα από το πρωί μέχρι το βράδυ στη χώρα, γι αυτό και οι μπαγαποντιές του κ Τσίπρα και του περιγύρου του πιάνουν και θα πιάνουν τόπο.
Το ΠΑΣΟΚ- με άξιο συνεχιστή τη ΝΔ του ‘2000- δημιούργησαν μια λούμπεν πλειοψηφία υπηκόων. Όχι πολιτών. Και έστρωσαν το δρόμο για να βρεί ψήφους σ αυτό το ανιδεολογικό, αμόρφωτο λούμπεν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το λούμπεν είναι ευεπήφορο σε ταξίματα και σε μπαγαποντιές. Αρκεί να φάει κάτι τις από το χέρι του «αφέντη». Όποιος παίρνει αψήφιστα τις κινήσεις του κ Τσίπρα και των περί αυτόν, που προσπαθούν να παραμυθιάσουν την ανιδεολογική πούλπα του λαού δεν κάνει λάθος. Κάνει έγκλημα. Ας το έχουν υπ όψιν τους όσοι υποτιμούν. Γιατί για τα επόμενα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα θα είναι συνυπεύθυνοι.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης 


Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. 
ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: