Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ο κόσμος χωρίζεται πάλι σε δύο στρατόπεδα


Με τον Τραμπ ή τον Πούτιν η Ελλάδα και η Κύπρος;

Στην Κύπρο (αλλά και στην Ελλάδα) δεν μένει ποτέ και τίποτα κρυφό. Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες έχουν αυτή τη βλακώδη συνήθεια, που την θεωρούν «υψηλότατου επιπέδου στρατηγική», να κάνουν πολιτική με τους «λαγούς».

Στο συνέδριο των Αποδήμων, τον Ιούλιο, φαίνεται να λειτούργησε σαν τέτοιος, για το θέμα του φυσικού αερίου, ο μεσολαβητής της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Και για τις επερχόμενες νέες διαπραγματεύσεις ο «λαγός» ήταν ο πρόεδρος του δεξιού και «εθνικόφρονος» ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Καλή τους ώρα, ότι και να κάνουν, ότι και να «μαγειρεύουν». Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε διότι «καρφώνουν» τα σχέδια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για να προετοιμάσουν τον λαό για τις νέες υποχωρήσεις, και έτσι μαθαίνουμε και εμείς τους σχεδιασμούς τους, που είναι εντελώς, μα εντελώς, ανόητοι. Και μου κάνει εντύπωση ότι σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι κάθονται και αναλώνουν το χρόνο τους, για το πως θα δεχθούν οι πολίτες με ανώδυνο τρόπο την στρατηγική υποταγή της Κύπρου στον ισλαμο-εθνικιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Δέχονται, λοιπόν, την ρήτρα λήξης ισχύος της συμφωνίας (sunset clause) για τις εγγυήσεις και την παραμονή του κατοχικού στρατού και ως αντάλλαγμα κερδίζουν το απόλυτο τίποτα. Μετά τη λύση, για να το κάνουμε πιο λιανά, οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να εγγυώνται το νέο ερμαφρόδιτο κράτος, το οποίο θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα παραμείνουν τουρκικά κατοχικά στρατεύματα για να προστατεύουν πολίτες της Ε.Ε. Δεν είναι φοβερό; Μία χώρα μη μέλος της ενωμένης Ευρώπης θα ελέγχει πλήρως ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Να δώσουμε με την καρδιά μας και τη ψυχή μας συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν την παραπάνω απόφαση. Βέβαια, θα σπεύσουν να μας διαψεύσουν, αλλά η διάψευσή τους δεν θα έχει καμία τύχη και καμία αξία.

Σημειώστε αγαπητοί αναγνώστες, ότι η συμφωνία θα γίνει με την ισλαμική Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Όχι με κάποιον ισορροπημένο άνθρωπο. Με τον Σουλτάνο, που έχει γεμίσει τις φυλακές με συμπατριώτες του, Τούρκους πολίτες, που έχει δώσει εντολές για εκκαθαρίσεις πληθυσμών στο Κουρδιστάν και στη Συρία. Που διαθέτει κατοχικούς στρατούς, εκτός της Κύπρου και σε γειτονικές του χώρες. Για να καταλάβετε, στο Ιράκ έστειλε πριν καιρό στρατιωτική δύναμη για μερικές ημέρες, και έχουν περάσει χρόνια και παραμένει εκεί.

Αλλά γιατί πάμε μακριά. Στην Κύπρο δεν είπε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ ότι έστειλε τον Αττίλα μέχρι την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, της επιστροφή δηλαδή του Μακάριου στο νησί; Ο Μακάριος επέστρεψε στις 7 Δεκεμβρίου 1974, στο μεταξύ πέθανε, και τα κατοχικά στρατεύματα παραμένουν στην Κύπρο, και απαιτούν να μείνουν για πάντα, και οι δικοί μας κυβερνήτες το …σκέφτονται!!! Και το δέχονται για ένα διάστημα. Πόσο μα πόσο ανόητοι είναι τέλος πάντων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τους μπάτσους που έφαγαν από τον απρόβλεπτο Ντόναλντ Τραμπ, ανακάλυψαν την …Ευρώπη. Δεν νομίζω να χρειάζεται να θυμίσω τι έσουραν στην Άγγελα Μέρκελ και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας και οι εθνικιστές υποτακτικοί του. Όμως επειδή βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αποφάσισε, λέει, να επιστρέψει στον δρόμο της ευρωπαϊκής πορείας, ενώ κατέχει έδαφος κράτους μέλους της Ε.Ε., ενώ σκοτώνει Σύριους και Κούρδους, ενώ έχει γεμάτες τις φυλακές με αντιπάλους του.

Λόγω των παραπάνω και βάση το Σύνταγμα της Ε.Ε. απαγορεύεται ρητά κάθε διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Όμως, η κ. Μέρκελ και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών «διέγνωσαν» ότι τώρα είναι η ευκαιρία για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Και με την ευκαιρία, και για να δείξει την καλή του θέληση ο Σουλτάνος, η κ. Μέρκελ θα εισηγηθεί στον κ. Αναστασιάδη «να επαναρχίσει ο διάλογος» για την Κύπρο, στη βάση βεβαίως της λύσης-διάλυσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), η οποία θα καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα βάλει την Τουρκία από την πίσω πόρτα στην Ε.Ε.

Ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο δεν υπάρχει αμφιβολία. Και με δεδομένη την συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν έναντι όλων, ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, γνωστός πλέον και ως «ο βασιλιάς των λαγών» και ο κ. Άντρος Κυπριανού του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ, θα ψάχνουν τη ψήφο τους. Διότι ποιος πολίτης θα ψηφίσει «ναι» σε μία συμφωνία που θα υποτάξει την Κύπρο στον Ταγίπ Ερντογάν; Και πότε θα καταλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι η συμφωνία την οποία διαπραγματεύεται δεν εκφράζει τα συμφέροντα των Ελλήνων της Κύπρου;

Έχουν όλοι παραφρονήσει σε αυτόν τον τόπο με αρχηγό τον πρώτο πολίτη της χώρας; Δεν μπορούν να καταλάβουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν την στρατηγική θέση της χώρας και να ταχθούν με τους δυνατούς της γης και της περιοχής; Πότε θα σταματήσουν να σκέφτονται τριτοκοσμικά; Ή είναι αυτοί οι καθηγητές της διεθνούς διπλωματίας και ξέρουν ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι η καλύτερη.

Στην περιοχή μας σχηματίζονται νέες συμμαχίες. Η Ρωσία, δυστυχώς για τη Λευκωσία, επέλεξε την Τουρκία, η οποία και δείχνει τάσεις εγκατάλειψης και του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί αναλυτές, πιστεύουν ότι ήδη έχει φύγει και απομένει το τυπικό της απόφασης. Θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Το Ισραήλ, μετά και την επίσκεψη του Τζον Μπόλτον, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αναλαμβάνει τα ηνία -για τις Ηνωμένες Πολιτείες- στην ανατολική Μεσόγειο, μία πολύ ευχάριστη είδηση για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Αίγυπτος, παρά τις απαράδεκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα αποτελέσει τον έταιρο ισχυρό κρίκο αυτής της συμμαχίας, διότι η Αμερική βλέπει πρώτα τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που βρίσκονται σε αυτό το νέο σκηνικό; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα κληθούν να λάβουν θέση; Ή θα περιμένουν μέχρι παρακάτω, για να διαπιστώσουν στο τέλος πως κινήθηκαν αργά;

Ας ελπίσουμε ότι η επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου στο Ισραήλ, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Απαιτείται πάντως να λάβουν τολμηρές αποφάσεις και να κοιτάξουν μόνο τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσφέρει καμία προστασία στα κράτη-μέλη, είναι ένας γραφειοκρατικός καρκίνος, που θα αυτοδιαλυθεί εάν δεν αλλάξει, διότι η πολιτική της είναι οπορτουνιστική.

Ο κόσμος χωρίζεται πάλι σε δύο στρατόπεδα: Στους συμμάχους της Αμερικής και στους συμμάχους της Ρωσίας. Θα παραμείνουν και 2-3 παίκτες, που θα έχουν διαύλους και με τις δύο υπερδυνάμεις, για να λειτουργούν ως πυροσβέστες.

Οι σοβαρές χώρες, όσο μικρές και αν είναι, μπορούν και κάνουν σοβαρές συμφωνίες. Δεν είναι καθόλου σοφή ενέργεια, λοιπόν, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όταν οι σχέσεις της Αμερικής και της Τουρκίας περνούν μέσα από την κόλαση…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η κατάσταση στα κατεχόμενα, μετά την οικονομική κρίση στην Τουρκία, είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη για την καταστροφή που επέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι «συμπατριώτες» μας Τουρκοκύπριοι λούφαξαν. Και απολαμβάνουν το δίπορτο: Τα καλά που τους προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία θέλουν να διαλύσουν…

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal

kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: