Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου – Κυρίλλου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ανδρεας Λουδάρος – Γιώργος Φερδής Λιγότερο από τρεις ώρες έμεινε στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου ο Ρώσος Πατριάρχης όπου είχε συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα του ουκρανικού αυτοκεφάλου.
Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 ο Πατριάρχης Μόσχας και οι συνοδοί του έφυγαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με ανώτερο εκκλησιαστικό αξιωματούχο που μίλησε στο orthodoxia.info ο Πατριάρχης Ρωσίας έφυγε ουσιαστικά με άδεια χέρια αφού το μόνο που κατόρθωσε να πάρει είναι η επιβεβαίωση πως το Αυτοκέφαλο θα δοθεί στην ουκρανική Εκκλησία.
Ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxia.info, αναφέρουν πως οι δυο Προκαθήμενοι παρέμειναν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους περισσότερο από μια ώρα .
Αυτήν την ώρα ο Ρώσος Πατριάρχης κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να επιστρέψει στην έδρα του.
Σύμφωνα με δήλωση του μητροπολίτη Γαλλίας στο orthodoxia.info ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκαθάρισε στην ρωσική αντιπροσωπεία πως η απόφαση έχει ληφθεί και πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανάλογες διεργασίες. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη σχίσμα αλλά να ενώσουμε την Εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Εμμανουήλ, ο οποίος ερωτηθείς από το orthodoxia.info σχετικά με τις δηλώσεις Ρώσων εκκλησιαστικών αξιωματούχων για την δημιουργία σχίσματος απάντησε πως «το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: