Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ρωσικό δημοσίευμα: Η νατοϊκή βάση στην Κουσόβα, είναι το πρώτο βήμα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’


Στη Ρωσία υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία με την απόφαση του ΝΑΤΟ να δημιουργήσει στρατιωτική αεροπορική βάση στην κεντρική Αλβανία. Πριν από λίγες ημέρες, ορισμένοι αναλυτές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν ανοιχτά την ανησυχία τους για την κίνηση αυτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 
Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν έχουν τελειώσει. Αυτή τη φορά η πύλη «Fort-Russ» αφιέρωσε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα. 
 
Στο άρθρο καταγράφονται ανησυχίες, ενώ αναφέρονται προειδοποιήσεις  για σενάρια βίας.
 
Σύμφωνα με τους Ρώσους, το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την ίδρυση στρατιωτικής βάσης στην Κουσόβα, είναι ένα βήμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υλοποίηση του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας.
 
«Η επέκταση των υποδομών του ΝΑΤΟ στην Αλβανία δεν αποτελεί έκπληξη αφού είναι μέρος της μεγαλύτερης εκστρατείας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την προώθηση μιας ‘Μεγάλης Αλβανίας’ που συνεπάγεται την προώθηση των εθνοθρησκευτικών συγκρούσεων στα βαλκανικά κράτη με αλβανικούς πληθυσμούς όπως το Μαυροβούνιο και η πΓΔΜ, που μπορεί να χρησιμεύσουν ως  ορμητήριο των Ατλαντιστών,  εναντίον της Σερβίας,  από την καρδιά των Βαλκανίων».
 
Αποσταθεροποίηση και αιματοχυσία
 
Σύμφωνα με τους Ρώσους, η γεωπολιτική διαμάχη που θα φέρει αποσταθεροποίηση μπορεί  να παρουσιασθεί με συγκρούσεις στην περιοχή.
 
Η ρωσική ηλεκτρονική πύλη «Fort-Russ» γράφει ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Αλβανία θα κλιμακώσει τις συγκρούσεις στην περιοχή και  θα προκαλέσει αιματοχυσία.
 
«Οι αναλυτές της ‘FRN’ προβλέπουν ότι τα Βαλκάνια θα γίνουν πεδίο γεωπολιτικών μαχών στις εκστρατείες αποσταθεροποίησης των Ατλαντιστών, μέσω του σχεδίου  για τη Μεγάλη Αλβανία.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η ίδρυση μιας βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία, αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει προοίμιο νέων επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης και κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.
 
Και τα 50 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται ότι προορίζονται για το έργο της αεροπορικής βάσης, είναι πιθανόν να βρουν το δρόμο τους για να τροφοδοτήσουν νέα αιματοχυσία με τη μορφή ριζοσπαστικών αποσχιστικών τάσεων σε γειτονικές χώρες, στον προγραμματισμό του αμερικανικού σχεδίου  της «Μεγάλης Αλβανίας» στα Βαλκάνια, γράφει το άρθρο και καταλήγει:
 
Το μικρό, άκρως διεφθαρμένο κράτος της Αλβανίας, ενήργησε με συνέπεια ως υπηρέτης του ΝΑΤΟ, από τότε που η συμμαχία- υπό αμερικανική ηγεσία – υποστήριξε τους Αλβανούς τρομοκράτες στην αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000.
 
(Στοιχεία από gazetatema.net, antpress.info)
 
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: