Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αλλάζει το «Πάτερ Ημών»: Ποια φράση αντικαθιστά ο Πάπας Φραγκίσκος.

σ.σ. Τελικά έψαξα το θέμα και ισχύει. Το λέω αυτό διότι ακουγόταν από το 2017 ότι ο «Πάπας» θα άλλαζε την φράση που θα δείτε στο Πάτερ ημών, διότι δεν του άρεσε. Αναλογιστείτε αδελφοί… ο Ιησούς Χριστός είπε την προσευχή, ο «Πάπας» την αλλάζει. Στις 22 Μαΐου του τρέχοντος έτους στην γενική συνέλευση των «επισκόπων» στην Ιταλία, αποφασίστηκε τελικά να αλλάξει η φράση που θα δείτε. Και η αλλαγμένη φράση θα περάσει στην τρίτη έκδοση του Ρωμαϊκού Μισάλε ή Μισάαλ (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά – Messale Romano). Πληροφ. από ΕΔΩ

Να αλλάξει μια φράση του «Πάτερ Ημών» αποφάσισε ο Πάπας Φραγκίσκος, θέλοντας να διορθώσει ένα λάθος στη διατύπωση. (σ.σ. ἄκουσον ἄκουσον ὁ σατανᾶς, «λάθος στὴν διατύπωση»). Η απόφασή του αυτή, εντούτοις, έχει πυροδοτήσει σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις. Σε μια αλλαγή που προκάλεσε αντιδράσεις στους πιστούς προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με την Express, ενέκρινε μια αλλαγή στην προσευχή «Πάτερ Ημών» και συγκεκριμένα όσον αφορά στο σημείο που αναφέρει «lead us not into temptation» (στα ελληνικά «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν»).
Η φράση αντικαθίσταται με την πρόταση «do not let us fall into temptation» ή στα ελληνικά «μην μας αφήσεις να υποκύψουμε στον πειρασμό». 
Όπως αναφέρουν ειδικοί, η φράση που αναφερόταν στην προσευχή, υποδήλωνε λαθεμένα ότι ο Θεός μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε λάθος δρόμο. 
Ο Φραγκίσκος εξήγησε συγκεκριμένα: «Ένας πατέρας δεν οδηγεί στον πειρασμό, ένας πατέρας σε βοηθάει να σηκωθείς αμέσως». 
«Δεν είναι καλή μετάφραση, επειδή μιλάει για έναν θεό που σε προτρέπει στον πειρασμό», είπε. 
«Αυτός που σε οδηγεί στον πειρασμό είναι ο Σατανάς. Αυτός είναι ρόλος του Σατανά», σημείωσε ακόμη. 
Ωστόσο, μερίδα των Χριστιανών έχει εξοργιστεί με τη συγκεκριμένη αλλαγή, σημειώνοντας ότι ο Πάπας πρέπει να παραιτηθεί. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τον πιστεύω:ένας φίλος που μένει Ιταλία, μου είχε πει ότι ο συγκεκριμένος Πάπας δεν είναι αιρετικός. Αλλά τι είναι; τον ρώτησα. Βλάκας , μου απάντησε.

amethystos είπε...

Aναρωτιέμαι μέ τί καρδιά θά κάνουν τά συλλείτουργα οι αγαπολόγοι τής ορθοδοξίας; Δέν τούς σκέφτηκε ο αγνώμων; Τούδωσαν τά πάντα. Τί άλλο θέλει;Καί στό κοινό ποτήριο ποιός θεός θά τούς αγιάζει; Εφόσον απορρίπτουν τόν Κύριο; Αφού δέν ξέρει τί λέει; Τελικά είς μόνον ο αλάθητος.

Θωμάς είπε...

https://www.iellada.gr/thriskeia/kai-mi-eisenegkes-emas-eis-peirasmon

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΥΦΑ και ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αυτός ο πάπας, θέλει να αποδείξει στον ανεγκέφαλο λαό που τον ακολουθεί ότι είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ του Κυρίου Ιησού Χριστού αφού μπορεί και ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ την επί ΑΙΏΝΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ και ΑΠΟΔΕΚΤΗ προσευχή ΤΟΥ...Το ίδιο πανηλίθιο ΚΟΜΠΛΕΞ του ΕΩΣΦΟΡΟΥ. ΦΟΒΕΡΟ!

amethystos είπε...

Είναι αντιπρόσωπος τού Χριστού στή γή. Καί όπως προσφυώς τόνισε ο Κόντογλου, πιστεύει ότι ο χριστός είναι αντιπρόσωπος τού πάπα στόν ουρανό.