Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ύποπτες προετοιμασίες: Μετεωρολογικά δεδομένα στον τουρκικό Στρατό για Ελλάδα...

Ο τουρκικός Στρατός ζήτησε λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με την πρόβλεψη καιρού όχι μόνο για την Συρία, αλλά και για την Ελλάδα, με απώτερο στόχο να κατευθύνει με ακρίβεια πυρά πυροβολικού στο συριακό έδαφος, να εκπέμπει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και το κυριότερο ίσως, να μειωθεί εξαιρετικά το κυκλικό σφάλμα (CEP) των ρουκετών και των βαλλιστικών βλημάτων Yildirim.
Και εδώ ξεκινούν τα ακόμα πιο σημαντικά: Η πρόβλεψη καιρού, ειδικά το μοντέλο που χρησιμοποιεί ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποιείτε κυρίως στις επιχειρήσεις χημικού πολέμου, όπου είναι κρίσιμο να υπάρχει η μέγιστη ακριβής καιρική πρόβλεψη προκειμένου τα χημικά να μην πλήξουν φίλιες δυνάμεις ή να μην κατευθυνθούν σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θέλει επιτιθέμενος.
Και όπως αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη και έχουν εντάξει στο οπλοστάσιό τους χημικά όπλα, κατά παράβαση της σχετικής διεθνούς συνθήκης που έχουν υπογράψει. Με απλά λόγια είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα σε ενέργεια κατά της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε σοκ μη αντιμετωπίσιμο από τους αμυνόμενους που είναι παντελώς απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο.
Όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr, ο Στρατός της χώρας και η τουρκική μετεωρολογική υπηρεσία είχαν υπογράψει πριν από τρία χρόνια πρωτόκολλο συνεργασίας για την παροχή αξιόπιστων δεδομένων μετεωρολογίας αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, έτσι ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να έχουν συγκρούσεις με το κουρδικό εργατικό κόμμα ΡΚΚ.
Δηλαδή περιέλαβαν την Ελλάδα στις περιοχές εν δυνάμεις δράσης του τουρκικού Στρατού σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακος! Τι σημαίνει η παραπάνω κίνηση θα πρέπει να διευκρινιστεί από την Τουρκία.
Όταν το σύστημα είχε εισέλθει σε υπηρεσία μια ιστοσελίδα –την οποία προφανώς κάποιος μπορούσε να χρησιμοποιήσει με κωδικό μπορούσε να πληροφορήσει διοικητές πυροβολικού για τις ακριβείς καιρικές συνθήκες με πρόβλεψη 36 ωρών και στην ειδική περιοχή ενδιαφέροντος.
Οι προβλέψεις ανανεώνονταν τέσσερις φορές την ημέρα. Το νέο αυτό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει μετεωρολογικό δελτίο για συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, και να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες σε ύψος μέχρι και 40 χλμ. και σε μια ευρεία περιοχή η οποία καλύπτει έως και τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο. Το παλαιότερο σύστημα που αντικατέστησε μπορούσε να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες μέχρι ύψος 5 χλμ. και σε μέγιστη απόσταση 15 χλμ. ενώ ήθελε τουλάχιστον 1 ώρα για να προσφέρει δεδομένα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
πηγή koukfamily

Δεν υπάρχουν σχόλια: