Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 1025 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Ο κ. Κύριλλος είπε, ότι "φυσικά, είναι λυπηρό για εμάς που ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να παραστεί ο ίδιος, παρόλα αυτά απέστειλε σπουδαία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αγαπητό Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ". 
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, απαντώντας στην προσφώνηση του Πατριάρχου Κυρίλλου, εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμό, εκ μέρους όλων των μελών της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς. 
"Μιλήσατε για τους δεσμούς που μας συνδέουν, και δεσμός αυτός είναι ιερός. Οι Εκκλησίες μας έχουν βιώσει στιγμές μεγαλείου και δόξας, αλλά και δύσκολες στιγμές στην ιστορία. Μεταξύ μας έχουμε πάντα μια σχέση αγάπης και πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, και αν μερικές φορές υπήρξαν δυσκολίες στις σχέσεις μας, πάντοτε θριάμβευσε η σοφία του Θεού", τόνισε ο κ. Εμμανουήλ. 
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πριν πέντε χρόνια στο Κίεβο, υπογραμμίζοντας ότι "μέσα από την επίσκεψη αυτή άνοιξαν νέες πόρτες στις σχέσεις, μεταξύ των δύο Εκκλησιών μας." 

Μιλώντας για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο Μητροπολίτης Γαλλίας σημείωσε τη σημασία των επαφών με το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων και τον Πρόεδρο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα: "Θα ήθελα να τονίσω ότι η συνεργασία μας με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, δεν είναι μόνο στη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά και στη γλώσσα της αληθείας", είπε χαρακτηριστικά ο Γαλλίας Εμμανουήλ. 
Φώς Φαναρίου

ΣΧΟΛΙΟ : ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. Γιατί δυστυχώς όπως λέει καί ο Γαλλίας, μόνο στή Μία Αγία Αποστολική καί καθολική εκκλησία δέν ζούμε.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: