Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μια θρησκεία που υπόσχεται ότι η εξόντωση των αλλοθρήσκων μπορεί να εξασφαλίσει τον «παράδεισο», αντιλαμβάνεται κανείς πού μπορεί να οδηγήσει τους οπαδούς της...»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ορφανοτροφείου Βόλου χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (26/7), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους Κληρικών και ευλαβών προσκυνητών, καθώς και της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζέτας Μακρή και της Βουλευτού Μαγνησίας κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος, εξ αφορμής του μαρτυρίου του Αγίου Παντελεήμονος, αναφέρθηκε στα μαρτύρια των Χριστιανών στην εποχή μας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα περίμενε ότι στην εποχή της εξέλιξης, της τεχνολογίας και τόσων επιστημονικών κατακτήσεων, θα υπήρχαν στον κόσμο συγκρούσεις με θρησκευτικές προϋποθέσεις. Υπάρχουν τραγικές στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες καθημερινά, Χριστιανοί σε διάφορα μέρη της γης υφίστανται τα πάνδεινα και οδηγούνται στο Μαρτύριο, επειδή απλώς είναι Χριστιανοί!» Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κείμενο που εξέδωσαν πρόσφατα στη Μόσχα οι Προκαθήμενοι και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπου καταγράφονται σαφώς οι τόποι όπου διώκονται οι άνθρωποι για τη Χριστιανική τους πίστη και επεσήμανε ότι «δυστυχώς και πάλι οι Θρησκείες γίνονται εργαλείο πολιτικής και εξουσίας, οδηγούν στην χειρότερη μορφή φανατισμού, που είναι ο θρησκευτικός. Μια θρησκεία που υπόσχεται ότι η εξόντωση των αλλοθρήσκων μπορεί να εξασφαλίσει τον «παράδεισο», αντιλαμβάνεται κανείς πού μπορεί να οδηγήσει τους οπαδούς της...»
Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «η Ευρώπη φαίνεται να μη κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, αν και πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι, αν δεν λάβει τα μέτρα της έγκαιρα, θα γνωρίσει πολύ σύντομα τέτοια φαινόμενα στην καρδιά της... Τα λεγόμενα σήμερα «Χριστιανικά» κράτη της Ευρώπης, ακόμα και η Αμερική, δεν ασχολούνται με το ζήτημα όπως και όσο θα έπρεπε κι έτσι τα πράματα οδηγούνται σε τραγικά αποτελέσματα...»

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «η απάντηση στη βία και στην τρομοκρατία δε μπορεί να είναι η βία και η τρομοκρατία. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον Χριστιανισμό. Η απάντηση είναι εμείς οι Χριστιανοί να γίνουμε περισσότερο πιστοί και αυθεντικοί, καλύτεροι Ορθόδοξοι και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα στον τόπο μας. Βεβαίως, πολλά ακούγονται περί Ορθοδοξίας, δεν οδηγούν, όμως πάντοτε στην αυθεντική της έκφραση. Και σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι απομακρυνθήκαμε απ' αυτό που αποτελούσε την πεμπτουσία της ενότητάς μας, από τη βίωση της Εκκλ/κής ζωής και την εμπειρία των Αγίων μας...»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους δύο Σύριους Επισκόπους, που απήχησαν και αγνοούνται και κανείς δεν γνωρίζει «αν είναι αιχμάλωτοι ή έχουν γίνει Μάρτυρες της πίστεως. Ας προσευχηθούμε να είναι εν ζωή και να επιστρέψουν στο ποίμνιό τους. Αν όχι, θα έχουν προστεθεί και αυτοί στη χορεία των Μαρτύρων της πίστεως»

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον λαό μας να μη στέκεται μονομερώς στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον τόπο μας. «Αυτοί οι τόποι δεν είναι μακριά μας, είναι στη γειτονιά μας. Στους τόπους που υπήρξαν κοιτίδες του Χριστιανισμού, σήμερα υποχωρεί κάτω από την βία των διωκτών του. Ας προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας που υποφέρουν, γιατί ανήκουν στον Χριστό»

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και ομίλησε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, με τη συμμετοχή πλήθους πιστού λαού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αντώνιο Γκουντάρα.

synodoiporia

ΣΧΟΛΙΟ : Φαίνεται λοιπόν νά έχει αυτεπίγνωση, αυτοσυναίσθηση, ότι είναι μακρυά από τήν ορθοδοξία. 
Αναφέρεται στόν μωαμεθανισμό, ότι διδάσκει τόν αφανισμό τών απίστων. Κάθε θρησκεία αγαπητέ Δημητριάδος, επιθυμεί τόν αφανισμό τών άπιστων, τών άλλων. 
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;;;
Η θρησκεία τού Βαρθολομαίου, στήν οποία συμμετέχεις, δέν προσπαθεί νά αφανίσει τήν ορθοδοξία, επινοώντας ένα  ψεύτικο επισκοπικό πρωτείο;
Γιατί δέν προσπαθείς εσύ πρώτος νά γίνεις αληθινός χριστιανός γιά νά σέ ακολουθήσουμε; Ή μήπως νομίζεις ότι είσαι ήδη αληθινός επίσκοπος;
Αλλοίμονο στούς πιστούς καί στούς λαούς πού τρέφονται μέ ψέματα. 
Αμέθυστος

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Όπως 'χαλυβδώθηκε ένα καθεστώς ιδεοληψίας,αέρος 'στην Ελλάδα για δεκαετίες που (και) δεν επιτρέπει 'στον Έλληνα να λειτουργήση συμφώνως προς τη φύσι του,με τον αυτόν και κατά τον αυτόν τρόπον,σχεδόν,και ο Δημητριάδος,εδώ,ακολουθώντας και παρακολουθώντας αυτήν τη γραμμή,μας περιγράφει συντόμως,μας εξηγεί ακροθιγώς,μας αφηγείται 'λίγο-πολύ,μέσα (και) από τη δικαιολόγησή των,τα αίτια της (κωμικοτραγικής) ανεπαρκείας του.Την αιτία της ανυπαρξίας του.Με μιαν αντίστροφη πλευρά,πορεία,τροχιά του καθωσπρεπιστικού,ηθικιστικού,πολιτικώς ορθού (κυριαρχούντος 'στην Ελλάδα μέχρι πρότινος τουλάχιστον καιρού..) λόγου του.Πως δεν μας φθάνουν και επαρκούν οι Μωαμεθανοί αλλά ότι οφείλουμε να προσθέσουμε,να συναριθμήσουμε,να εφεύρουμε 'σε αυτούς,τους τελευταίους,και τον εαυτό του,την αφεντομουτσουνάρα του,εφευρίσκοντας και μηχανευόμενοι και άλλους (αυτήν τη φορά,όμως,...''Χ(χ)ριστιανελληνορθοδόξους'',να είναι...''Χ(χ)ριστιανελληνορθόδοξοι'',κατά το βλάσφημο παράδειγμα και υπόδειγμά του..!)!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Παρέλκει και παρέρχονται,βεβαίως,εδώ,προς στιγμήν,τουλάχιστον,η οικονομική του πολυετής κακοδιαχείριση,οι ατασθαλίες του,εν γένει,για την οποία και τις οποίες ούτε λόγο τον συμφέρει να δώση και δίδει ούτε (και) την ελαχίστη διάθεση ευθιξίας,ευθιξία και ειλικρίνεια έχει και διαθέτει 'στο κατσικοχώρι του,εκεί,για να μην εκτεθή και διασυρθή και 'βρεθή μετέωρος,αίολος εισέτι περαιτέρω (και) πολλαπλώς (,) πάλι...