Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ…ΛΙΜΟΣ;‏

ΠΗΓΗ: Olympia

20131112-203729.jpg
Αυγερινός Χατζηχρυσός
Το χειρότερο ατόπημα κάθε καθεστώτος είναι η αίσθηση κυριαρχίας και απόλυτης εξουσίας, που οδηγεί αναπόφευκτα στην υπεροψία και την ύβρη ότι είναι ανίκητοι.
Ζούμε τις τελευταίες ημέρες την ύβρη της συγκυβέρνησης, που αφού υπέγραψε πριν από έναν περίπου χρόνο την “αυτόματη” λήψη νέων μέτρων για κάθε απόκληση της προσαρμογής, προσπαθούν να πεισουν ότι η αποτυχία τους, δηλαδή η μαύρη τρύπα του προυπολογισμού του 2014, είναι επιτυχία.
Αλλά μια αποτυχία δεν γίνεται επιτυχία στα λόγια, κι ούτε μια αδικία μπορεί να γίνει δίκαιη επειδή την αποκαλεί έτσι ο συφερτός των κυβερνητικών βουλευτών στη τηλοψία.
Οσο λοιπόν και να προσπαθούν να πείσουν για το δίκαιο του νέου Χαρατσιού απλά βιάζουν την λογική μας και ασελγούν στη Χώρα. Ομως το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια και δεν κρύβεται η πραγματικότητα κατω από το χαλί με προπαγάνδα. Οποιος πάει κόντρα στην φύση δεν έχει καμια ελπίδα, όπως κι ο τραγικός υπερόπτης Πενθέας ως γονος του δράκοντα, σύμβολο της τάξης κι της ηθικής, που τόλμησε να αμφισβητήσει το Διόνυσο διαμελίστηκε από τις Μαινάδες ως παράδειγμα της ανθρώπινης ματαιότητας.
Μετά τα λουκέτα, την εκτόξευση των Ανέργων, την διάλυση και της έσχατης άμυνας που θα μπορούσε να είχε το κοινωνικό κράτος με την ληστεία του PSI, τώρα που η Ελληνική Κοινωνια είναι γονατισμένη δίνουν το τελευταίο χτύπημα στη Περιουσία των Προγόνων και των Απογόνων του.
Ο άνθρωπος για την νεοφιλελεύθερη λογική τους είναι μονάδα παραγωγής χρήματος ή είναι ζόμπι, άχρηστος σαν άκρο με γάγγραινα που επιβάλλεται να κοπεί. Οσο έχει να προσφέρει είναι “φορολογική βάση” που πληρώνει για τα μεγάλα Εργα, όταν όμως τολμήσει να κάνει κάτι για τον ιδιο, ένα κομπόδεμα για την κακιά ώρα, ένα κεραμύδι για τα παιδιά του, είναι άχρηστος γιατί δεν είναι ανταγωνιστική μονάδα.
Μετά την Κύπρο όλες οι καταθέσεις είναι ρίσκο, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, τώρα με το Κεμαλικής νοοτροπίας Χαράτσι και το ακίνητο είναι ρίσκο. Ολα είναι ρίσκο, μια κοινωνία κάθε μέρα παίζει ρώσικη ρουλέτα για το ποιος θα είναι ο επόμενος. Χθες εγώ, σήμερα εσύ, αυριο κάποιος άλλος και φυσικά η ανάκαμψη πλεόν απομακρύνεται για τουλάχιστον άλλη μια πενταετία.
Υπερβολικό; Τα 3,5δις έσοδα από το νέο αντισυνταγματικό φόρο, σημαίνουν 3,5δις λιγότερα στην υπόλοιπη αγόρα. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο από τους πλειστηριασμούς και τις δημευσεις. Η πείνα !
Φορολογώντας τις αγροτικές περιοχές, ουσιαστικά αφαιρούν τουλάχιστον τα 2,0δις από την περιφέρεια σε μια αγροτική οικονομία που ήδη στενάζει από τους υπόλοιπους φόρους, τις τιμές πετρελαίου, σπόρων κτλ. Κι όπως είναι φυσικό αυτά θα μετακυλιστούν στις τιμές των αγροτικών προϊόντων! Το αποτέλεσμα στις αστικές περιοχές είναι αναμενόμενο και εκρηκτικό, ανεργία με αύξηση τιμων στα είδη διατροφής θα είναι απλά η ταφόπλακα της μεσαίας και εργατικής τάξης.
Πεδίο δόξης λαμπρό για τους απανταχού “Φιλάνθρωπους” που με τα λεφτά σου, θα συγκεντρώνονται σε γκαλά και σε Μέγαρα, για να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί για τα κέρδη τους και τα συσσίτια που θα σου προσφέρουν από την περιουσία σου.
Οπου πέρασαν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές άφησαν πείνα, φτώχεια και Φαβέλας, η ανάπτυξη θα έρθει κάποια στιγμή, αλλά δεν θα βρεί ανθρώπους, αλλά καμμένη γη σε μια οθωμανική επαρχία κάπου στο Αιγαίο.
Αλλη μια υπόσχεση του Σαμαρά που αθετήθηκε, παρέλαβε χώρα και θα παραδώσει χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: