Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η πορεία προς τη δραχμή συνεχίζεται με το έγκλημα της πλαστικής κάρτας


Του Καθηγητή Δρ.Γ.Ζουγανέλη
To ταξείδι Τσίπρα στη Ρωσία δεν απέδωσε τίποτα παραπάνω απο ότι ήδη υπάρχει
Αλλού παιζόταν το παιγνίδι, αλλού κοιτάγατε…

Άρχισε το επόμενο στάδιο πριν την αλλαγή νομίσματος,
η αποστράγγιση της ρευστότητας της αγοράς και η μεταφορά της στις τράπεζες.
Η χρήση του πλαστικού χρήματος (χρήση καρτών για συναλλαγές πάνω απο 300 ευρώ) θα αντικαταστήσει ένα μεγάλο ποσοστό της ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά με πλαστικό νόμισμα και θα δημιουργήσει και ένα πληθωρισμό. Αυτό το χρήμα που με τη τεχνική αυτή θα αφαιρεθεί απο την αγορά, είναι αρκετά δις ευρώ και θα συγκεντρωθεί στις τράπεζες. Με το τρόπο αυτό οι τράπεζες θα δανείζουν στη κυβέρνηση χρήματα και θα αποπληρώνονται τα δάνεια. Είναι ένας τρόπος για να αφαιρεθούν ευρώ απο τις τσέπες των πολιτών χωρίς να ανοίξει μύτη.
Ένα δεύτερο νόμισμα ή η χρήση πλαστικής κάρτας βασικά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Με τις πλαστικές κάρτες αυτοκίνητα και άλλα εισαγώγιμα είδη δεν θα μπορούν να  αγορασθούν και έτσι αργά ή γρήγορα θα προκύψει πρόβλημα στο συνάλλαγμα για τις εισαγωγές που χρειάζεται να κάνει η χώρα, ακόμη και σε ευρώ.
Είναι φανερό τί κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αφού άδειασε τα ταμεία απο ευρώ αρχίζει να αδειάζει την αγορά από τα ευρώ. Το τελευταίο δάνειο που έκανε ο ΟΔΔΗΧ έγινε με εσωτερικό δανεισμό, με ευρώ δηλαδή που τα έδωσαν οι τράπεζες ίσως τα τελευταία.
Απο τα ποσά ευρώ και πλαστικών καρτών στην αγορά θα καθορισθεί η αξία της νέας δραχμής.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν φορολογεί τους εφοπλιστές και τους ολιγάρχες αλλά ξαφρίζει ότι έχει απομείνει σε ευρώ στο λαό. Αγνωστο είναι τι έχει γίνει με τα SWAPS,  που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα καταπέσουν υπέρ των εχόντων τα χαρτιά οι πολλαπλάσιας αξίας των συμβολαίων εγγυήσεις. Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και σε περίπτωση χρεοκοπίας θα πρέπει να αποληρωθούν σε ευρώ. Πολλές δουλίτσες,
Έχουν ευθύνη όλοι για ότι συμβαίνει. Δημοσιογράφοι, Ακαδημαικοί, Δικηγόροι, Δικαστές και Λαγουμιτζήδες… Όλοι. Ξέρουν. Τώρα ξέρουν.

 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: