Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Φλέγεται η Ανατολική Αττική: εκκενώθηκαν στρατόπεδα και μοναστήρι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική καθώς οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τον Βαρνάβα και τον Κάλαμο ενώ μια νέα επικίνδυνη εστία δημιουργείται στο Καπανδρίτη.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί αλλά μεμονωμένα σπίτια ενώ

εκκενώθηκαν στρατόπεδα αλλά και το μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτη.

Οι Αρχές απευθύνουν εκκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες σπιτιών να μην κάνουν άσκοπη χρήση νερού αλλά και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όμως αντίθετα τα εναέρια μέσα έχουν μειωθεί σε μόλις τρία ελικόπτερα, καθώς οι πυκνοί καπνοί περιορίζουν την ορατότητα των πιλότων, ειδικά των αεροπλάνων Καναντέρ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι σ΄ εξέλιξη η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει ο δήμος Μαραθώνα, με όλα τα οχήματα που διαθέτει (υδροφόρες ,εκσκαπτικά κ.α).

Πηγή: CNN.gr


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: