Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Κλιμακώνονται οι απειλές για την Ελλάδα

Ενώ η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το βίαιο εποικισμό της από την Τουρκία στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον μας, χωρίς να υιοθετεί τις λύσεις που υπάρχουν, αντιμετωπίζοντας επί πλέον τον κίνδυνο του ακρωτηριασμού της, ενδεχομένως μέσω στρατιωτικής εισβολής, η κυβέρνηση ασχολείται με κομματικούς επικοινωνιακούς σκοπούς – τεκμηριώνοντας πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Το άκρον άωτο της κυβερνητικής αναλγησίας δε είναι η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων – όπου οι προϋποθέσεις του άρθρου 4 στο νομοσχέδιο είναι κυριολεκτικά εξωπραγματικές, με προβλήματα αντισυνταγματικότητας και ακυρότητας. Μεταξύ άλλων τίθεται ως προϋπόθεση να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση σε ένα από τα δύο τελευταία έτη – γεγονός που αποκλείει σχεδόν όλους τους εκτός Ευρώπης Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο Έλληνες από τους κατοίκους της χώρας.  
”Ελάχιστοι δυστυχώς καταλαβαίνουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε το Μακεδονικό, ούτε το μεταναστευτικό σήμερα, ούτε το τουρκικό στο μέλλον – αλλά η οικονομία, λόγω των προβλημάτων της οποίας έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία, μας εκβιάζουν συνεχώς, μας φορτώνουν με όλα τους τα προβλήματα και κυβερνόμαστε από κόμματα-υποχείρια των δανειστών. Αυτών που, με επικεφαλής τη Γερμανία, έχουν πλέον στόχο να μας μετατρέψουν στο σκουπιδότοπο της Ευρώπης – κλείνοντας τα σύνορα τους με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι ίδιοι από οτιδήποτε.
Μόνο ένας ανόητος πάντως δεν θα καταλάβαινε πως εάν δεν ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, το ένα πρόβλημα θα διαδέχεται το άλλο – σημειώνοντας πως η καγκελάριος, στην ομιλία της για το γερμανικό προϋπολογισμό, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Τουρκία είναι μεν ένας δύσκολος συνεργάτης, αλλά θα πρέπει για γεωπολιτικούς λόγους να παραμείνει στο ΝΑΤΟ (πηγή). Πώς; Μεταξύ άλλων προσφέροντας της ως αντάλλαγμα την Ελλάδα – την οποία άλλωστε δεν υπολογίζει καθόλου”. (πηγή)

Ανάλυση

Με το ένα πρόβλημα να διαδέχεται το άλλο στην Ελλάδα, εύλογα αφού κανένα από τα προηγούμενα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση φέρνει διαρκώς νέα νομοσχέδια στη Βουλή με καταιγιστικό ρυθμό – αυτά δηλαδή που της επιβάλλουν οι δανειστές, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση. Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει εντελώς αποθρασυνθεί, διεκδικώντας όλο και περισσότερα – ενώ εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στο θέμα της ΑΟΖ των νησιών, θα σημαίνει ταυτόχρονα την εκκίνηση διεκδικήσεων και στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με αναλύσεις ειδικών (πηγή).
Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλει απλά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλά τη μετατροπή της χώρας μας σε υποτελή του, μαζί φυσικά με την Κύπρο – γνωρίζοντας πως βρισκόμαστε στο ζενίθ της αδυναμίας μας, απόλυτα εξαρτημένοι από τρίτους. Εν προκειμένω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως, αναλαμβάνοντας τα όποια ρίσκα – πόσο μάλλον εάν ισχύουν αυτά που σημείωσε φίλος μας, σύμφωνα με τον οποίο τα εξής:
Εύχομαι να παραβιάσουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και να δω εν τέλει την ελληνική αντίδραση! Δεν είμαι πολεμοχαρής, αλλά γνώστης των δυνατοτήτων και ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Ως πρώην αξιωματικός, σας διαβεβαιώνω ότι εάν δοθεί το πράσινο φως να βυθίσουμε το ερευνητικό πλοίο που λέγεται πως θα στείλουν, η ήττα που θα υποστούν θα είναι τεράστια! Υπερέχουμε ποιοτικά από αέρος και θάλασσας, όσο και αν αριθμητικά υστερούμε – ενώ αυτό που θα κρίνει την εξέλιξη στο πεδίο της μάχης τις πρώτες τρεις ημέρες των πολεμικών επιχειρήσεων θα είναι η άρτια εκπαίδευση του επιχειρησιακού προσωπικού μας, η τεράστια εμπειρία σε πραγματικές ασκήσεις που έχουμε και το υψηλό εθνικό μας φρόνημα.
Η άλλη πλευρά διαθέτει νεαρά πληρώματα, άπειρα και ανεπαρκώς εκπαιδευμένα, μισθοφόρους πακιστανούς, και έναν στρατό που οι μισοί δεν ελέγχονται από το καθεστώς Ερντογάν. Τα ξέρουν καλά αυτά οι Τούρκοι και απλά μας παίρνουν τα μέτρα! Εμείς ακόμα έχουμε υπεροχή! Εννοείται απώλειες θα υπάρξουν εκατέρωθεν, αλλά το μάθημα που θα πάρουν θα είναι τόσο διδακτικό που θα το θυμούνται για τα επόμενα χρόνια – μέχρι να επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις για να μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο αλλά και μεγάλο πρόβλημα!
Από την άλλη πλευρά όμως, όταν η Τουρκία έχει δική της παραγωγή όπλων, ενώ εμείς εισάγουμε κυρίως από τη Γερμανία (γράφημα), από τη χώρα δηλαδή που διέρρηξε τα θεμέλια της Ευρωζώνης με την πολιτική της, προκάλεσε την υπερχρέωση πολλών χωρών-εταίρων της και μας ανάγκασε να υπογράψουμε το εγκληματικό PSI για να διασώσει τις τράπεζες της (όχι όλους εμάς βέβαια, αλλά την κυβέρνηση-εθνοκτόνο που σήμερα έχει το θράσος να θέλει να μας διασώσει ξανά), δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι ισχύουν τα παραπάνω – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλοπρεπή, δειλή πολιτική του κατευνασμού, αφού αυτή ακριβώς μας έχει οδηγήσει στα πρόθυρα του πολέμου.
Περαιτέρω, ένα από τα πολλά νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθεί ως συνήθως με τη μορφή του κατεπείγοντος, έχοντας μάλλον λάβει την έγκριση των δανειστών με αντάλλαγμα πιθανότατα την επιτάχυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (κρίνοντας από την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του κερδοφόρου Ε. Βενιζέλος), είναι αυτό που αφορά τις αφελληνισμένες τράπεζες – το γνωστό ως σχέδιο Ηρακλής (ανάλυση).
Το σχέδιο αυτό, εάν πετύχει, θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στους ξένους (υπενθυμίζουμε πως ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της είναι υποθηκευμένο στην πρώην ΑΤΕ που πλέον ανήκει στην Πειραιώς) – ενώ εάν δεν πετύχει θα αυξήσει το δημόσιο χρέος μας, αφού το κράτος θα συμμετέχει ως εγγυητής, ενδεχομένως με 12 δις € αντί 9 δις € που λεγόταν πρόσφατα ή 5 δις € στο παρελθόν. Πρόκειται δηλαδή για μία επιλογή μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης – όπως άλλωστε όλες οι επιλογές που μας θέτουν οι δανειστές τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους μας και οι οποίες μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.
Συνεχίζοντας, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων (γράφημα) παρομοιάζεται σωστά από το πρακτορείο τύπου ΑΠΕ-ΜΠΕ ως Λερναία Ύδρα – εύλογα, αφού η Ελλάδα είναι η πλέον χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, τόσο όσον αφορά το δημόσιο χρέος της, όσο και το ιδιωτικό. Ειδικότερα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι τράπεζες να μειώσουν το απόθεμα τους, ύψους 75,5 δις €, αυξάνεται ξανά από τα νέα δάνεια που προστίθενται στα ληξιπρόθεσμα – σημειώνοντας πως ενώ μείωσαν τα κόκκινα δάνεια το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά 10 δις €, προστέθηκαν 4,3 δις € (3,4 δις € συν τους τόκους τους).
Σύμφωνα δε με την ΤτΕ, το ίδιο χρονικό διάστημα του 2018 κοκκίνισαν 4,1 δις €, ενώ συνολικά το έτος 7,7 δις € – γεγονός που τεκμηριώνει την αδυναμία των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν με τα βουνά των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, όταν τα εισοδήματα τους μειώνονται, η ανεργία παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά την κατακόρυφη άνοδο της μερικής απασχόλησης, οι χρεοκοπίες των ελληνικών επιχειρήσεων καλά κρατούν κοκ.

Επίλογος

Σαν να μην έφθαναν τώρα όλα αυτά, η κυβέρνηση συγκαλεί για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους σύσκεψη εθνικής ασφαλείας – όταν όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σταθερό Συμβούλιο Ασφαλείας, ευρισκόμενη σε μία περιοχή με τεράστια γεωπολιτικά προβλήματα, τα οποία θα ενταθούν ακόμη περισσότερο από την ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων. Θυμίζουμε εδώ πως τα ενεργειακά αποθέματα είναι κατάρα παρά ευχή, όταν μία χώρα είναι ανοχύρωτη και χρεοκοπημένη – ενώ μάλλον έχουν εκχωρηθεί και αυτά στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ των δανειστών, σύμφωνα με δήλωση βουλευτή της ΝΔ, οπότε η υπεράσπιση τους θα ήταν συνώνυμη με το να πολεμούσαμε προς όφελος της Γερμανίας.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το βίαιο εποικισμό της που έχει δρομολογήσει η Τουρκία στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον μας, χωρίς να υιοθετεί τις λύσεις που υπάρχουν (ανάλυση), αντιμετωπίζοντας επί πλέον τον κίνδυνο του ακρωτηριασμού της, ενδεχομένως μέσω στρατιωτικής εισβολής, η κυβέρνηση ασχολείται με κομματικούς επικοινωνιακούς σκοπούς – τεκμηριώνοντας πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.
Ολοκληρώνοντας, το άκρον άωτο της κυβερνητικής αναλγησίας είναι η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων – όπου οι προϋποθέσεις του άρθρου 4 στο νομοσχέδιο είναι κυριολεκτικά εξωπραγματικές, με προβλήματα αντισυνταγματικότητας και ακυρότητας. Μεταξύ άλλων τίθεται ως προϋπόθεση να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση σε ένα από τα δύο τελευταία έτη – γεγονός που αποκλείει σχεδόν όλους τους εκτός Ευρώπης Έλληνες, οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο Έλληνες από τους κατοίκους της χώρας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γλέντια του ''διαφορετικού'' https://www.kathimerini.gr/1055438/article/epikairothta/ellada/enas-nekros-ystera-apo-symplokh-allodapwn-sta-pathsia