Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Οι Τούρκοι μόλις ζήτησαν τα πάντα, από την Ελλάδα

Οι Τούρκοι μόλις ζήτησαν τα πάντα, από την Ελλάδα!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Στην απέναντι πλευρά, υπάρχει ένας γείτονας-ταραξίας. Η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα από την Ελλάδα.
Ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν, είπε: «Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση».
Πως είδε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα
(Η απέλαση του Πρέσβη είναι) «Σημάδι αδυναμίας», είπε ο Ακάρ.
Η πάγια τακτική της Άγκυρας είναι αυτή, που μας έδωσε «απλόχερα» ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν Χολουσί Ακάρ, μέσω της εμπρηστικής δήλωσης που μόλις διαβάσατε.
Συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο κυρίως) με την Ελλάδα ζητά η Τουρκία. Το θέμα είναι αν η Ελλάδα δεχτεί να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία.
Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια
Η Ελλάδα μοιράζεται τα κοιτάσματα με την Τουρκία και έτσι αποφεύγει ένα θερμό Επεισόδιο.
Η Ελλάδα περιμένει τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας, οι οποίες μπορεί να καθυστερήσουν. Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι θα έχουν ξεκινήσει έρευνες εντός των ελληνικών υδάτων.
Η Ελλάδα δεν δίνει τίποτα στην Τουρκία και δεν περιμένει την Διεθνή Κοινότητα. Στέλνει το Πολεμικό της Ναυτικό και εμποδίζει τις τουρκικές έρευνες.
Συμπερασματικά: Οι επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την στιγμή, δεν είναι πολλές. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η Ελλάδα θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης ή τον δρόμο της υποχώρησης;

Πηγή εικόνας: eurokinissi

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν προχωρούν σε ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο;γιατί πάντα περιμένουν από άλλους οδηγίες;καλά το ελεγε ο γέροντας Αγαθών,ο Τούρκος είναι χρήμα..ειχαμε τόσες ενεργειακές πηγές και όλες έμειναν ανεκμετάλλευτες;;τίποτα για αυτή τη χωρα;;όλα πια θέλουν να τα δώσουν;ΑΠ..

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία. Εάν το νησιωτικό σύμπλεγμα του αιγαίου, αλλά και οι ακτές της χερσαίας Ελλάδας, ήταν εξοπλισμένες με υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα γης -θαλάσσης,εάν διαθέταμε μερικά βαριά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και ένα αξιόλογο αντιεροπορικό σύστημα, καθώς και πυροβολικό στον Έβρο με θερμοβαρικές κεφαλές, ποιος τρελός θα έκανε απόπειρα πολέμου στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι στη καλύτερη των περιπτώσεων θα είχε τρομακτικές απώλειες, που θα έφερναν την χώρα του χρόνια πίσω.Εάν όλα αυτά δεν τα έχουμε, τότε το πολιτικό σύστημα έχει τελέσει προδοσία . Εάν τα έχουμε, τότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.