Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Καμία αλλαγή στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 2020. Ο Ονούφριος παραμένει ο μόνος Μητροπολίτης Κιέβου.

Φαίνεται ότι οι αντιδράσεις για την αναγνώριση της ψευδοαυτοκεφαλίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, έφεραν αποτελέσματα.
Στην έκδοση των επισήμων Διπτύχων δεν έγινε καμία αλλαγή και τυπώθηκαν ως είχαν μέχρι σήμερα, δηλαδή εμφανίζουν τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου τον κ. Ονούφριο, και δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην ύπαρξη του σχισματικού Επιφανίου.

Η έκδοση των Διπτύχων του 2020 συμπεριλαμβάνει τους νέους αρχιερείς Φθιώτιδος, Λήμνου και Καλαβρύτων, οι οποίοι εξελέγησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου 2019.
Την επομένη 12η Οκτωβρίου συνήλθε η Εκτακτη Ι.Σ.Ι., ασχολήθηκε με το ουκρανικό πρόβλημα και κατά τα λεγόμενα του Μητροποπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου αποφάσισε την αναγνώριση της «Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας».
Από το γεγονός δημιουργήθηκε θόρυβος και αναστάτωση μεταξύ των αρχιερέων κληρικών και λαϊκών πιστών και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αμφισβήτησαν ότι ελήφθη οποιαδήποτε συνοδική απόφαση.  Οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις κατά της «απόφασης» αναγνώρισης της Ι.Σ.Ι. συνοδεύουν τον ογκώδη φάκελλο, ο οποίος έχει κατατεθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την «Πανελλήνια Ορθόδοξο Ενωση» για ακύρωση της συνοδικής «απόφασης».
Τα εκδοθέντα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, για κάποιο λόγο που μένει να διευκρινιστεί, ενώ περιλαμβάνουν τις αλλαγές προγενέστερης απόφασης της Ιεραρχίας, όπως η εκλογή και χειροτονία των νέων Μητροπολιτών που προαναφέραμε, δεν περιλαμβάνουν την «Ψευδοαυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία «αναγνωρίστηκε»  στις 12 Οκτωβρίου και αναφέρουν ορθά ως Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας τον κ. Ονούφριο.
Αυτό βεβαίως θα αποτελέσει ένα επί πλέον επιχείρημα για την προσφυγή της Π.Ο.Ε.

oukraniko

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. 
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΝΑ ΒΟΣΚΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ, Ο ΠΕΤΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. 
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: