Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ!

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2020! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ!
Νέα απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν ή διέμεναν στη χώρα μας, για όλο το 2020 να πηγαινοέρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα.
Μάλιστα η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο όσους αλλοδαπούς έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής αλλά και σε όσους βρίσκεται σε εκκρεμότητα και έφυγαν από τη χώρα το 2019.
Με λίγα λόγια όσοι έφυγαν και το... μετάνιωσαν θα μπορούν να επιστρέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα.
Κι αν τελικά απορριφθεί η αίτησή τους; Θα τους ψάχνουμε για να τους απελάσουμε..
Αναλυτικά η απόφαση:
Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με σκοπό την διευκόλυνση των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που υπάγονται στις ρυθμίσεις των άρθρων 8 και 9 του Ν.4251/2014, επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2020 μέχρι 31-12-2020, η έξοδος και επανείσοδος τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από την χώρα μας εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, αναγνωρισμένου από τη χώρα μας, και:
Βεβαίωσης κατάθεσης ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, βάσει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 7 και άρθρου 9 παρ. 4 του Ν. 4251/2014 ή Ειδικής Βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 4251/2014
Κατά την χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης αυτής, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να επισκεφθούν την χώρα τους και να επανέλθουν περισσότερες από μία φορές.
Επιπλέον επιτρέπεται η επανείσοδός τους στην Ελλάδα, εφόσον έχουν αναχωρήσει από την χώρα μας εντός του έτους 2019, για να επισκεφθούν την πατρίδα τους, είναι κάτοχοι των ανωτέρω εγγράφων και δεν έχει εκδοθεί εν τω μεταξύ απορριπτική ή ανακλητική απόφαση επί της αιτήσεώς τους για χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Σημειώνεται ότι, η δυνατότητα εξόδου και επανεισόδου δεν παρέχεται στους κατόχους ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής, η οποία τους χορηγήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 5 του Ν.4251/2014.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: