Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Επιστολή προς την κοινότητα του Bose της Άνω Ιταλίας

Αγαπητοί αδελφοί της μονής του Bose, τις ευχές σας!

Διάβασα τελευταίως το ωραίο βιβλίο που αφιερώσατε στον Άγιο Συμεών τον Ν. Θεολόγο. Έμεινα έκπληκτος όμως από τον λόγο του ηγουμένου της Μονής σας, Enzo Bianchi. Ότι δηλ. στο κατά Λουκάν 17,21 είναι γραμμένο πως “η βασιλεία του Θεού είναι μέσα σας!”

Μα τότε γιατί η ενανθρώπιση; Γιατί έγινε άνθρωπος ο Θεός; Cur deus homo? Γιατί στην έξοδο 20,4 υπάρχει γραμμένο “ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον”;!!

Πώς είναι δυνατόν η καρδιά η ίδια της πίστεώς μας να είναι ένας λόγος του Κυρίου προς τους Φαρισαίους και όχι αυτά που στη συνέχεια απευθύνει στους μαθητές Του; Δεν συνεχίζουμε να είμαστε οι μαθητές Του;

Πώς είναι δυνατόν και η Μητέρα του Θεού, η Θεοτόκος δεν κατόρθωσε να βρει μέσα της τον Θεό και κατόρθωσε να τον βρει ο αγαπητός μας Enzo Bianchi;

Το μόνο που αναφέρουν εν προκειμένω οι Πατέρες μας είναι πως η Θεομήτωρ, βρήκε παρρησία στον λόγο του Θεού, λόγω της αγιότητός της!
Ν. ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ, Εις τον Ευαγγελισμόν, παρ. 5: “Και το θαρρείν και την παρρησίαν οίκοθεν είχεν, η φησίν Ιωάννης, της καρδίας συνηγορούσης!”

Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: