Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η χαρά του… πολυπολιτισμικού ρουφιάνου!

Εδώ και κάποιες εβδομάδες, η τρικομματική κυβέρνηση έχει ανοίξει μια ιδιότυπη βεντέτα με ομάδες της άκρας αριστεράς. Μια βεντέτα, η οποία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου τυχαίου γεγονότος, αλλά όπως είναι ξεκάθαρο προϊόν σχεδιασμού, καθώς αυτή ήλθε ως αποτέλεσμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κατειλημμένα – από αντιεξουσιαστές και ακροαριστερούς – κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.
Οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολίτες, κουρασμένοι από την...
χρόνια ασυδοσία που απολάμβανε η αριστερά στην χώρα μας και τα “αντιεξουσιαστικά τέκνα” της, χειροκρότησαν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Από ό,τι φαίνεται όμως αυτό ήταν το πρώτο μόλις μέρος του σχεδίου. Ενός σχεδίου που έχει ως σκοπό να “εμπεδωθεί” από τον μέσο πολίτη η λογική των “δύο άκρων”, τα οποία θα πρέπει να στοιχειοθετηθούν ως “επικίνδυνα” και να διαπομπευθούν ως “εγκληματικά” από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.
Και έτσι, ήδη από χθες, μία μόλις ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση στο γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, τέθηκε σε κίνηση το κομμάτι του δεύτερου μέρους του σχεδίου. Αυτού που αφορά την “ακροδεξιά” απειλή.
Έτσι, την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων και υπηρεσιών που θα ασχολούνται με περιστατικά ρατσιστικής βίας ανακοίνωσε, χτες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.
Επίσης από τη Δευτέρα έχει ενεργοποιηθεί ο τηλεφωνικός αριθμός 11414, όπου μπορούν να γίνονται καταγγελίες σχετικά με επιθέσεις που έχουν δεχθεί μετανάστες.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η καταγγελία μπορεί να είναι ανώνυμη ή από τρίτο πρόσωπο και όχι αυτό που έπεσε θύμα και στη συνέχεια θα διερευνηθεί.

Ανώνυμες καταγγελίες κατά όποιον δεν... γουστάρουν!

Και είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι που αναδεικνύει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οργανισμού της ΕΛΑΣ. Καταγγελίες ανώνυμες ή και από τρίτα πρόσωπα, θα αρκούν προκειμένου κάποιος να χαρακτηριστεί ως ... ρατσιστής και να αναλάβει κάποια υπόθεση στην οποία μπορεί να εμπλέκεται ή μπορεί και να μην εμπλέκεται μια “ειδική ομάδα” της αστυνομίας.
Στην οποία είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα βρούν τρόπο να προσκολληθούν ή και να συμμετέχουν όχι μόνο αλλοδαποί ως ... μεταφραστές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ακόμη και διάφορες ΜΚΟ με τις γνωστές τακτικές και ιδεοληψίες τους.

Και είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι που αναδεικνύει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οργανισμού της ΕΛΑΣ. Καταγγελίες ανώνυμες ή και από τρίτα πρόσωπα, θα αρκούν προκειμένου κάποιος να χαρακτηριστεί ως ... ρατσιστής και να αναλάβει κάποια υπόθεση στην οποία μπορεί να εμπλέκεται ή μπορεί και να μην εμπλέκεται μια “ειδική ομάδα” της αστυνομίας.
Στην οποία είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα βρούν τρόπο να προσκολληθούν ή και να συμμετέχουν όχι μόνο αλλοδαποί ως ... μεταφραστές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ακόμη και διάφορες ΜΚΟ με τις γνωστές τακτικές και ιδεοληψίες τους.

Φυσικά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε να γίνεται πραγματικότητα η συνεργασία με αυτού του είδους τους φορείς. Θαυμάστε την ... αποστολή των νέων τμημάτων: «Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες θα είναι αρμόδιες για τη συλλογή στοιχείων και τις συνεργασίες με διάφορες υπηρεσίες και οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και φορείς.
Παράλληλα, θα συνδράμουν άλλες αρχές και υπηρεσίες στη διερεύνηση υποθέσεων, θα ενημερώνουν τα θύματα για τα δικαιώματά τους, θα φροντίζουν για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ή ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων, θα διατηρούν αρχείο για περιστατικά ρατσιστικής βίας και θα αναφέρουν άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα κάθε υπόθεση που επιλαμβάνονται προανακριτικά και αυτεπάγγελτα μετά από τις καταγγελίες».

Τώρα τι σημαίνει η ορολογία που χρησιμοποιεί η αστυνομία περί “οργανώσεων, κοινωνικών φορέων” και ούτω καθ' εξής δεν είναι καθόλου δύσκολο να το μαντέψουμε. Celebrities όπως ο πρόεδρος των Πακιστανών Τζαβέντ Ασλάμ, από την συνεργασία τους με το πολιτικό περιθώριο τύπου “Ανταρσύα” θα μετατραπούν σε... συνεργάτες της αστυνομίας και γιατί όχι ίσως “μικρούς εισαγγελείς”. Έχετε μια διαμάχη με έναν πακιστανό στην πολυκατοικία σας; Ε θα έρχεται ο φίλος “συμμετέχων σε κοινωνική ομάδα – φορέα ή οτιδήποτε άλλο” και θα σας απειλεί ότι θα σας καταγγείλει ως ρατσιστή, εάν αντιδράτε!
Φανταστείτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο άμεσο μέλλον και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί αυτή η μονάδα της αστυνομίας – που ιδρύθηκε επί ΝΔ – για να υπάρξει μια τρομακτικού επιπέδου καταστολή κατά οποιουδήποτε σπάει τα όρια της πολιτικής ορθότητας όσον αφορά το μεταναστευτικό.
Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. “σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται η ανωνυμία του καταγγέλλοντος. Επίσης η καταγγελία ή μήνυση μπορεί να γίνει και απευθείας στις υπηρεσίες που έχουν συσταθεί”, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, όπως σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο μετανάστης που έχει πέσει θύμα επίθεσης θα πρέπει να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Εκατοντάδες αστυνομικοί δεν θα πληρώνονται για να
προσέχουν τους Έλληνες πολίτες (που τους πληρώνουν)

Σύμφωνα με τα όσα λοιπόν ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ιδρύονται: (2) Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε μία από: τις πέντε Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας του Νομού Αττικής καθώς και τις 17 Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Νομών και τα 46 αντίστοιχα Τμήματα Ασφάλειας τους.
Με τους πλέον... ευνοϊκούς δηλαδή υπολογισμούς, τουλάχιστον 200 αστυνομικοί θα μεταφερθούν στα νέα “τμήματα αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας”. Και όπως είναι κατανοητό αυτοί θα απορροφηθούν από άλλα τμήματα της ασφάλειας. Όπως π.χ. αυτά που αντιμάχονται το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών και ούτω καθ' εξής. Ο “ρατσισμός” λοιπόν – πραγματικός ή φανταστικός - αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο πρόβλημα για το υπουργείο ΠΡΟΠΟ από ότι όλα τα παραπάνω.
Ο πολιτικός σχεδιασμός των δύο άκρων!
Είναι σαφές ότι ο πολιτικός σχεδιασμός πίσω από τις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης είναι η καλλιέργεια της λογικής των δύο άκρων. Και η εξαπόλυση πολέμου κατ' αυτών των “υποτιθέμενων άκρων” από το κράτος, προκειμένου το παλαιό πολιτικό σύστημα να παρουσιαστεί ως η μοναδική δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα και την ασφάλεια στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού σχεδιασμού η “δεξιά” ΝΔ, δεν διστάζει να εξισώσει τους τρομοκράτες της αριστεράς με τους απλούς Έλληνες πολίτες που αντιδρούν στα όσα υποφέρουν λόγω των μεταναστών. Τι άραγε αποτελεί ρατσιστικό έγκλημα; Και με ποιά λογική αντιμετωπίζεται διαφορετικά – όχι μόνο σε νομικό αλλά και ... υπηρεσιακό επίπεδο – από το οποιοδήποτε έγκλημα;

Και αλήθεια! Το πιο σημαντικό! Θα μπορούν οι Έλληνες να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες της αστυνομίας για να καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους από αλλοδαπούς;
Γιατί, πέραν από ελάχιστες εξαιρέσεις, η μαζική πλειοψηφία των ρατσιστικών εγκλημάτων στην χώρα μας τελείται από αλλοδαπούς προς τους Έλληνες. Αυτοί θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες; Και εάν όχι, ποιός θα τους αποκλείει και με ποιά αιτιολογία από το να το κάνουν;
Δημήτρης Παπαγεωργίου
πηγή  το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: